Otravná kolegyňa

Príspevok v téme: Otravná kolegyňa
Xixi789

Odkedy prišla (je to už rok) chodím do práce s odporom. Táto kočka ma strašne vyciciava z energie. Ja som introvert, ona samozrejme úplný opak. Stále má potrebu mi niečo hovoriť, čo ma vôbec nezaujíma. Ja napríklad neznášam keď jem a ona stále do mňa hustí a väčšinou jej len prikyvujem a jej to stačí, ale mňa to otravuje. Ona keď obeduje, tak to aby bolo hrobové ticho, pustí si seriál, ktorý aj tak počujem. Každý deň jej musím vravieť, aby vypla rádio, že to nechcem počúvať. Potom si to pustí na sluchátka, ale aj tak to počujem, lebo má v uchu len jedno sluchátko, aby počula keby niekto klopal alebo tak. Keď jej už dám najavo, že už mi stačí a nechcem sa s ňou baviť, tak začne telefonovať. Má veľkú rodinu a strašne moc kamarátok, takže kým všetkých obvolá, sú to hodiny. Každý deň musím počúvať 2 hodinový telefonát s kamošom (po k torom asi ide, keďže frajera nemá), asi 2 polhodinové hovory s najbližšou rodinou a potom asi 10 hovorov po 15 minút s kamošmi. Každý deň rieši s nimi v podstate to isté a ja už som alergická na jej smiech. Minule ma to tak vytočilo, že som sa nedokázala upokojiť asi hodinu. Doslova som sa triasla pri jej pohyboch rukou, čo som periférne videla, že či opäť ide chytiť do ruky telefón. Aby toho nebolo málo k nám do kancelárie si vodí kamarátky, buď také čo náhodne prišli do mesta, alebo priamo iné kolegyne na kavičky. Nemáme náročnú prácu, ale momentálne chodím domov unavená ako po trojdňovej šichte. Skúšala som jej naznačiť, že je to otravné keď toľko telefonuje a ona mi na to povedala, že ona by šla volať aj na chodbu, ale je jej to blbé, lebo tam už veľakrát stretla riaditeľa, takže radšej je zavretá v kancli. Za šefom s tým nechcem ísť, lebo aj tak by len mávol rukou, že je to medzi nami a nechcem aby to s nou riešil, pretože chcem mať s nou ako tak normalny vztah, nakolko sa bojim, že by ma riadne poohovarala vo firme. Je to vodcovsky typ a dosť ma trápi aj to, že kým tu nebola, bola som šefova pravá ruka, no teraz vždy keď šéf volá, ona hneď uteká k telefónu, keď sa šéf niečo pýta, ona hneď odpovie, ja sa ani nestihnem nadýchnuť a ja sa cítim ako desiate koleso. Samozrejme šéf má teraz radšej ju, pretože sa mu páči ako je iniciatívna.

Agnes998

No statnu sferu som este neokusila a o takejto pracovnej moralke som pocula len od mamy, ked spominala na prace za sociku. Ona robila v telekomunikiach ale po tom, ako padol socik zacali aj tam robit velke zmeny, postupne vyhadzovali stale viac a viac ludi pre nadbytocnost a ti co ostali mali zrazu tak vela roboty, ze nevedeli jak to stihnu. Ale myslela som, ze toto je uz dalekou minulostou, no som pekvapena ze nieco take furt je. Ja zas poznam take prace ze vas vyhodia len preto, ze sa nepacite sefovi, robotu si mozte robit perfektne, na tom nezalezi.

Xixi789

Ano ona odide za 3 roky je prec, ale dovtedy ma nemusi tiez z nej slak trafit. :-D Ja sa z nej cely vikend regenujem. Ja uz len rozmyslam, ci mam ist rychlo na matersku alebo dat vypoved, nech mam od nej pokoj. Moj plan bol taky, ze pojdem na matersku mozno o 2-3 roky a potom by som sa uz do tejto roboty nechcela vratit. Chcem podnikat, mam aj teraz eshop a venovat sa roznym grafickym pracam. Preto ja ked mam cas, sa venujem zdokonalovaniu v roznych programoch, co ona nechape, lebo vsak to "nehori" a ona naopak je clovek totalne bez zaujmov, keby si aspon knizku citala alebo bulvar na nete, ale ona musi cele dni len prekecat.

Xixi789

No ved ja sa nestazujem na pracu. Sice plat mam taky nizsi, ale je to v podstate plat za to, ze som ochotna tam chodit a riesim si tam aj tak pracu, ktoru by som robila z domu, takze casovo by som nic neusetrila. Ja som clovek, co nerad niekoho obmedzuje a zakazuje inym nieco, ale v tomto pripade sa to asi neda inak, tiez sa mi nechce trpiet. Ona to berie tak, ze ked nepracujeme, tak preco by nemohla stale nieco hovorit, ale ja mam z nej hlavu ako balon. Ach este neviem ci jej to budem vobec schopna povedat, mne sa taketo veci nehovoria lahko, skor napisat. Ale to by bolo trapne, kedy jej napisem mail. :-D Ja som si musela kvoli nej normalne kupit knihu o introvertoch, aby som sa ubezpecila, ze nie som totalny idiot, lebo tak sa pri nej citim. Normalne nemam energiu reagovat na vsetky jej myslienky co z nej stale vychadzaju. Doobeda to este zvladam, ale poobede uz len znudene kukam do blba. Ja tiez mam svoje, len ich nehovorim nahlas, lebo viem, ze by to nikoho nezaujimalo. Skoda, ze tito extroverti si to nevedia tiez uvedomit, ze to inych nezaujima co z nich vychadza a na co prave myslia, lebo kazdy riesime to svoje. Ja mam pocit, ze je plno prac kde sa ludia nepretrhnu. Ja nehovorim, ze nic nerobime. Sef nam dava pracu tyzdenne. Cize bud si to rozlozime na par hodin denne, alebo je to zvycajne za 2 dni hotove. Niekedy vsak ledva stihame, ale to nie je casto.

emalea

Ježiššš....dievča nikam neodchádzaj!!!za žiadnych okolností do novej práce...takéto válanie šuniek si musííííš vychutnať čím dlhšie, až keď okúsiš niekedy súkromnú sféru, to ešte len uvidíš, čo je život!!! a nejaká trápna kolegyňa! pch!! to bude to najmenej, čo ťa bude v "skutočnej" robote trápiť!!

Maoam

Agnes, mne tiez az zabehlo.

Phoe - suhlas

Suhlasim tiez s tym, ze sa moze jedine asertivne presadit priamou konfrontaciou, inak ta zaba s buducim PhD. titulom, ktory ziska tiez flakanim sa, to len prefackat, to samozrejme nemoze, tak ale priamo sa nahlas ozvat ano. Sef to tiez nezvlada, rps. ma v **** tak co uz, no.

Ale tiez som mierne prekvapena, ze jestvuju este taketo prac. miesta s takouto prac. moralkou. Na jednej strane su tu prispevky, ze ludia si nevedia nic najst ani s dvoma VS a vsetko po znamostiach a potom clovek cita toto, ze daka zaba ma flek a cely den kavickuje, ohovara, telefonuje (sukromne hovory dlhe hodiny) a surfuje po nete a akoze si robi PhD. :DDDDDDD

odpovedam

Ak ti nieco prekaza a cakas, ze druhy sa dovtipi, tak si si na vine sama. Druhy ludia ti do hlavy nevidia a aj ked ich upozornis, nemusia vediet, nakolko vazne ti to sposobuje neprijemnosti. Viac by ti malo zalezat na respekte nez na dobrych vztahoch, pretoze ako vidis, tvoja kolegyna respekt k tebe nema a tym padom ani dobre vztahy. Oznam jej, ze sa chces s nou porozpravat a sebavedomo a priamo jej povedz, co ti prekaza. Hudbu si moze pustat vo svojom volnom case, ale nie v pracovnom. Dohodnite si nejake podmienky, skuste dospiet ku kompromisu, aby to nebolo len o tom, ze ty si vydobijes svoje na jej ukor. Hoci si viem predstavit, ake neprijemne to tam mas. Musis byt vsak ty ta, co sa ozve, pretoze ked mlcis, ona nemoze vediet, co vsetko ti prekaza. Ziadne stuple nekupuj, tym len potvrdis to, ze si submisivna a bojis sa ozvat a radsej ustupis na svoj vlastny ukor. Proste uskutocni priamu konfrontaciu a bez vycitiek a osocovania jej popis, ako neprijemne sa ti pracuje.