Neustála dilema nad vysokou školou

Príspevok v téme: Neustála dilema nad vysokou školou
carpe

Dobrý deň.
Chcem sa spýtať niečo ohľadom VŠ. Akú VŠ by ste mi poradili..Som tretiačka na gymnáziu.
Takže:
Baví ma cestovanie, spoznávanie nových kultúr, krajín. Zaujímajú ma také tie záležitosti ohľadom ľudského správania, vedomie, podvedomie. Taktiež už dlhší čas sa zaujímam o stavy vedomia pod vplivom drog, ako vtedy pracuje mozog. Veľmi ma baví filozofovať a analyzovať. Písať slohy, a taktiež mám blízko k cudzím jazykom.
Nedarí sa mi v matematike, fyzike a chémií, v týchto predmetoch mám podpriemerné známky:/ Chcela by som absolvovať ľahšiu VŠ.

Moje otázky: Akú VŠ by ste mi poradili? (môžte aj kontrétne)

Berú sa známky so SŠ do úvahy ?

Tí čo chodíte na niečo podobné:

Dá sa to zvládnuť? Čo hovoríte na vysokoškolský život ?

_meno

Ahoj carpe

Mohla by si robit psychologicku a pomahat ludom?

Vyber si humanitny smer (technika-matika) ti bude aj lahsi.
Na VS sa neberu SS znamky do uvahy.
Zahranicne staze a vymenne pobyty mozes absolvovat napr. od 2.rocnika VS za nizke sumy, len sa musis pytat na studijnom profakov ludi (vela ludi odislo aj bez reci je to easy sa tam dostat, len treba chciet).
Skola je len o tom ci tam chodis a vo volnom case sa ucis.
Urcite chod do vacsich miest.
V skole v systemoch / nastenkach / organizaciach je mnoho moznosti na brigady v odbore. Nebudes mat potom problem so zamestnanim po 5. rocniku a vytvarat tu temy ^^.

Scestovana a vystudovana s praxom a kontaktami :-)))

WildWind

a znamky zo SS sa niekde beru a niekde nie...vacsinou sa skoly zaujimaju o maturitne vysvedcenia...to uz si musis zistit sama o skole na ktoru by si mala zaujem ist, ze aky ma system prijmania, lebo kazda skola si to urcuje inak..ja co kukam niekde boduju iba za maturitu, niekde iba podla prijmaciek, inde aj podla vysvedceni, plus nejake body ak si sa zucastnila nejakych sutazi a pod.

WildWind

tak z tohto by mi sadlo na teba psychologia, potom nejake humanitne vedy, filozofia, etika.. mozno pedagogika, alebo dejepis..studuju sa podla mna aj lahsie, len ja osobne povazujem tieto smery za dost neperspektivne..to potom radsej tie cudzie jazyky