Nežijem v realite

excentrik

A ty si sama o sebe myslis, ze vyzeras ako chlapec? Z akeho dovodu? ..myslim konkretne. Vyzor? Hlas? Spravanie? Nazory? Napis presne, z coho prameni to posmievanie sa. Na filmy zabudni, americke tinedzerske sprostosti su uplne ine, ako nasa realita a to iste plati aj o nasich serialoch atd., lebo ten styl je kopirovany od tych zahranicnych.

zrkadlovka

kika, Agnes písala veľmi krásne, áno, aj takto sa dá vyriešiť problém, ale ty, si myslím, že nechceš čakať 5 rokov, keď sa zmeníš na ženu. Problémom si ty. Tým, že si pripomínala výzorom chlapca a tým, že ti to neustále niekto pripomínal, si tomu sama uverila. A to je teraz to, čo sa ti bude zrkadliť, pokiaľ sama nezmeníš myslenie. Začni si viac vážiť sama seba a začni sa brať takú, aká si. Čo je na tom zlé, ak niekto vyzerá ako chlapec? Nič. Iné by bolo, ak sama nie si spokojná z výzorom, ale to sa dá ľahko zmeniť. Ide iba o povrchovú úpravu. Každý sme nejaký a tak je to správne, inak by sme boli klony a to asi nechceme. Na tvojom mieste by som sa zamyslela nad tým, čo ma NAOZAJ štve na celej situácii. tým by som začala.

zuska-bluzka

kľud :) viem, že je to rana pre psychiku. myslím, že väčšina sa tomu nevyhla. sú ešte mladí a hlúpi. tiež som nebola miss triedy ale, tak to poznám, si v puberte, prechádzaš vývinom a ver, že tvoje telo sa ešte dosť zmení, hlavu hore. spolužiaci zo zš čo sa smiali, ma po pár rokoch volali na rande :D irónia ;)

11Petra11

Takže si si našla iný svet, v ktorom ti je lepšie. Možno aj preto, že pri pozeraní filmov a čítaní kníh, si zrazu v trochu inej roli, v roli pozorovateľa. Čím chcem povedať, že sa sústredíš na iný príbeh, iného hlavného hrdinu ako na svoj príbeh a seba. Nachvíľku nemyslíš, čo ťa trápi. A čo viac, ak sú tie príbehy natoľko fascinujúce, že ti dajú také pocity na aké sa realita ani trochu nechytá. To je sila fantázie. Každopádne nie je na tom nič zlé. Ale len do momentu, kým si neprehodíš hodnoty – kým neobmedzíš kontakty s okolím a neuzavrieš sa do vlastnej ulity. Rovnováha je potrebná všade. Inak niečo prestane fungovať správne.
A ešte niečo..realita tam vonku nejestvuje :-) To ako vnímaš svet, je len výsledok toho, čo más nastavené v hlave. Takže ak sa ti nepáči, čo žiješ, ži to, čo sa ti bude páčiť. Ak sa dá zmeniť to, čo ti nevyhovuje sprav to. Neutekaj pred tým do iného „sveta“, pretože ťa to tak či tak dobehne.

Agnes998

Kolko mas rokov dievca? Ak pod 14 tak to este zozensties. Ja som v detstve tiez vyzerala ako chlapec, stale si ma s nim mylili, co mi tiez nepridavalo na sebavedomi. Napriek tomu, ze som mala dlhe vlasy, pre druhych som bola proste dlhovlasy chlapec. Ked som mala asi 12 rokov, bola som u zubarky, sadla som si do kresla a ona mi hovori: "Chlapce ale tu bundu si daj dole!" Vtedy som z toho mala traumu, ked som dosla domov, namalovala som sa aby si ma uz s chlapcom nemylili a isla som tak do obchodu. Ale malovat som sa vobec nevedela a tak som si akurat dala mamin krvovocerveny ruz na pery. Vysledkom bolo, ze ked som minala partiu pubertakov, smiali sa na mne. A takychto situacii kde si ma mylili s chalanom som vtedy zazila dost, co mojej pubertalnej dusi vobec neprospievalo a vypestovalo to vo mne obrovske komplexy. Nastastie, ked som mala asi 14 ziskala som konecne zenske crty, dnes uz na mne chlapca nepripomina nic. Ani malovat sa nemusim a vyzeram zensky. Aj ty budes. Najdi si okruh kamaratov, ktorym nezalezi na tom ako vyzeras a chod trocha von. Viem, ze v puberte je to tazke, lebo vtedy su mladi a hlavne chalani posadnuti krasou a vedia ranit. Ale z toho raz vyrastu, starsi muzi sa uz vacsinou neposmievaju pre vzhlad, hoci najdu sa aj vynimky.

skleptik

To je dobre, že si čítaš a hľadáš, ale vieš vlastne, čo máš za problém a myslíš si, že hľadáš správne a čítaš napr. s porozumením atď.?

Svojho času som mal zdravotné problémy a tiež som hľadal informácie v knihách a na nete a pod. Našiel som a prvotný obraz som si spravil, ale je dobré, ak ti niekto povie nejaký známy či naozaj človek má také problémy, aspoň približne a potom je dobré ísť nejakému odborníkovy, lebo človek potom už hľadá a možno stráca čas, že si chce pomôcť sám...