Prestup medicína UPJŠ - SZU

Príspevok v téme: Prestup medicína UPJŠ - SZU
Karynia

Čaute, možno sa Vám to bude zdať zvláštne, ale nájde sa tu niekto taký, kto má s týmto skúsenosti? Viem, že pri prestupe po prvom ročníku treba mať urobené všetky predmety, ale je potrebné znova robiť prijímačky? Ak to niekto riešil, tak asi kedy to treba začať vybavovať?
Ďakujem za každú prínosnú reakciu :)

Ivana7933

Ahojte, nepoznate niekoho kto prestupil z CR LF na LF UK do BA? googlim o stosest ale neviem najst ziadne info...Chcela by som ist do BA, myslela som si, ze sa mi bude v CR pacit ale opak sa stal pravdou :D

Petrana01

Ja ak prestúpim tak do MT, ale inak som spokojná aj v KE.
Áno, chémiu majú v 1. ročníku povinne a tú si musíš spraviť skúšky - akoby si ju prenášala. Histológiu majú v 1. ročníku v LS a skúšku až v 2. ročníku a tú pokiaľ viem tak všade uznávajú.

Karynia

A nevieš ako by to bolo potom s chémiou? Lebo na SZU je v prvom povinná a u nás nie a histolu sa mi zdá, že majú až v druhom, ale nie som si istá.

Karynia

Ty chceš prestupovať tiež? Láka ma BA a proste chcela som ísť tam, páči sa mi aj to, že ako málo je ich v jednom ročníku, nie ako u nás a proste tak všeobecne, len uvidím, čo ešte bude dovtedy.

Petrana01

Ahoj :-)
Ja som sa tiež na UPJŠ a ešte v septembri som sa pýtala na takúto možnosť a bolo mi povedané, že prijímačky znova robiť nemusíš.
Podmienkou je mať ukončené všetky predmety v riadnom čase, bez Fx, prenášania a podaná žiadosť na fakulte (SZU). Ak Ti žiadosť akceptujú, tak si musíš z každého ústavu (od nás) vypýtať sylaby predmetu a tie odovzdať na SZU a po prehodnotení Ti predmety schvália, alebo určia rozdielové skúšky.
Prečo chceš prestúpiť?