Antidepresíva?

Príspevok v téme: Antidepresíva?
till23

Ahojte. Uz dlhsiu dobu premyslam o tom, ci zacnem uzivat AD. Mam strasne stavy , hlavne vdaka tomu co sa deje doma. Moji rodicia sa rozviedli davno a moc sa nemusia , no mama si nasla davnejsie priatela. Cize sme traja, mame velky dom a rozhodne peniaze potrebujeme, je ich vsak nedostatok aj vdaka mne. Ja mam problem sa niekde zamestnat, respektive tam vydrzat, pretoze po dlhsom case tu pracu zacnem neznasat, hlavne pre dlhy pracovny cas, nervozita, neuvolnenost pri kolektive a premyslanie o tom, aka bude moja buducnost na nic, ak budem takto zit aj nadalej. Momentalne pracujem s maminim priatelom u nich vo firme, no po par dnoch pocitujem strasny smutok, zarmutenie, hambu ,problem so spankom, hlavne stres, je to co ma uplne nici vo vsetkych strankach, z toho , ze som taky aky som. Neviem, ako dalej.Strasne mi zalezi na mojej priatelke , som strasne citovo naviazany prave na nu, lebo ma chape, rozumie mi a snazi sa mi pomoct, avsak , jej nazor na vec sa dost odlisuje od toho, co maju moji rodicia. Cele to na mna tak dolieha ako psychicke vydieranie, aj hlavne zo strany rodinnych prislusnikov, s tym, ze ak neurobim, tak ako oni chcu , tak sa nieco zapricini vdaka mne, a este mi na konci dodaju vetu, ale je to na tebe , rob co chces, to ma uplne nici. Preto premyslam, co dalej, ci ostanem vo firme, kde je to este nebezpecne pre zdravie, otrocit, trpiaci vsetkym moznym pocitovim utrpenim, alebo skusim este to co som vystudoval, nasadim AD a pokusim si porovnat tu zmenu a budem sa niekam posuvat. Poradte mi prosim :( Chcem uz normalne zit

_meno

Ahoj till23

Z mojej skusenosti : kazda vec je taka osozna ako ju vie clovek pouzit. Ak si sem tam raz za mesiac zlepsis naladu, aby si bol stastnejsi a produktivnejsi - tomu sa vravi efektivnost.

Ale trapit sa a cakat .. alebo byt stale na liekoch a trapit sa a cakat tiez .. je nazor plny neskusenosti a predsudkov.

Ako pisal luciano, je dobre si postupne poukladat problemy a zacat ich postupne riesit.
Ak ta trapi robotka, zacni hladat novu .. kludne si daj aj lieky ale ries realne problemy :))

Pekny den

till23

Ved skusit by som to mohol, ale je tazke vsetko zhrnut do jednej temy, ad moze predpisat aj obvodny lekar, ak som sa spravne docital. Skusal som kopec krat nejako to zmenit, pisal si rozne poznamky, pozitivne zazitky, uspechy , no nic. Zlu naladu pocitujem hlavne rano a vecer, niekedy sa v noci prebudim a premyslam o vsetkom. trapim sa, preto ich chcem skusit , ci pomozu

luciano

Myslím si, že klinickú depresiu pravdepodobne nemáš. To, čo popisuješ sú duševné stavy, vyplývajúce z objektívnej nepriaznivej skutočnosti. Treba si proste poriešiť život a depresívne stavy prejdú. Na to, aby si mohol užívať AD poptrebuješ navštíviť psychiatra - len on ti môže AD predpísať. Ale ja si myslím, že viac ako psychiatra potrebuješ dobrého psychológa. Ten ti aplikuje kvalitnú psychoterapiu a tá ti určite pomôže.