Hyenizmus v rodine

Príspevok v téme: Hyenizmus v rodine
časnazmenu

Ahojte, znova sa hlásim.

Dávnejšie som sem prispel so svojou spoveďou

www.zdravie.sk

Písal som potom ešte raz, ale už to neviem nájsť.

Momentálne som na tom dosť zle, trápi ma dosť vecí, asi to celé, čo píšem, bude vyzerať ako fikcia, lebo je to asi dosť šialené a nepredstaviteľné, že sa niekde niečo takéto odohráva. Znova vás prosím o radu, aj keď ťažko sa mi o tom píše.

Situácia je asi taká, že momentálne platíme 2 byty. Jeden neni predaný a v jednom bývame všetci spolu, okrem mamy, so starkou, otcom a bratom. Ja dostávam zhruba okolo 1 rok invalidný, trochu vyšší, ako je štandart a ide o to, že ja platím nájomné bytu jeden celý rok a trochu aj stravu mamy. Mne s peňazí ostane úplná almužna, mal som požíčané 5 krát od nebankovky, samozrejme úplne minimálne sumy, vždy som to nejako splatil. Prišiel som o obrovské peniaze, som bohužiľ ten, čo sa nechá ako si zneužiť, pod tlakom platím 1 rok byt a dávam peniaze aj mame, oni zatiaľ nič nerobia a spoliehajú sa na mňa. Prišiel som o obrovské peniaze a stále prichádzam, brat je tiež na invalidom, proste otec nepracuje, je pri pc a mi platíme byt so starkou, bratov dôchodok minule skončil v otcovej peňaženke. Čo mám robiť?? Koľko som mohol mať našetrené, využiť peniaze pre svoje potreby, oni majú to srdce ma takto podlo zneužívať, je mi z toho zle. Vedia, že sám mám problémy a je to aspoň malá radosť, čo mám, keď si chcem niekam sadnúť alebo čo. Kto mi vráti tie peniaze?? Už sa ich asi nedočkám.

U brata nemám podporu, ten mi len povie, že som hlupák, že nedávam peniaze otcovi. Chorý človek, starka otca bráni tiež, všetci sú v tomto proti mne. Nemôžem sa proste z toho vymaniť, všetci tlačia, keď nezaplatím, skončíme na ulici. A takto platím rok a nič nemám.

Ako sa vymaniť z toho veľkého tlaku a nedať im peniaze??

časnazmenu

Hlásim sa po dlhšej dobe,byt je už predaný, v sumáre ma rodičia obtiahli skoro o štvrť milióna, za celé dva roky. Každý má teraz tisíce eur, samozrejme, že mi ani jedna strana nedala euro, je mi z toho nanič.-

intel

vidis to len zo svojho hladiska, keby sem napisal napr. tvoj brat, asi by to opisal inaksie. nevyhovaraj sa teraz ze nemas prachy kvoli rodine, lebo o vela penazi si prisiel svojou vlastnou vinou. takze - pozri sa na seba troska kritickejsie. nevin inych z tvojich vlastnych chyb. urob poriadok v sebe, zacni inak konat a porozmyslaj nad tym, co mozes zlepsit ty sam. iba v tom je nadej na napravu a zmenu.

časnazmenu

Kamarát mi pomáha, ako sa len dá. Nebyť jeho a toho, že s ním trávim dosť času, som už v kazajke asi. Internát mám viacmenej vybavený, bol som tam tento mesiac, a vraj môžem nastúpiť, platilo by sa do 100 e. Len odvaha zase chýba. Lebo sa liečim na soc. fobiu a zase sa bojím ľudí, ako to tam pôjde a tak. Som v tom až po uši.

Bohužiaľ sa oni spoliehajú len na mňa, nik nepracuje, väčšina z nás má invalid. dôchodok, keď skoro všetci máme psych. problémy. Brat s mamou schizofrénia, otec a starka nejaké depresie, a ja do toho soc. fobia, tiež sme pobrali diagnóz, našťastie ja vnímam situáciu, ako tak reálne, takže ešte nie som na tom tak strašne. Ale to zúfalstvo na okolo mi nerobí dobre. A neviem si ani len predstaviť, čo budú robiť potom, tí ľudia nie sú schopný ani len najmenšej činnosti, nie sa ešte živiť.

phoe

Čiže ked babka zomrie, byt pôjde na otca, ktorý to zas nebude platiť a o byt príde. Nájdi si ubytko inde, povedz bratovi, že môže ísť s tebou, na fotra sa vyprdni a babka to už nejak doklepe so svojim dôchodkom.

kabel

to ti verim, ze tlacia, lebo sa das zmanipulovat
peklo nastane, ked kohutik zavries, ale nemas inu moznost, len vydrzat, pretoze inak stiahnu ku dnu aj teba
zameraj sa len na svoj ciel-samostatny zivot a nenechaj sa citovo vydierat
samozrejme budu robit divadielko, bodaj by nerobili, ale musis mat pred sebou jediny ciel SEBA.
pozor, z ich strany bude dochadzat k brutalnej manipulacii a vydieraniu, musis sa jednoducho obrnit.