Bolesti brucha

Príspevok v téme: Bolesti brucha
sasa234

Dobý deň. Potrebovala by som poradiť, alebo pomôcť. Koncom augusta som začala mať strašné bolesti brucha pod ľavým rebrom, spolu s pocitom vracania. Gastroenterológ mi po vyšetrení USG,EKG a prehmataní brucha povedal, že mi nič nie je, že to môže byť chrbtica a pocity nevoľnosti sú len sprievodný príznak. Nasadil mi tabletky, ktoré mi trocha pomohli, po skončení užívania sa však problémy vrátili. Moja gynekologička zo sterov nezistila nič. Problémy sa stále stupňovali, bolesti stále prechádzali na iné miesta v bruchu, stále som mala pocity nevoľnosti, často ma nadúvalo, mala som hnačky, alebo zápchy. Bolesti boli buď mierne, alebo také, že sa to nedalo vydržať. 1.krát na pohotovosti ma chirurg znova poslal na RTG a povedal, že mám zväčšené črevo, že je to meteorizmus a dal mi glycerínový čípok. Problémy pokračovali.Ďalší chirurg ma poslal na vyšetrenie krvi a moču, kde som podľa výsledkov mala mierne zvýšené leukocyty a veľa epitélii, ojedinele hlien a baktérie. O týždeň na to znova prišli bolesti na inom mieste, znova pohotovosť, doktor mi navrhol vybratie slepého čreva a nakázal ľadové obklady. Nepomohlo. Bolesti boli občasné, silné, alebo slabé, pocity nevoľnosti, nadúvanie,hnačky alebo zápchy pokračovali, nezávisle na jedle. Nevoľno mi bolo ráno, cez deň, alebo v noci. Po vyšetrení ďalšou gatroenterologičkou USG mi znova nenašli nič, orgány mám v poriadku.Absolvovala som gastroskopiu, ktorá bola znova bez problémov. Všetko bolo v poriadku, zo vzoriek mi nezistili ani helicobaktera, ani celiakiu, jedine menší pokles enzýmov láktázy. Za posledný mesiac sa mi zväčšilo brucho, bolesti prešli do oblasti podbruška a vaječníkov, menštruácia je pravidelná, no silnejšia a viac bolestivá. Pohlavný styk je od začatia týchto bolestí trocha nepríjemný a občas trošička bolestivý. Bolesti sú stále na inom mieste, nevoľnosti pokračujú. Prosím o pomoc, alebo aspoň o rady. Ďakujem veľmi pekne.

odpovedam

a este si pytaj aj test na histaminovu intoleranciu, tu tiez diagnostikuju mnohokrat po rokoch bezvysledneho patrania

odpovedam

a na tvojom mieste by som nasadila kvalitne probiotika a brala ich dlhodobo, mne sa osvedcil napr. biopron alebo Swiss lactobacily, plus psylium. ak tam je infekcia resp. dysbakterioza v crevach (co asi je), tak ti ju to napravi. nebrala si inak v poslednom case nejake antibiotika kym ti zacali tieto problemy?
a aj tou chrbticou to ciastocne moze byt, ja som mala take pocity ze mam nieco zaseknute v hrudi a nemozem dobre dychat plus velke bolesti krizovej oblasti. ale zacala som pravidelne cvicict rehabilitacne cviky podla p. Mojzisovej (vygugli si a vyskusaj) a vyrazne sa mi ulavilo.

odpovedam

ak su zvysene leukocyty, tak tam moze byt nejaka infekcia. pytaj si zvlast este perazitologicke vysetrenie, mozes mat nejake prvoky napr ci inu infekciu GI traktu. leukocyty nebyvaju zvysene len tak, toto nebude asi psychosomaticke. plus ak mas nedostatok laktazy, tak si kup enzym na spracuvanie laktozy v lekarni, ak nie, tak skus nasadit na nejaky cas bezlaktozovu dietu ci sa ti ulavi, ak ano, tak je tam intolerancia a treba sa podla toho zariadit.

muc

skus si na nete vyhladat dusevne priciny chorob a najdi si tam svoje tazkosti. mozno prides na to, cim si vyvolavas tieto stavy a aj sposob, ako sa ich zbavit. osobne vyskusane a funguje to.

sasa234

keďže chodím na VŠ, snažím sa na to nemyslieť a cítiť sa dobre, no dosť to ide na psychiku, keď mi povedia, že nič mi nie je...často kvôli tomu aj plačem :-/

pandorica

A inak sa cítiš dobre?Nechcem, aby to zle vyznelo...Mňa začalo tiež bolieť brucho, všetky symptómy ukazovali na žlčové kamene, ale na vyšetrení nebolo nič.Takisto som absolvovala všetky možné vyšetrenia, ale všetko bolo v poriadku.Nakoniec som zkolabovala.Výsledok?Depresia s panickou poruchou a skončila som na antidepresívach.Vďakabohu za ne, odkedy ich beriem ma brucho ani nezabolelo.