Reflux - barretov pažerák

Príspevok v téme: Reflux - barretov pažerák
ivana1961

pred 3 mesiacmi mi pri gastroskopickom vyšetrení zistili: excízie tvorené sliznicou žalúdka, sčasti kryté hyperplastickým dlaždicovým epitelom bez dysplastických zmien... V sliznici žalúdka je chronický zápal stredného stupňa, s ložiskovou kompletnou a inkompletnou intestinálnou metapláziou bez dysplázie. Záver: barretov pažerák. Lekári mi o chorobe nič nechceli povedať, vraj je to v poriadku, dlhodobo mám užívať pantoprazol a o rok na kontrolu. Toto vyjadrenie ma veľmi znepokojuje, kvôli neinformovanosti od lekárov som si veľa o tom prečítala na internete. Nič dobré-predrakovinové štádium. Vylúčila som zo stravy kávu, alkohol, dráživé jedlá a nápoje. Pijem fatru, cígeľku, kamilkový, feniklový, medovkový, rebríčkový čaj... No stav sa mi vôbec nezlepšil, čo ma trápi. Iba kašeľ mi prestal. Nikdy som necítila kyselinu, iba ma pálilo na hrudníku a mala som kašeľ cca 2 roky. Doktorka mi reflux nedokázala zistiť. Sama som sa kvôli páleniu v trubici pýtala na gastroskopiu. Dočítala som sa, že je veľmi pravdepodobné, že z barretovho pažeráka vznikne adenokarcinóm. Žijem v strachu, že sa mi na tom zápale vytvorí rakovina. Ako si mám ten zápal vyliečiť? Dá sa to vôbec? Čo mám robiť, aby som zabránila vzniku rakoviny? Dodržujem dobrú životosprávu, ale nezlepšuje sa to. Je to prestne také isté, ako keď som pila kávu a občas aj víno a jedla som všetko. Lekárom je to úplne fuk, tak ako im bolo fuk, keď som sa chodila sťažovať na kašeľ a bolesť na hrudníku 2 roky. Sama som sa pýtala na rôzne vyšetrenia. No to, že mi pažerák páli žalúdočná kyselina, som vôbec netušila, necítila som kyselinu. Máte niekto skúsenosti ako by som si to mohla keď už nie vyliečiť, tak aspoň zastaviť šírenie a zamedziť vzniku rakoviny?

RNG

Pantoprazol ti nedoda kyseliny,ale naopak potlaci ich produkciu a tym znici travenie a otvori cestu pre vsetky mikroby na jedle cez zaludok do criev.A tak postupne znici aj probioticku crevnu floru, cim podstatne znizi imunitu tela.

RNG

Za vsetkymi zapalami su mikroby.
Zapal zaludka moze nastat len vtedy, ked nie je v zaludku dostatok kyselin. Lebo kyseliny v dostatku znicia prakticky vsetky mikroby, az na Helikobakter, ktory znesie velmi silne kyseliny. Ale ten sa da potlacit roznymi antimikrobialnymi, napr ionami zinku(carnosine of zinc=PepZin GI), koloidnou striebornou vodou( 4 x 1/4 deci na prazdny zaludok), monolaurinom( 3 x 5 gramov) a inymi.

|AnonyM|

Barretov pažerák určitie NIEJE v poriadku. Mne pri vyšetreni sondou zistili že sa mi tvorí barretov pažerák, mám 2mm intestinalnu metapláziu na pažeráku a bojím sa aby to nebolo horšie :(