Problem s dychanim, mdloby, pocit na zvracanie - Vazne

Príspevok v téme: Problem s dychanim, mdloby, pocit na zvracanie - Vazne
tutiza

Dobry nedelny vecer,

chcem Vas poziadat o pomoc pri mojom probleme, ktory u mna pretrvava asi jeden a pol tyzdna.

takze:

Volam sa Lukas. Momentalne som na Erasme (studijnom pobyte) v Litve.

Problem spociva v tom, ze mam tazkosti s dychanim
(hlavne v autobusoch, v restauraciach, ale aj na cerstvom vzduchu), na takychto miestach okrem problemov s dychanim sa u mna vyskytuje aj pocit na zvracanie, tocenie hlavy, zvyseny pulz a v niektorych pripadoch meravenie tela, zimnica.

Nikdy som podobne problemy nemal, myslel som si, ze to moze byt spojene s viacerymi dovodmi, a preto som siel k lekarovi, tu - vo Vilniuse. Spravili mi rozne vysetrenia (odber krvi, RTG pluc, zmerali mi tlak a dali mi 2 infuzie (zaujimavostou bolo to, ze sa o mna starali ako v perinke, je to logicke, nakolko som pre nich cudzinec a chcu sa ukazat v spravnom svetle, atp.), ale k veci..absolutne neviem kde je problem, prekaza mi to a obmedzuje to moj kazdy den. Momentalne to tipujem na krcnu chrbticu, lebo intrakove postele nie su prilis pohldene a mam prieliaceniny na posteli, alebo je to aj psychicky problem, ale urcite nie stres zo skoly :) ( lebo pred 3 tyzdnami som siel na trip do Norska a v lietadle som zazil zachvat dychania, nemohol som polapit dych a po prilete som skolaboval, ale nikdy som nemal s lietanim problem, pretoze som uz letel 4x a bez problemov - tak to asi nebude pravdepodobne). Badam aj nahly pokles hmotnosti, nakolko v canteenach a restauraciach nemozem jest, ale ako nahle jem na izbe, nie je problem.

Prosim o rady, kde by mohol byt problem, co by ste mi poradili, za kazdu radu Vam velmi pekne dakujem. Chcel by som zvysny mesiac a pol stravit v Litve krasnym prezitim zivota a nie s problemami, ktore ma sustavne suzuju.

DAKUJEM ZA RADY

IgorDS

Ahoj,
ako tu uz bolo pisane, vsetky priznaky dokonale sedia na panicku poruchu. Ta sa lieci pomerne silnymi medikamentmi a zmenou zivotospravy. Ale musis neodkladne zajst za lekarom. On ta posle za specialistom. Ak sa nemylim tak tomuto sa venuju psychiatri.

77777777

ahoj. mas podla vsetkeho problem s vnutornym uchom- vestibularny aparat.
daj si spravit testy na ORL oddeleni.

dalsou diagnozou bude zrejme borelioza, ale v Litve neviem ci maju s jej liecenim skusenosti, povedz to lekarovi

tutiza

som absolutny laik, ako riesit tento problem? Ako som spominal, som v Litve, tak teraz nemozem podnikat ziadne vysetrenia. Da sa nejako tomu predist, roznymi cviceniami, alebo pod.? dakujem