Som v dlhoch

Príspevok v téme: Som v dlhoch
NoCoUz

Ahojte,

topím sa v dlhoch... Začalo sa to mojou túžbou byť krajšia, mať konečne pekné handry, vlasy, konečne si dať do poriadku zuby a pleť...
Po skončení školy som sa zamestnala vo svojom odbore,žila som v Bratislave ale čo sa týkalo platu som to teda moc nevyhrala... Hoci som mala možnosť ešte po práci ísť niekam na brigádu (končila som v práci okolo 14tej-15tej,radšej som šla oddychovať alebo míňať svoju úbohú výplatu a potom som sa ledva do ďalšej obracala... Za nejaký čas prišla možnosť ísť do debetu na karte ( v bankách presne vedia čo robia!) a ja som si vzala ešte aj pôžičku 1500euro na 5 rokov!!! hlupaňa...
Potom som sa kvôli frajerovi presťahovala do svojho malého rodného mesta a teda som aj zmenila prácu. Najskôr to bolo fajn,začala som zarábať prachy cca 800-1000 eur,ale všetko som vždy minula a s vyššou výplatou sa mi na účte dostala možnosť ísť samozrejme aj viac do debetu,čo som samozrejme využívala a využívam doteraz. K tomu ešte kreditka! Práca mi už tak nejde lebo už nemám chuť robiť takú prácu,nezvládam to psychicky a momentálne som v dlhoch, neplatím odvody, a všade mám len dlhy,až sa to bojím spočítať... Myslím že to bude okolo 10 000 eur. Priateľ o tom nevie a ani mu to nechcem povedať. Stále sa domnievam,že to nejako zvládnem,ale neviem ako,keď už nedokážem robiť túto prácu a inú si neviem v malom meste nájsť... Nemám ani vysokú a to majú problém nájsť robotu vzdelaní ľudia...nie ešte ja!
Neviem čo bude ďalej, asi čakám,kým sa na mňa všetko nezosype,všetci sa o tom dozvedia a mňa zavrú do väzenia!
Neviem ako sa dostať k prachom,kebyže som chlap, zoberiem sa keď aj makať na nejakú stavbu do zahraničia,ale ženské nemajú také možnosti prísť rýchlo k prachom... Ako upratovačka by som to splácala asi celý život!
Čo na to vravíte? :-( Som sprostá že?

kabel

este taka mala pomocka-ked budes mat opat nutkanie nieco pekne si kupit, vsak je to "len 20eur", tak si to prerataj-pri prijme cca 900eur mas denne financie vo vyske cca 30eur. Lenze na VSETKO-byvanie, stravu, cestovne, telefon, internet, rozne poplatky, lieky, DLHY a podobne a skus si vypocitat, kolko ti z tych 30eur ostava na to nieco za 20eur..a vtedy zistis, ze si to nieco uz nemozes dovolit.

kabel

Zatial pracu mas a na stredoskolacku nie je ze platena, tak sa snaz si ju udrzat..
zasadne v tvojom pripade je vsak riesenie problemov s kompulzivnym nakupovanim. Pokial tymto budes stale trpiet neliecena, vzdy budes v problemoch financneho charakteru, jedine ze by si zbalila Bila Gatesa do manzelstva, co nepredpokladam..
A najdi si nielen psychiatra, ale najma psychologa, ktory ti pomoze zistit, co si nakupovanim kompenzujes..
Celu svoju situaciu si totiz ponala nespravne-ako snahu zvysit prijmy, lenze u teba je potrebne redukovat vydavky, na ktore nemas prostriedky. Preto radim-okamzite kartu daj do uschovy niekomu, kto ti ju na tvoje naliehanie nevyda. A naber smer psychiater-psycholog. 10000eur je sice vela, ale nie katastrofalne vela. Priatelovi sa priznaj, potrebujes oporu. A nezabudni na ten krizovy financny plan plus si skus dohodnut v poistovniach nejaky splatkovy kalendar. Nevyhybaj sa tomu, samo sa to nevyriesi, a tym, ze sa s nimi dohodnes na splatkach, prejavis svoj zaujem veci riesit a budu to tak aj brat napriklad pri vykone exekucie a podobne...

kabel

V prvom rade by ma zaujimalo, ci este stale minas, pretoze to je jadro problemu. Pokial nevyriesis to, PRECO tolko minas, tak budes v dlhoch stale, nech by si zarobila kolkokolvek. Kam tie peniaze idu? 800-1000eur mesacne davas za udrzbu zovnajsku? Za oblecenie, kozmetiku a podobne? Ak nezvladnes svoj problem s nakupovanim, vzdy budes len v dlhoch, toto si musis uvedomit. Dalsia otazka-preco zrazu nezvladas svoju pracu? Mas depresiu? Uzkost? Nevies sa sustredit?
Takze moja prva rada je navstivit psychiatra a priznat si zavislost od nakupov. Druha rada-vypracovat krizovy financny rezim, napisat si vsetky nevyhnutne vydavky (nepatria tam nove handry a sminky, ale strava, cestovne, byvanie a pod). Po tretie-kreditku a debetnu kartu daj niekomu, kto ti ju nevyda na tvoje naliehanie (kamaratka, rodic, priatelia), ale hospodar iba s hotovostou, ktoru si presne rozdelis podla nutnych kategorii.
Ale nezabudni-tabu su vsetky navstevy obchodnych centier, obchodnych domov, trhovisk a podobne, tam ta to bude nutit stale nakupovat, aj ked budes uplne svorc. Ani alkoholika nebudes posielat do krcmy, nech sa ide len pozriet, co tam podavaju...

LILIII

Zenske maju kooopec moznosti ,len tu na sk mi pridete akoby trosku ustrachane pustit sa do niecoho a zariskovat .
Mas moznosti presne tolko, kolko muzi .