Seboroická dermatitída - čo (ne)jesť, mastičky, olejčeky...

Príspevok v téme: Seboroická dermatitída - čo (ne)jesť, mastičky, olejčeky...
Kate95

Dobrý deň,

ťahám sa s touto pliagou už dlho... Pri seboroickej dermatitíde je nutná častá, ale zato šetrná hygiena a dobrá životospráva.

Čo sa týka jedla, úplne vynechávam sladkosti a čítala som, že je dobré vynechať aj mliečne výrobky- aký je váš názor? Je dobré nahradiť podstivý jogurt probiotikami? Máte nejaké iné tipy čo nepapať, prípadne práve papať?

Na čistenie pleti používam Sébium od Biodermy a dočisťujem robenou vodičkou z lekárne (neviem presne, čo obsahuje, akurát viem, že tam je kys. salycilová) Moj problém je ale vybrať dobrý šampón, mydlo a krém.

Šampón pouźívam Nizoral (a vyskúšala som uź veľa iných), ale ten nemožem používať pri každom umytí (umývam si vlasy každý druhý deň, Nizoral používam dvakrát do týždňa, ako je písané v príbalovom letáku). Inak používam Glisskur with marrakesh oil& coconut- asi najlepšie, čo som zatiaľ našla, ale nie som úplne spokojná. Aké máte skúsenosti vy?

Mydlo- používam zatiaľ Dove, ale chcelo by to asi nejaké neparfumované mydlo. V tomto smere som zatiaľ veľmi neexperimentovala, ale pokožka ma po sprchovaní svrbí (možno od šampónu? :-/ )

Krém- V tejto kategórii vobec netuším. Bioderma mi nevyhovuje, Nivea tiež nie. Mala som vzorky z kozmetiky DADO SENS, a vyzerá to byť vcelku OK, ale nie som si tým na 100pro istá :-( Nepoznáte nejakú kozmetiku za dobrý peniaz?

Olejček- čítala som na všelijakých fórach a stránkach, že je dobré používať nejaké olejčeky. Aké? Ako často...?

Vďaka za reakcie! :-)