Zuby mudrosti!

Príspevok v téme: Zuby mudrosti!
isa

Ahojte! Chcem sa opýtať, či je aj možné aby zuby múdrosti vyšli prirodzene, alebo stále robia len problémy. A zaujímama aká je typická bolesť pri týchto zubách ak sa prerezávajú...lebo ja ani presne neviem či jeto aj môj prípad, lebo celé to trvá už dosť dlho.
Začalo to v jari..začal ma pobolievať zub na jednej strane, taký som mala pocit, potom som ani nevedela, že ktorý proste celá jedna strana. Bolelo to v intervaloch dva týždne..pauza týždeň..tri dni..dva dni pauza a takto. Od leta pri preventívke som spomenula zub.lekárovi, že asi ma boli nejaký zablombovaný zub..aj smeho odhalili..nemôžem jesť poriadne, piť na všetko je citlivosť.Už len pri čistení vrtačkou, dvíham sa zo zub.kresla..nedá sa to vydržať..a stále to tak je, pretrváva ta citlivosť, aj ked všetko zdá sa že je o.k. A zub nie a nie vyliečiť. Snímok ukázal..že mi tam rastie nejaký tretí zub..tak to zubár..neviem čo si mám o tom myslieť. Lebo je to tak v strede asi šestka..a tam sa zuby múdrosti neprerezavajú. Pri zub,fokusoch všetko ok. Podľa tvrdenia zub. bude sa mi prerezávať horná osmička v ľavo /zub múdrosti/. Takže nemazájem liečiť mi šestku, lebo to všetko robi zub múdrosti.
Ja už ani nevnímam tú bolesť,bolesť hlavy..čakám kým sa prereže. Lenže trvá to už dlho....Bolesť mi tlačí až ku lícnej kosti,pod oko..Naozaj to robí zub múdrosti? Nemala by som CT?

ivka113

Ja mám 2 zuby múdrosti - vľavo hore sa mi prerezal ani neviem kedy, len tam zrazu bol :) ale totálne nakrivo ide, a i keď nebolí, aj samotná zubárka mi povedala, že by mal ísť von.
Druhý vľavo dole, ten mám čiastočne prerezaný, ale keď sa prerezávať začal, to bola jeden deň absolútne neskutočná bolesť celej ľavej dolnej sánky+ľavej časti hlavy - bolo to fakt strašné, no prešiel deň, a bolo hotovo :)
úprimne, neodvažujem sa hádať, či to čo máš spôsobuje zub múdrosti alebo nie, preto odporúčam sa tvojho zubára proste spýtať, či vie, prečo ťa tam bolí a či hodlá s tým niečo robiť...podľa odpovede sa zariaď, že ak nič z neho, jediné riešenie je nájsť si iného, najlepšie na nejaké odporúčanie od známych...
nebudeš predsa trpieť až dokedy a nevedieť prečo...takže šup šup vybav si iného...

Severka

ja nemám ešte žiadne zuby múdrosti.

Ale frajerovi spravili zápal a hnis a mál s toho vysoké horúčky. A dal si toho vytrhnúť a má pokoj

Severka

ja nemám ešte žiadne zuby múdrosti.

Ale frajerovi spravili zápal a hnis a mál s toho vysoké horúčky. A dal si toho vytrhnúť a má pokoj

zubčekova

Mam problem zo šťaženým otvaraním ust, nemožem ich otvoriť poriadne, teraz sa mi už prerezava časť jednej osmičky,zatial ma nič neboli, len citim mierny tlak a štipanie, no neviem ako mi ho vyberu ked usta nemožem otvorit dostatočne na to aby sa mi tam dostali, budem musieť ist pod narkozu ??? alebo je možne že zub nebude treba vybrať ??? ma niekto podobne skusenosti ??????
prosim poradte

isa

Mne sa tlačí len jeden.A podľa snímku čo som ja nakukla ide pekne. Ked vychádza jeden.,t.z.,že čoskoro aj dalšie??
Niákdy som nemala problémy,pravidelne chodím na stomatologické prehliadky, min.10.r. bolo vždy všetko v úplnom poriadku.A zrazu..Mňa len trochu zaráža prístup zubára, že ked bolí tak tab.od bolesti.Lenže mne nezaberajú analgetiká. Tak nato už nevedel čo. Lieči mi jeden citlivý zub..Ale mám pocit, že on ani vlastne nevie čo ma boli a neviem to ani ja. Niekedy cítim hore inokedy dole. Proste celu ľavú stranu. Vraj za všetkým budú zuby múdrosti -osmičky. Lenže mne sa nezdá..A popravde je mi z toho už doplaču. Čo mám robiť...

lilyiankaa

veď zubár musí na rontgene vidieť, či sa ti ten zub múdrosti prerezáva normálne, alebo nejak krivo, napr do kosti ... ja som ani s jedným zubom múdrosti nemala problém, mám ich všetky, vyrástli mi pekne rovno a všetky korene mám krásne sporadicky vedľa seba, nijak krížom krážom ... keď zuby múdrosti rastú, tak to bolí, ale nie tak ako to popisuješ ty ... že ich máš citlivé na všetko ....