Strach zo zhoršenia sluchu a jeho ochrana pred výbuchmi (petardy)

Príspevok v téme: Strach zo zhoršenia sluchu a jeho ochrana pred výbuchmi (petardy)
graupel

Zdravím. Po prekonaní silného zápalu stredného ucha (na oboch stranách) mám tinnitus (pískanie) a hyperakúziu - moje uši sú veľmi citlivé na bežné zvuky (taniere, sanitka, plač), o silných zvukoch nehovoriac. A teraz to u mňa prerastá až do paniky - že sa mi T a H zhorší, pretože sa blíži december/január, kedy sa po uliciach potuluje veľa magorov, ktorí sa nevedia zmestiť do kože a odkedy napadne sneh, tak sa opakovane po uliciach ozývajú silné výbuchy petárd, že sa až bojím pohybovať po ulici. Preto by som sa chcel opýtať, či existuje nejaká primeraná, menej nápadná ochrana sluchu. Samozrejme, že po ulici nebudem behať so slúchadlami, nedajbože s maskou :-D, ale najlepšie by bolo kúpiť nejaké štuple - existujú aj také, ktoré by čo najviac, dostatočne, tlmili aj zvukové efekty výbuchov? Ďakujem. S pozdravom Miro (19)

lkhh

sluch by sa ti ezhorsil keby vedla teba dopadla petarda. aj ked mas nejaky problem s usami teraz. nemas sa coho bat. mame usi celkom odolne. a tie stuple si mozes kupit napr. v obchode s naradim, kde predavaju stuple pre robotnikov, tie tlmia vsetko. len daj pozor aby ta nezrazilo auto

graupel

A naozaj je pravdepodobnosť, že sa sluch zhorší pri výbuchu kvôli citlivosti uší, alebo je to len "neškodný" silný vnem mohutných zvukov a môj strach je neopodstatnený?

Prezývka55

No ved stuple su, kupis hockde bud v potrebach s naradim alebo v lekarni.
Hodia sa hlavne ked nejaky debil rano alebo vecer vrta. No a takisto aj na ten tvoj problem.

Mel5

preco nie ? ved si kup sluchadla do usi, pusti si relaxacnu hudbu a ide sa.. tie totiz slusne tlmia okolity zvuk.. alebo si daj ciapku a nebude ich vidiet..