Napomínacia bandáž

Príspevok v téme: Napomínacia bandáž
Paldo9

Dobrý deň,

chcel by som sa spýtať, či má niekto skúsenosti s touto vecou --> www.dag-mar.eu

Dosť ma desí ten názov. Mám 20 rokov a krivú chrbticu mám odjakživa. Nakoľko som decko modernej doby ani ja sa nevyhýbam bezmedznému sedeniu pri počítači a tak by som chcel vyskúšať túto metódu. Ak má niekto skúsenosť s tým, bol by som rád ak by sa mi tu vyjadril :) nejaký dojmy z toho. Hlavne by som chcel ale vedieť či to je taká vec, ktorú budem nosiť nejakú dobu a po tejto dobe bude moja chrbtica automaticky narovnaná aj bez tejto pomôcky. Alebo to je vec, pri ktorej budem narovnaný len keď ju mám na sebe ?

Ďakujem za odpovede :)

ddana

Pomôže Ti to akurát k tomu, že Ti svaly ešte viac ochabnú, pretože budú mať podporu a odvyknú pracovať. Cvičiť, cvičiť, cvičiť a plávať.

llek

Je to len pomocka, rovny budes len ked ju budes mat na sebe. Lebo pevne chrbtove svalstvo ti to nevyrobi. V skutocnosti jedine co z dlhodobeho aspektu funguje je pohyb a cvicenie zamerane na posilnovanie osoveho chrbtoveho svalstva. Cim skor si navyk cvicit a hybat sa osvjis, tym lepsie, potom tuto pomocku nebudes vobec potrebovat

Paldo9

takže v úvodzovkách sa dá povedať že to je pomôcka na lekársky predpis, treba to prekonzultovať so špecialistom ... asi to skúsim :) díky za radu :)

philips

5 hodín to na sebe nevydržíš mať. :) Je to dosť bolestivé.

A ešte k tomu posilovaniu: ak si ešte nebol u ortopéda, tak najlepšie spravíš, keď pôjdeš. Odošle ťa na rehabilitáciu, kde ti ukážu presné cviky, čo máš robiť.

Paldo9

Aha .. lebo v popise produktu toho moc napísaného nieje. Takže to nieje niečo čo sa môže nosiť napríklad doma dajme tomu 5 hodín ? Mohlo by mi to potom nejako uškodiť ? Posilňovanie nieje problém :)

Díky za odpoveď :)

philips

Budeš kvázi rovný, len keď ju budeš mať na sebe. Malo by sa to nosiť 15 až 20 minút a potom 20 až 30 minút prestávka.
Pozor, mne z toho tŕpnu ruky. A ešte musíš aj posilňovať chrbtové svalstvo, bez toho to nejde. :)