Bulímia?

Príspevok v téme: Bulímia?
Catherine1995

Dobrý deň. Sama neviem ako mám začať chcela by som sa len opýtať ako prebieha liečenie bulímie. Nie som si istá že ju mám, ale čo som čítala všetky tie príbehy a príznaky tak všetko to pasuje no nemôžem to posúdiť ja sama keďže ťažko sa to priznáva no tie príbehy niektorých dievčat začínali presne ako ten môj. Mám 15 rokov. Pred rokom aj niečo som len tak ležala na posteli pozerala sa na brucho a povedala si, že začnem menej jesť a možno schudnem. Chcela som shcudnúť len trošku ale z toho troška sa to nejak zošmyklo a stále aj keď som schudla bolo to málo. Začala som jesť menej a potom som si všimla že sa mi darí. Každý deň som sa vážila čo trvá doteraz a každým dňom som jedla menej. Omietala som jedlo, stále som sa vyhovárala že som jedla a blá, blá. Nejedla som dva dni a na tretí som sa najedla. Nevedela som si a ani si neviem predstaviť život bez Gutalaxu. Proste nenajem sa ak ho doma nemám. Tak nejak to prišlo. Stále keď niečo zjem mám neskutočné výčitky, nenávidím sa zato. Každý a jeden problém s ktorým sa stretnem rieším rezaním. Mám pocit že som nula, že nikdy nič nedokážema jedine fakt jedine po čom neskutočne túžim je byť chudou. Snívam o tom že ak sa raz postavím na váhu uvidím tam číslo 40. Nejem, zvraciam a režem sa .Skrývam to ako sa len dá ale niekdy už nevládzem. Chcela by som ísť na nejaké liečenie alebo niečo také ale neskutočne sa bojím, bojím sa preotže viem že tam budem musieť jesť a to nechcem. Bojím sa že priberiem a budem zas tam kde som bola. Povedzte mi prosím čo mám robiť. Nemožem sa normálne najesť. buď nejem alebo žerem. Ak príde deň kedy to už potrebujem zjedla by som všetko, všetko čo vidím okrem mäsa teda keďže som vegeteriánka. Každé ráno vstávam s myšlienkou "dnes neješ a budeš cvičiť" ale prídem zo školy a je mi tak zle že sa musím najesť no ak začnem jesť nemôžem prestať. Potom ma to núti ísť na wcko a tam to všetko vyzvraciať a ak to nie je možné vždy si nájdem nejaký spôsob kde to zrobím. Ak to nezrobím skončím zo žiletkou v ruke a takými výčitkami ktoré ma zabíjajú. Každý deň po tom čo sa večer prejem sa ráno zobudím v hlave s tým že "to čo si včera zjedla dnes na tebe všetci uvidia" nebaví ma to už. Závidím každej jednej spolužiačke keď ju vidím jesť že si to môže dovoliť ale ja nie pretrože som prasa a fakt jedine po čom túžím je byť chudou ... áno asi som fakt chorá..

LadyOpium

ja som takisto lezala na kramaroch pre anorexiu a dva roky som jedla normalne po extremnom pribrati-20kil a teraz si formujem postavu kedze vahu mam v norame

Catherine1995

Ahoj.ďakujem za radu len to trošku probmél keďže ja som z východu a je to dosť diaľka... takže to asi nepôjde ale aj tak ďakujem :)

antiana

ahoj ema, tá skupina je len pre tých OA alebo tam môžem prísť aj keď mám "len" anorexiu alebo bulímiu? Ďakujem za odpoveď

ema_1

ahoj, sama som anorekticka bulimicka prejedacka a mne zafungovala svojpomocna skupina a program OA. Kazdy pondelok 19:30 fungujeme v Bratislave, na Cukrovej 14, treba zvonit na zvoncek kancelaria.
Je to zadarmo, jedina podmienka je tuzba prestat jest nutkavo.

Kontakt na mna je 0944660955

Ema

mnbvcxz12

Mohla by si skusit Kramare- psychiatriu- detsku, je tam jedna mlada pani dr., ktora sa venuje porucham prijmu potravy. Ppp sa liecia aj v Pezinku, ale vek od 18 r, moze byt vynimka- nad 16, ale len ojedinele. Skus tu detsku psychiatru na Kramaroch v Ba.

Humannu

ahoj, myslím, že máš psychycké problémy keďže si ubližuješ. Nie je to tvoja vina, núti ťa k tomu veľa iných vecí v tvojej hlave. Ak ješ niekedy nárazovo veľa a vyvrátiš to, je to zlé znamenie a bude sa to zhoršovať. Mala by si sa skúsiť liečiť, viem, že je to ťažký krok, ale bude to pre teba lepšie ako keby sa trápiš. Určite sa to snaž riešiť čím skôr, ak chceš byť šťastná a ver že budeš, keď sa vyliečiš. Oni ťa pochopia a budú sa ti snažiť iba pomôcť.