Krémy v lekárňach

Ninaa

Ahojte, kozmetika, ktoru predavaju v lekarnach sa nazyva aj dermatokozmetika. Je to kozmetika urcena na rozne problemy, ktore s pletou suvisia napr akne, ekzem, sucha koza ale aj citliva koza, ktora je velmi casta a dokonca aj vrasky uz su patologia a preto ich riesia kremy na citlivu kozu, ktora casto reaguje na bezne kremy. Kremy v lekarni su vacsinou bez parfemov, bez parabenov a maju strikne dane zlozenie. Napr. odlicovacie mlieko v beznej sieti obsahuje 30 a viac zloziek oproti mlieku z lekarne, ktore ma napr. 10 zloziek. A v tom to je, cim menej, tym mensie riziko podrazdenia. Kremy v lekarni maju za sebou klinicke studie, ktore dokazuju jej ucinnost. V lekarni mate moznost odborneho poradenstva a mozete vyskusat vzorky kremov.

zuska-bluzka

krémy a kozmetika všeobecne, predávaná v lekárňach by mala mať aj liečivé účinky (teda viditeľnejšie v porovnaní s drogerkovými produktmi) Podľa mňa je to však pri nemálo produktoch len domnienka... celkovo tvoja otázka by mala smerovať asi inam ako na toto fórum. v podstate je to o marketingu a rozhodne nemám pocit, že predajom v lekárňach by si znižovali zisky (to majú isto dobre prerátané) skôr to má vzbudzovať dojem lepších výsledkov. inak tieto značky kúpiš aj na nete ;)

RNG

Nie vsetka tzv chemia je skodliva, pozri na H2O, NaCl, dychame zmes N2 a O2 a podobne.
Ked hovorim o skodlivej chemii, myslim najma na patentovane chemikalie, tj take, co v prirode predtym nikdy neboli a niekto ich vyrobil(hra na Stvoritela sa nevyplaca spravidla)
Ale ani prirodne nie su vsetky pre nas dobre, zober si hadi jed, vsakze....
Ked ja hovorim o jedlych latkach tak hovorim o neskodnych, nie nevyhnutne len prirodnych. Mnohe vitaminy sa dnes vyrabaju ako bioidenticke, tj telo nijak nepozna, ze boli vyrobene v laboratoriach, lebo sa v tele rovnako spravaju, ako prirodne.

actafool1

potraviny, oleje a niektore i kozmetiku. A ano, miesto kremu sa natriem olejom, straci par kvapiek, pekne sa vstrebe, niesom mastna (hoc sipkovy olej odporucam skor na noc, kedze ma oranzovu farbu a tvar je po nom zlta :D
Raz som si ho dala rano, bola este tma, doma mi svetla skreslovali a ked sa uz rozvidnilo, tak sa ma ludia pytali, preco som zlta, ci sa citim dobre :D

fanyna

velmi pekne dakujem za odpovede. obchody so zdravou vyzivou predavaju potraviny. znamena to, ze na plet si natries rano miesto kremu olej?
RNG idem pozriet aj vasu stranku. uzivam uz vela produktov ktore ste tu radili. ale aj tie potravinove doplnky maju v zlozeni pisanu chemiu... takze tiez nebudu tak celkom bez...

actafool1

ale zase napr na odlicovanie, alebo cistenie pleti rano-vecer mi zial nepostacuje len ciste nejaky bio olej (hoc viem, ze niektorí ludia sa napr s kokosovym olejom naozaj odlicuju).

actafool1

ja nechcem hovorit, ze bioderma atd. je skodliva a podobne..ale proste som sa rozhodla, ze uz nemienim podporovat ziadne farmaceuticke spolocnosti, ich produkty plne ropy... a skusim to uz cestou prirody.. a v mojom pripade to bola dobra volba.

RNG

Jedina kozmetika, co neobsahuje ziadne skodlive veci, sa musi skladat len z jedlych zloziek.Ja si ju vyrabam sam, lebo nepoznam ani jednu znacku, co by bola vyrobena len z jedlych zloziek. Pozri cez Google.sk pod rng, prirodfna kozmetika.
Farmacia predava cokolvek, co je oficialne schvalene ako liecive a to je dnes sama skodliva chemia. A kozmeticky priemysel je este horsi, ti nemusia dokazovat ziadnu liecivost, lebo tvrdia, ze zlozky kozmetickych kremov neprenikaju do tela, co je samozrejme loz. Koza je totiz polopriepustna a prepusti mensie molekuly do tela. Takze ked su tieto nevhodne na jedenie, musia skodit aj ked prejdu cez kozu.

actafool1

v takych tych obchodoch so zdravou vyzivou, alebo na nete, alebo www . saloos . sk, Mne sa plet najskor zhorsila, ako som prestala pouzivat vsetky kremy a pod.(samozrejme, uz aj predtym to bola bieda, najma neustala tvorba akne, mam 23 rokov) ale vela som citala na roznych forach, ze plet sa tak ,,cisti" a tuto fazu treba proste vydrzat...a naozaj po dvoch mesiacoch uz bola plet peknucka. Samozrejme, je ale dolezita aj ocista zvnutra... Neviem ci ta trapi konkretne akne, ale ak hej, tak akne je len akymsi ukazovatelom, ze vnutorne si zanesena toxinmi, ale tiez to moze byt chory niektory organ atd.. je toho vela.