Samovrazdy a vobec pomyslanie na ne.

Príspevok v téme: Samovrazdy a vobec pomyslanie na ne.
RNG

Coraz castejsie mladi ludia, pod vplyvom drog, roznych antidepresiv, a stresu pomyslaju na "skoncenie toho trapenia"
Zialbohu to je hocne doledok rozpadajucej sa moralky, kde jednotlivec nema ziadnu zakladnu vieru v urcite pravidla spolocnosti a moralky a dozaduje sa okamzitych uspechov a spokojnosti a ked to nedosiahne hned, je to "katastrofa" pre neho osobne a chce z toho aj za cenu samovrazdy uniknut.
Lenze to nie je ziadne riesenie, ani pre neho, ani pre okolite osoby co su s jeho zivotom spojene.
Zivot je dlhy, dnes uz aj v priemere nad 80 rokov, a skoro kazdy ma v nom useky, ked nie je spokojny, ale ked sa snazi, je tych usekov malo. Teda spokojnost zavisi najma od osobnej snahy.

koloseum

Čím to je, že ludia majú čoraz viac a viac samodeštruktívne sklony?
Slabšia psychika, slabší pud sebazáchovy?
Horšia doba?
Alebo oboje?
Spôsobujeme si to my a ničíme sa pomali nevedomky sami?

truestory

RNG
najhorsie je pozerat sa na to, z prveho radu. a nemoct tomu zabranit.. myslis ze to ma riesenie ?
da sa vobec donutit niekoho robit proti tomu nieco? verim ze hej, ale treba na to nadludsku trpezlivost..

_meno

Ahojte

Mna osobne napriklad najviac trapi, ze som celku cast svojho detstva travil sam a hnevali ma hlupi ludia.
Najvacsi problem vidim v ludoch mi blizky, ktori su uz naplneny slovenskym standardom a pracovat na sebe odmietaju.
Som zmiereny s tym ze blizke roky budem musiet cestovat. Aj s tym, ze budovanie vztahov s mudrymi ludmi bude namahave.

Na jednej strane som stastny kolko priestoru na realizaciu sa mi dostalo, na druhej strane som nevedel ze nebudem vediet usmernit tychto ludi na rovnaku cestu.
Zial, ja som sa zmenil a zlepsovat sa neustale budem ... a to ze niekto vidi vyvoj ludstva v stagnacii abo poklese je zial len cinnost spolocenskej vrstvy kde sa nachadza

Citim sa ako cudzi medzi cudzimi :-( Ale je to len docasny stav, kym sa dostanem do lepsich kruhov v lepsich lokalitach na zemi.....je mi smutno ze to ale nechce nikto z blizkych :-(

Dakujem za priestor :-)

woo

Samovraždy v mladom veku sú v dôsledku deziluzii a precitnutia do krutého reálneho sveta

Utrpení mladého Werthera (něm. Die Leiden des jungen Werthers) je milostný román o nenaplněné lásce Johanna Wolfganga von Goethe k dívce jménem Charlotte Buff z roku 1774 s autobiografickými prvky. Je psán formou dopisů v ich-formě. Příběh začíná tím, že se mladý umělec Werther přestěhuje do malého města Waldheim (jak autor v knize uvádí, má to být smyšlené místo, ve skutečnosti se jednalo o hesenské město Wetzlar), kde se seznamuje s venkovským životem. Seznámí se s Charlottou, která je zasnoubena s postarším mužem Albertem. Werther se do Lotty hluboce zamiluje. Proto prožívá a ve svých dopisech popisuje neskutečné utrpení, které ho dovede až k sebevraždě. Děj knihy se odehrává během dvou let (dopisy začínají v květnu a končí následujícího roku v prosinci). Počasí a roční období se odrážejí na Wertherově myšlení, chování a pocitech.

Po vydání této knížky následovala vlna sebevražd. Lidé se s Wertherem ztotožňovali a nacházeli v něm sami sebe. Wetzlar se stal poutním místem, kam jezdili zamilovaní mladí lidé. Goethe si tímto románem získal velkou slávu, i když se od něj ve starším věku distancoval. Kniha ovlivnila i tehdejší módu. Je založena na pocitech, dějová linie je potlačena. Byla přeložena do jazyků celé Evropy i mnoha zemí Asie. Tuto knihu si velmi oblíbil také Napoleon Bonaparte.
Wikipedia