Vitaminy sk. B

Príspevok v téme: Vitaminy sk. B
veny5

Ahojte, mam dost nastudovane (ako laik samozrejme) ohladom vyzivy a pod. Ale riesim dilemu: uzivam rozne vitaminy, medzi inymi aj sk. B. Ale tie spolu so zinkom vo vacsej davke (tzv. forte), lebo mam v poslednej dobe problemy s pokozkou. Ale uz v dvoch clankoch som citala, ze prave vit. B3, B6 a B12 vo vyssich davkach moze sposobit akne a pod. No a sme doma! Tak mi teda poradte, (prosim nejaky odbornik :) ) co robit? Uzivat, ci nie? Alebo v akej davke? Dakujem a prajem pekny dnik.

RNG

Predavkovanie cohokolvek je skodlive.Telo extra materialy vyluci. naskor cez ladviny, ine cez zlc, ktorou sa filter krvi=pecen cisti, niekedy ale aj cez kozu, kde sa mozu vytvorit vyrazky, akne a podobne. Hlavne sa to tyka tukovitych latok.
B komplex by mal byt kompletny, nie len 3 z neho. Teda b 2,3 5 6 12, pantotenicka a listova kyselina. Zinku statci 35 miligramov a musi sa brat osobitne od zeleza a medi, inac sa neabsorbuje.Extra B je ale potrebne len v strese ci poskodenych nervoch, na to su zmesy Stress B a beru sa len podla potreby. Tam su jedlotlive B-cka balancovane

jaja

tiez mam ten isty nazor.ked jes vela vitaminov v liekoch aj ked nemas ich nedostatok,tak telo "zlenivie" a nebude si ich tolko brat z jedla.a aj tu plati vsetkeho vela skodi.tiez som len laik,ale toto mam od odbornika a uz sa mi to osvedcilo.bravala som centrum a spektrum a co ja viem co a pritom mi stacilo Cecko a horcik-toho som mala nedostatok.tak zbytocne nespekuluj a papaj ovocie a zeleninu,telo si uz vyberie co samo potrebuje.pekny den:-)

matej dunaka

Ahoj veny5, Tvoke telo príjme toľko vitamínu, koľko ono samo potrebuje. S vitamínmi to netrba preháňať a to ešte na báze farmakoterapie.
Odporúčam Ti aby si pila každé ráno žihľavový čaj vlažný valuhovaný cca 7- 10 min. a potom ho pila.
To čo ty potrebuješ je detoxinovať- prečistiť organizmus z vnútra.