Gastro

Príspevok v téme: Gastro
mackani

Ahojte, na gastre mi zistili pomocou gastroskopie, že mám gastritídu a helicobatera. Tak mi dali trojkombináciu ATB liekov, ale tam ma z tých liekov bolí žalúdok :/ A tie kyseliny zo žalúdka alebo čo sa mi vracia hore, také horké sliny mám. :/ Má alebo mal tiež niekto helicobactera? Mám sa obávať,alebo je to také neutrálne? A lieky vám tiež nerobili dobre? Dík za odpovede.

mackani

Suzanna, chod na gastro , to je jasné. Ja mám len 17 rokov, mám chronickú zápchu,že ked si nedám preháňadlo tak by som na to WC neišla. Býva mi aj zle,takže určite chod na gasto, doktor ti viac povie aj ťa vyšetrí , než my tuto na fore :)

Suzanna

Ahoj...chcela by som sa opytat nebola som na vysetreni na gastre ale mam problemy s travenim mam pocit plnosti velmi zle a pomali mi travi castne nutkanie mam na zvracanie a mala som uz aj taky tyzden kedy som kazdy den zvracala stracam vahu a neviem pribrat spat mavam caste problemy zo stolicou mam zapchy 3-4 dni niekedy aj viac a mam iba 20 rokov ...dakujem za odpoved

mackani

Aha,ved hej mám ja probiotiká, prvé 2 dni som v pohode jedla lieky, ale teraz mi to nejak nejde dolu krkom , fuj sa mi to až hnusí.

No asi hej, tie horké sliny sú fakt nechutné, ale inak väčšinou v noci sa mi to stáva,že sa na to zobudím.

philips

HP som nemal, ale z ATB v takom množstve býva asi každému zle. Doplňuj probiotiká, jedz vyváženú stravu.
Tie horké sliny - je možné, že sa jedná o reflux, ale to by ti počas gastroskopie tiež zistili, čiže zrejme to je zo zápalu žalúdka.