Infekčná mononukleóza

Príspevok v téme: Infekčná mononukleóza
zúfalá mamin

Mám dcéry vo veku 12 a 8 rokov. Nedávno obe prekonali infekčnú mononukleózu a mladšia má aj výrazne zvýšené hodnoty CMV. Kým nám identifikovali \\\"páchateľa\\\" obrovských problémov mojich dcér muslei obe prejsť nekonečnou tortúrou podávania antibiotík, pritom pri tomto vírusovom ochorení sa nepodávajú a tie s obsahom ampicilínu môžu veľmi uškodiť. Podávala ich profesionálka, pani doktorka. Keď sme po temer 3 mesiacoch a vybratých niekoľkých balení rôznych ATB videli, že deti sa nám \\\"rozpadajú\\\" pred očami a mi sme chodili do práce iba na návštevu, rozhodli sme sa zmeniť pediatra. Ten nám okamžite spravil rad vyšetrení / nehral sa na Vševedka ako predchádzajúca nemenovaná, ktorej neboli žiadne odbery treba) a prišlo sa na to, že deti mali obrovské šťastie, že popri tých výsledkoch sú až na úplne zničenú imunitu / čomu nepridalo podávanie ATB poviem už niekoľko rokov dozadu ako lentiliek 7-8x/rok) dopadli celkom dobre. Nrsmú dlhé obdobie cvičiť ( takže žiadna lyžovačka tento a ani budúci rok nebude a o bazénoch môžu iba snívať), prísna diéta, nekonečná únava a chytia všetko , čo sa okolo nich mihne. Prosím, kto má skúsenosti s doliečovaním po komplikovanej inf.mono. dajte vedieť. Ďakujem.

RNG

Dva roentgeny este nikoho vazne neposkodili. Len ich zbytocne neodporucam, kedze nasledky ziarenia nie su pre nas dobre a zhromazduju/akumuluju sa v tele.

emalea

zúfalá mamina...len žiadne výčitky, že či si mohla alebo nemohla niečomu zabrániť!! ja som si tým prešla tiež, moja ročná dcéra túto pliagu tiež dostala v r.2009, aj som s ňou ležala v nemocnici, diagnózu jej vedeli určiť až po týždni,a napchali do nej všeličo....čo už...život je už taký...nalepí sa na ňu všeličo...detská doktorka len krúti hlavou, že čo všetko sme už prekonali!! samé priam exotické choroby...a to som malú kojila skoro 2 roky!! aj tak to v obranyschopnosti telíčka nepomohlo...a ktovie...keby som ju kojila 2 mesiace??...už by na tom bola možno zdravotne omnoho
horšie...nikdy nevieš!!!

zúfalá mamina

RNG,chcem Vás poprosiť o Váš názor. Je dosť možné, že sa zo mňa dôsledkom stáva hysterická hypochondrická matka, ale mám obavu, či sa niečo mohlo stať, keď moja dcéra pri prekonávaní inf.mon.( viď vyššie) bola dvakrát na rôntgen dutín a dokonca absolvovala aj CT nosných dutín kvôli cyste. Mám strach, či ten jej veľmi oslabený organizmus dokázal eliminovať účinky žiarenia. Vyčítam si, že som tomu nedokázala zabrániť.

RNG

Pri mononukleoze je najviac virusom Epstein Barr poskodena pecen tj tu treba co najskor regenerovatr. Na to je velmi dobry protokol dr Berksona, najdes to cez google.sk pod rng, pecen.
Treba to brat aspon mesiac, a zaroven zmes mikrovlaknin na vynesenie zamorenej zlce z tela, aby sa nereabsorbovala.
Inac obnovenie probiotickej crevnej flory branim hromady miokrovlaknin a kvalitnych probiotik pre telo urobi asi najviac na zvysenie imunity. Ale kedze maju deti aj tak nizku viralnu imunitu, lebo s lepsou by virus EBV potlacili hravo, ako velka vacsina ludi, odporucam im zvysit viralnu imunitu aj doplnkami, ako na to pozri cez Google.sk pod rng herpes.
Treba ich brat viacero a obmienat casom