Sociálna a pracovná psychologia alebo Aplikovaná ekonómia UK

odpovedam

no poviem ti to tak, soc-pracovna psychologia je len pekny nazov na nic, realita toho odboru (a celkovo odborov) tam je trochu ina. mam kamosku, co to vystudovala a 3 roky si nevie najst normalnu pracu a to bola aj na erazme. ked sa chcela zamestnat v odbore, tak to bolo horsie platene ako brigady a nikdy nie na TPP. a mimo odbor sa jej zas ziadna praca podla jej predstav najst nedari(kedze vystudovala co vystudovala, i ked to nie je asi jediny faktor).

Lenka a nechcem ti brat iluzie, ale ako personalistku ta skor zoberu, ked mas nejaku ekonomiku (hociaku) ako soc-pracovnu psychologiu. ved aj tak spravis ako chces, ale ten odbor nema podla mna ziadnu perspektivu, vazne si daj radsej tu eko, tu trochu matiky zvladnes aj keby si nechcela. a daj si pokojne psychologicke predmety navyse, to zvladnes tiez, aj keby si nechcela :)

AlisonWolf

Ten druh psychológie spadá skôr pod sociálnu prácu, či je to lepšie ako klasická psychológia, to posúdiť neviem. A aj tak záleží na tom, či človek na sebe pracuje a či si ide stále za svojim a nenechá sa odradiť prekážkami. Človek s takým odborom by sa mal stále vzdelávať a žiaľ, až také lacné do budúcnosti to nie je.

Lenka998

ale to nie je obycajná psychologia a myslím ze s touto budem mat lepsie uplatnenie ako s tou obycajnou, nie?
Po vystudovaní by som mohla byt napr. personalistka, čo s obyč. psych. asi tazko

odpovedam

radsej tu eko. s psychologiou budete mat nulove uplatnenie, s ekonomikou ako-take. matika tam sice je, ale je primitivna, resp. spravili to aj ludia, ktori nevedia poriadne ani zlomky odpocitavat. mozte si dat aj predmety z inych odborov, ked vas zaujimaju (cize aj tie psychologicke) ale na papieri budete mat skoncenu eko a to je urcite lepsie. ja som to tak tiez robila. ak sa nic nezmenilo, tak je to tak ako som pisala. jediny z tych odborov, kde sa ako tak nieco robilo bola prave eko, kde sa trochu pocitalo, na ostatnych je to pre priemerne (alebo trochu viac) inteligentneho cloveka nuda, ale ze velka. potom radsej chodte na erazmus a vyuzite vsetky mozne staze, lebo oproti OA (ak bola dobra) sa tam vazne budete kruto nudit po intelektualnej stranke

Lenka998

nakoniec som si dala prihlásku na obe a uvidí sa podla toho kde ma prijmu..ale radsej by som sla na tú psychologiu

Simona55

Ja som presne uvažovala nad týmito možnosťami, ale zvolila som si tú psychológiu vzhľadom na to že v ap.ekonómií je aj dosť matiky a v tej teda nie som excelentná :) Tiež idem z OA