Alkohol

Príspevok v téme: Alkohol
Kristinkita_1

Je mi jasné, že väčšinou žiadajú ľudia pomoc pre svojich blízkych. Ja nie. Ja si to priznám. Potrebujem sama sebe pomôcť.
Mám iba 27 rokov. Som len 2 mesiace vydatá. Silná, vysokoškolsky vzdelaná, dovolím si povedať, inteligentná, s veľkým okruhom známych ľudí - MAM PROBLEM S ALKOHOLOM, nikto to ani len netuší a ja som si to priznala asi len pred minutou :( je mi z toho do plaču. Mam krasny fungujuci vzťaha nechcem to pokašľať, musím s tým niečo robiť v počiatku lebo inak bude zle.

Som pracujúca v Rakúsku. Mám veľa voľného času. Hlavne po večeroch. Začalo to nevinne. V lete. Dlhý deň. Lehátko. Pivo a cigoška a knihy, ktoré milujem.

Pivo. Neskor 2-3 pivá. Dnes je 14. december už je to fľaša vína a ja ani nevnímam, že som niečo vypila. Ráno sa zobudím akoby nič.

Lenže nie je to nič. Je to zrejme veľký problém. Ja si za obdobie v práci musím dať denno denne alkohol, či už víno alebo pivo. Nedokážem bez toho byť. Ked som doma, snažím sa to nedať najavo. Manžel o tom nema ani okolie potuchy ale ja so sebou stále bojujem.

Najhorši e na tom je, že sa snažíme o bábatko a mne je jasné ze s takým množstvom alkoholu to nepojde.

Pomôžte pomôžte pomôže!!!

Ako mám docieliť aby som nepila? Opatrujem. Dni su dlhé. Chýba mi manžel, rodina.... som osamotená a tak pijem aby som ľahšie zaspala,a by mi to rýchlejšie ubehlo....

Čo mám robiť?

prezyvko

to či prestaneš je na tebe. z toho čo píšeš by som povedal, že si sa už vlastne rozhodla že to nedokážeš, čo je tá najväčšia chyba. je len na tebe či chceš byť zdravá a mať zdravé dieťa. pirulu na to ešte nevymysleli, zostáva to na tebe a tvojom rozhodnutí. závislosť je len výhovorka ktorá ti má uľahčiť rozhodovanie a zlomiť ťa.
než okolo fľaše omotáš prsty, zastav ruku a zamysli sa nad dôsledkami. rozhodnutie je len a len tvoje, nikto za teba v tom momente nerozhoduje, ani žiadna závislosť. vtedy máš len 2 možnosti. áno alebo nie? tvoja voľba.

pamätaj si tiež, že trochárstvo nepripadá v úvahu. buď piješ alebo nepiješ.

Kristinkita_

V piatok som sa dozvedela, že som v 3. týždni tehotenstva a čo je horšie, závislosť na alkohole sa naďalej zhoršuje!Už neviem čo mám robiť :( Bojím sa, že oň prídem.

PS1

Mne na psychiatrii povedali, ze pan Z. nie ste celkom v poriadku:DDD A ja, ale ja lieky brat nebudem.
Jaj, musim sa tam vybrat znovu, lebo tam je super. Tolko zazitkov a co sme sa tam osmiali.
Jednemu sme nahovorili, aby povedal primarovi, ze stale pocuje hlasy a ze sa chce zabit. On mu to povedal a tak ho napichali injekciami, ze cele dni prespal:DDD Ja viem, ze to asi nebolo eticke, ale plati fressen oder gefressen werden:DDD (zrat alebo byt zozrany).

PS1

Ja napr. stale balim zeny, to je moja uchylka, hoci som zalaskovany. Proste ked som v pritomnosti peknej zeny, tak ju balim. Kamoskam stale kupujem darceky, oni mi daju sladke pusinky.
Ja viem, ze nie som asi celkom normalny.
Jaj, treba sa mi ucit po francuzsky, ale nechce sa mi a tych drog z lekarne uz kto vie kolko nemam:-)))
S tym balenim je to u mna fakt nie normalne, ja neviem, ci ma na psychiatrii z toho uzdravia alebo nie.
Pojdem na psychiatriu a tam budem balit pacientky:-) Raz som tam balil pomaly dve naraz, jednu blondynku a jednu brunetku. Ta blondynka mala len problem s mojim vekom, ale inak ma chcela, brunetka bola trochu sibnuta, ale co uz, kazdy je nejaky...
Ja som napr. sibnuty takmer completely:DDD

PS1

Povedzme si to otvorene, trochu si predsa len treba dat do nosa:-)
Alebo tak pi, ze ta to prestane bavit. Ver mi, ze taku terapiu este ani nevymysleli, ze furt a stale pit donemoty. Ja som uz aj Lili vravel pred nedavnom, ze so sebou musim nieco spravit, lebo ja fakt neviem, co mam z rozkose robit.
Potom som sa zalubil, to uz mam total prepinaky, musim vediet, kam ide, lebo mi prepina:-)
Na vychode sme asi aj dost temperamentni:D Ja by som si L... kludne vzal, ale ja aj tak budem volat kamoskam a stale ich balit. Mna sa pytala kamoska, ci ju budem balit aj ked bude vydata. No, potom asi nie, ale cert nikdy nespi:-)

PS1

My sa dost casto opijame este aj s nasou 75-rocnou babkou a to je pri plnom vedomi:D Raz isla soferovat auto, lebo bola tak opita.
A co som mal babku Rusnacku, tak tam dovi stara mama. Cela dedina sedi v krcme, v krcme najdete kazdeho.
Ale aspon poznam tak rimo ako aj greckokatolicki obrad.
Hospodin zmiluj sa nad vsetkymi vychodniarmi:DDD
Ja si neviem ani predstavit ako musia pit Rusi:DDD
Ja tvrde ani nepijem, lebo to potom okolo mna vsetko lieta, posledne som zbil kamarata a ani si to nepamatam. No fakt "bomba":-)

PS1

Versprochen, dass du nicht trinken wirst, wenn du schwanger sein wirst?:-)
(slubujes, ze nebudes pit, ked budes tehotna).
Ja som si musel dat AD, lebo ma islo slehnut do zeme:-) Mat vychodniarsky temperament, tak dovi stara mama.
Nam tu mozu vsetkym vystavit papiere od hlavy a vsetkym rovno napisat, ze sme alkoholici.
Na prijimacke na psychiatrii sa nepytaju, ci ste pili, ale no, uvidime, kolko promile to bude tentokrat:DDD

PS1

Ja si myslim, ze si jednoducho povedz, ze alkohol bude ciastocne sucastou tvojho zivota. Proste je to droga, je lahko dostupna, tak preco si nedat, ze? Keby clovek nemal peniaze, tak ani alkohol neriesi, ale ked ich clovek ma? Aj take pripady su:-)
Staci mat tisicku mesacne a clovek na alkohol bude mat aj o polnoci.
Ja si myslim, ze pri troche alkoholu sa vam podari mat aj babatko. Ale uz ked ti zacne rast brusko, tak nieze budes pit. Potom uz nic!!! Slubujes?