Diplomovaná zdravotná sestra

Príspevok v téme: Diplomovaná zdravotná sestra
diplses

Viete mi prosím niekto poradiť ako je to dnes so štúdiom diplomovanej sestry? Raz počúvam, že už je to zrušené, no inokedy zas že sa stále študuje. Potom že je to lepšie a od iných, že je to horšie, teda že mám ísť na oše na VŠ. Nechodila som sa SZŠ. Máte prosím niekto osobné skúsenosti v tejto oblasti? Ďakujem.

szszilina

Ahoj.som pol roka po ukonceni studia v ZA.koncis diplomovou pracou.je to to iste,co Bc.len mas iny titul.Ja som tam isla po zdravotnej skole.ale boli yam baby aj z gympla.aj ine odbory.rata sa to stale.pracujem ako sestra v nemocnici.uznavaju to.

Nela41

Zo ZA nikoho nepoznám, ale študujem medicínu v MT kde je samozrejme aj odbor OŠE a je tu veľa ľudí už dávno po škole týmto by som sa vôbec nezaoberala, netreba sa báť :)
Ak vieš, že toto je smer ktorým chceš ísť smelo do toho. Je to krásna práca :)

diplses

Ak teda dobre rozumiem, rozdiel je len v titule, inak je to brané rovnocenne, áno? Potom by som ozaj uvítala skôr tú diplomovanú. Ak sa môžem ešte spýtať, poznáš aj niekoho osobne, kto tam napr. v ZA študuje? Sú tam aj starší alebo teda väčšinou študenti hneď po strednej? Vďaka

Nela41

Aha no v prípade, že máš za sebou už 2. stupeň VŠ jeto iné.. to by som viac odporúčala dipl. zdr. sestru.. ja viem o tom, že sa dá napríklad študovať v ZA lebo to je mi blízko.. a vlastne kompetencie máš rovnaké ako bc. sestra.. trvá to tiež 3 roky a je to ukončené maturitnou skúškou.. či je tam viac praxe neviem ale nemyslím že je to pravda, tej praxe je dosť aj na vš

diplses

Nela41: Ďakujem. Ja teraz končím Mgr. v inom odbore a príliš ma už neláka systém vysokej školy.. Hovorili mi aj, že na tom pomaturitnom štúdiu je to viac zamerané na prax, čo ma teda viac oslovilo. Vieš niečo prosím aj o tomto?