Ako sa to naučiť?

Mišo21

Ahoj, ak máš problémy s učením, nezúfaj. Našťastie na to existujú techniky vďaka získaš vyššiu rýchlosť učenie a kvalitné zapamätanie informácií pri menšej námahe.

Najzákladnejšie technika je VYTVORIŤ ŠTRUKTÚRU TÉMY.

Na začiatok si vezmi si pero a papier. Choď, teraz vstaň a zober si ich, pretože ich budeš potrebovať. Na vrch strany napíš nadpis témy. Pod neho zaradom spíš kapitoly aj s podkapitolami a podnadpismi. Kľudne aj na 2-3 strany A4. Zaberie to najviac 10 minút.

Počas učenia odporúčam postupovať tak, že budeš mať štruktúru nestále pred očami – vedľa knihy či poznámok a budeš sa z nej učiť jeden bod za druhým. V závere učenia by si mal vedieť štruktúru v podstate naspamäť.

Text pre každú nižšiu štruktúru by mal byť menší a s väčším odsadením od kraja. Super je vyfarbiť štruktúru. Dojmy budú intenzívnejšie, čo vyústi do kvalitnejšieho uloženia.

Ako štruktúra funguje? Veci, ktoré spolu logicky súvisejú si pamätáme lepšie než nesúvisejúce dáta. Aby sme si vedomosti udržali, pomôže zoskupovanie, štruktúrovanie a zhrnutie. Bráni to tomu, aby naučené info zmizli v sivej zóne mozgu.

Prínos štruktúry teda spočíva v kvalitnom uložení a zapamätaní informácií. Pretože z informácií zachytených v štruktúre vznikne GIGANTICKÁ ASOCIÁCIA. Žiadna informácia nebude osamotená, bude spojená s ďalšími desiatimi informáciami.

Vyskúšaj a zažiješ ;-)

Ďalšie techniky ako sa učiť nájdeš tu:
bezbolestneucenie.sk Všetky sú zadarmo :-)
S nimi nebudeš mať už nikdy ťažkosti s učením.

mirusiikk

Ak sa chystáš na LF UK, treba sa učiť z podkladov, t.j. 1500 otázok biológia a 1500 chémia. Môžeš navštevovať napríklad prípravné kurzy na lekárske fakulty alebo si vybaviť osobné doučovania, ktoré sprostredkúvajú zväčšia bývalí docenti/dekani, ktorí sú takisto spoluautormi spomínaných podkladov. Dostať sa tam môžeš aj nemusíš, všetko závisí od teba a tvojej konkurencie. Boli roky, kedy bolo treba na všeobecné lekárstvo minimálne 590 bodov, minulý rok bola spodná hranica 702. Každopádne veľa šťastia :)

ebi777

ja tiež súhlasím, tie otázky sú dosť náročné, hlavne pre tých ktorí nemajú dostatočné teoretické základy, otázkam treba aj rozumieť, inak sa to všetko bude pliesť..

ropucha133

dovolím si oponovať príspevku podomnou . ten čas,čo tomu venuješ,sa ti vrátiť vôbec nemusí . prijímačky na medinu sa nepodarili veľa ľudom !napriek tomu , že sa svedomito pripravovali.

klimta.

na skusku sa bude ucit tak,ako vsetci ostatni..
zase nerobme zo seba hrdinov,pre vacsinu priprava ma prijimacky nebola prijemna..

LeLs ak sa pripravujes do BA,tam dostanes otazky presne z kniziek,tak si urob plan,kolko otazok do urc.casoveho obdobia musis prejst a bohuzial,inu radu ako sadnut si zadok a ucit sa ti neviem dat :) ale nedaj sa odradiť, ak k tomu budes pristupovať svedomito, všetok cas,ktory tomu obetujes sa ti vráti :))
Drzim palce ;)

eiva

nechcem ta strasit ale tym to len zacne
po case zistis ze sa da naucit aj nemozne, tie otazky na prijimacky..treba pochopit princip a otazky sa tocia stale okolo hlavneho principu