Jem vela a nezdravo - chudnem!

Príspevok v téme: Jem vela a nezdravo - chudnem!
Domiii1

Ahojte. Cely zivot som sa trapila s tym co jem. Snazila som sa obmedzovat v jedle, alebo som jedla normalne a vacsinou som priberala alebo vaha sa nehla.
Poslednu dobu, asi 2-3 mesiace jem vela, neprevadielne a nezdravo. Najprv som schudla zo stresov asi 4 kila. A poslednu dobu jedavam nepravidelne, ani neranajkujem, v skole si dam majonezovy toast, alebo kolac, alebo kavu s vela cukrom. Kazdy jeden den uz dva mesiace jem pirohy brindzove ... vela, vecer, s maslom, smotanou, polotovar. Niekolko krat tyzdenne jem bagetu s majonezou, fakt nezdravu. Casto jedavam aj v noci, cokolady, pirohy, pecivo s volskym okom atd....

Ja to nechapem. Teraz su sviatky, postavila som sa prave na vahu. Vipila som asi pol litra kavy pred 3 hodinami, pijem nejaky sladky napoj, jedla som dnes kopu zemiakoveho salatu, poobede som mala neajku kavu, horucu cokoladu a hlavne sladke trubicky, fakt z asi 15. Jem uplne vela. Ani troska sa nehybem.

Co to je? Je to normalne? Bolieva ma casto brucho ale gastroskopiu mi robili cca pred 3 mesiacmi a nic nenasli take. Krv mi brali tiez len nedavno a vsetko uplne v pohode.
Uplne som schudla. Nebola som nikdy tucna, ale prepadli sa mi trocha lica, schudli mi ruky, brucho, a hlavne stehna uplne.... Mam 19, myslite ze sa vyvyjam nejak tak ze TOTO bude moja dospela postava?

Co to moze byt?

Dakujem

aďka7799

Ahojte,dakujem za reakciu,tesry na cukor mi robili ako prve mám ich uplne v poriadku ja vlastne ani nemam rada sladke ja si dam raz za tyzden neaky ten keksík :) zle mi nebíva hlava sa mi sem tam točí ked idem po schodoch alebo ležim a postavím sa malinkú už nekojím stratila som mlieko ked mala 3 týzdne ja uz neviem a ešte ráno som si všimla ja na nič nemám chuť ja otvorím chladničku a je mi zle ked vidím to jedlo ale ked uz po 2 hodinkách idem tak už mi to nevadí

odpovedam

Aha, ja som reagovala na Adku, kedze Domi si to tu uz asi neprecita :-). Kazdopadne vyskumy preukazali, ze vacsina ludi vobec nema realny odhad na porcie a spravne zlozenie stravy. Tiez svojim klienom najprv zistim typ metabolizmu, chutove preferencie a fakt to ide aj bez super organic bio foods a neviem, co vsetko je trendy :-) len na tie mikroziviny sa zabuda, neda sa dokola jest len ryza ci zemiaky. no ale vsetko sa da, len dakedy to chce pomoc :-)

Biela Kobra

Nie, skôr "formu". Ľudia si myslia, že prijímajú dostatok alebo nadbytok sacharidov, tukov a pod. a snažia sa upraviť jedálniček podľa nejakých tabuliek, a pritom niekto - po lopate povedané -, ideálne funguje na slivkových guliach, niekto na stejkoch a niekto na tofu so zeleným šalátom :) IMHO, pokiaľ je Domiii1 zdravá, má menší príjem ako výdaj, ako tu už bolo naznačené, takže by bolo treba upraviť ani nie tak množstvá, ako to, čo vlastne je.

odpovedam

Biela Kobra, potom som asi nepochopila, co myslis tym "kazdy pali prve nieco ine". Myslela som, ze narazas na sacahridy a tuky. Potom sorry.

moznotakto

moja skusenost:Pred tehotenstvom som bola vzdy vzdy chudunka pri 173cm som mavala 58-59kila ozaj som vyzerala chudo.Pocas tehotenstva som pribrala 17kil a po porode vsetko slo dole,teraz uz som rok od porodu a 3mesiace uz ani nekojim a vaha mi ukaze 54-55kil co som uz ozaj peknych par rokov nevazila hoci aj predtym som bola chuda.Ono ak kojis treba s tym ratat,lebo mliecko sa ti tvori z tukov a dakedy sa stane ze babo svoju maminu uplne vycuca-aj posledne zvysky nejakych tukov:-)

Biela Kobra

Odpovedam, na jednej strane hovoríš, že to nie je pravda, na druhej sa pýtaš dotazovateľky na jedálniček... Však ja hovorím to isté.

odpovedam

Biela kobra, nie je pravda, ze kazdy pali najprv nieco ine. Je rozdiel len v pomere palenia tuku k sacharidom pri muzoch a zenach, ale nie je to nic dramaticke. Telo najprv pali ATP, potom glukozu v krvi a potom ulozeny glykogen, ale za cely ten cas sa stupnuje aj palenie tuku.

Avsak k teme. Adka, aj ked jes vela, telo moze byt podvyzivene. Vela obeznych ludi podvyzivenych je. Maju v strave vela makronutrientov, ale prijimaju celkovo malo tych mikronutrientov, pripadne prijimaju v strave vela potravin, ktore obsahuju antinutrienty (vela celozrnnych vyrobkov vratane ryze ci soja, necertsva zelenina atd). Nehovoriac o tom, ze u vacsiny ludi chyba dostatok bielkovin na tanieri - taki chudnu zo svalstva a telo vyzera ochabnute. Ako vyzera tvoj jedalnicek?

Biela Kobra

aďka7799, nepotíš sa? netočí sa ti hlava, neroztrasie ťa? Choď predsa ešte len po lekároch a daj sa vyšetriť, či nemáš cukrovku alebo celiakiu. Resp. voľnopredajné testy sa dajú kúpiť v lekárni. Aj keď si ju predtým nemala, tehotenstvom a pôrodom sa to mohlo zmeniť. Ak je všetko v poriadku, jednoducho môžeš chudnúť zo stresu a vyčerpania, proste všetko spáliš, v tom prípade ti treba hodnotnú stravu "na mieru" pre teba, lebo v podstate každý páli prvé niečo iné.

aďka7799

Ahojte,dúfam že mi niekto pomôže
5.1.2014 som porodila moju prvú dcérku,v tehotenstve som pribrala zo 60 kil na 80 ked sa malá narodila hneď som všetko schudla.ibaze teraz mám taký problém ,že ešte stále chudnem nikdy som nedržala diéty vždy som mala dobrú postavu .jedávam veľmi veľa nemôžem povedať ze zdravo lebo jedavam vždy ked si spomeniem moje okolie sa uz diví že s čoho som taka chudá .dnes som sa vážila a mám už len 55 kil co pred 2 mesiacmi som mala 58,bola som na vyšetreniach s krvy,štítnej zlazy ... Len u gynek. Som nebola nemáte tu niekto skúsenosti s tým? Už ani môj doktor mi nevie povedať s čoho to asi je .uz sa hambím ako vyzerám všetky kosti vonku no hrOzné dakujem za každu radu