Užívať si a nemyslieť

Príspevok v téme: Užívať si a nemyslieť
Jediného21

Ahojte.som s priateľom vyše 2 roky a máme krásny vzťah vždy ked potrebujem vždy mi pomôže,vzdy je pri mne.je mi s ním dobre teším sa vždy na neho lenže ked s ním nie som tak mám blbé myšlienky o tom či ho milujem a či som s ním šťastná.nechcem ho stratiť máme spoločne plany všetko.len proste ked som s ním tak si to neužívam na plno ale až po tom čo na to spomínam.Nechcem ho stratiť len nechcem mať myšlienky typu či ho milujem a či som s ním šťastná a chcem si to užívať vtedy a nie potom v spomienkach.prosím poraďte mi.už neviem ako sa mám zbaviť tých myšlienok.ďakujem veľmi pekne.chcem sa naučiť užívať si len vazne neviem ako

quiksinka3

podla mna ide o to, ze mas vela volneho casu a vela premyslas. neries hluposti. nerob si zle. vzdy, ked sa citiz neisto, chod na prechadzku, skoc frajerovi na chrbat a blaznite sa. chod si kupit knihu, zavolaj kamoske, spoluziacke... zacni pisat poviedky, hocico, len si sama nevyrabaj cierne myslienky v hlave. zacnes to prenasat aj na vztah a budu vznikat hadky, ktore nebudu mat logicke podlozenie, len tie tvoje fantazmagorie. hlavne neries. vedome zmen myslienky. to by malo pomoct.

MultiLevel

nemusi to byt pravidlom, ale podobne myslienky a vrtanie sa v tom maju skor nevyzrete osobnosti, ktore si musia este co-to v zivote preskakat, prezit a prejst zopar vztahmi :) Zrely jedinec uz takto nepremysla :)

neviemneviem

Ja myslím, že ak chodia na um myšlienky, tak je dosť slabošké si len povedať, že si mám zakázať na to myslieť. Možno niekto to dokáže, ale napíklad u mňa je to tak, že ma to potom štve že som to riadne nepreskúmal. To je ako v matematike, niekde v myslení dojdeš na zádrhel, a teraz niečomu nechápeš, prečo to tak je. Máš 2 možnosti, buď sa na to vykašlať a vždy keď ťa to napadne si len povieš že a... nemysli na to... ale v skutočnosti nikdy na príčinu neprídeš a bude ťa to vnútorne stále mierne štvať. alebo zabieš čas bádaním a skúmaním prečo tomu nechápeš, ale ak na to prídeš, tak budeš spokojná, a mať pokoj na duši. Taktiež niektoré veci je lepšie naozaj nechať tak, ale najskôr je lepšie poriadne porozmýšlať nad myšlienkou, či má zmysel sa s ňou zapodievať, a ak ano, tak ju treba riešiť. ak nie, tak ju treba zahodiť a nemyslieť na to.

Takže skús na to zabúdať, ale ak ťa to bude moc zožierať, tak tú myšlienku zanalyzuj, porozmýšlaj nad ňou, prídi na príčinu tej myšlienky. Možno je niekde problém, napríklad ti na ňom niečo vadí...., niečo čo je pre teba podstatné...... Jednoducho, buď na to zabudni, alebo to rieš, poriadne sa nad tým zamysli prečo vznikajú tie pocity a myslienky. Ak to necháš tak a nebudeš to riadne riešiť, tak ťa to bude len zožierať a budeš sa zbytočne trápiť.

MultiLevel

A co si urobila preto, aby si sa tych myslienok zbavila? :) To je o kazdodennom uvedomovani sa...a hlavne o uvedomovani si tych myslienok. Vzdy ked pridu, vymaz ich a zakaz si na to mysliet. A kazdu chvilku ked si na to spomenies, si povedz ako priatela milujes a ziadne zle myslienky ti to nepokazia.
Su pripady, kedy treba patrat po pricine takych myslienok, ale mam pocit, ze to u teba neplati...Takze sa nauc zakazat si tie myslienky a mysli len a len pozitivne. Kazdy den, vzdy ked si na to cele spomenies :)