Zápach po vybratí mandlí

Príspevok v téme: Zápach po vybratí mandlí
zvolenboss1

Dobrý deň, mandle mi vybrali viac ako 2 roky dozadu, no neustále je tam zápach ktorý nieje spôsobený zo zubov čo mi potvrdila aj zubná lekárka a aj na ORL, mám pocit akoby to išlo z tých miest kde boli mandle alebo z krku, nemyslím si že to ide zo žalúdka pretože nech zjem čokolvek nijak to nezmyzne, ústnu hygienu dodržiavam aj ústnymi vodami no už som bezradný. V krku mám aj častý pocit sucha a krk je dosť začervenelý a ORL mi povedala že je podráždený, vybraté dvoje antibiotika, všetky možné testy krvy, CRP, výtery zamnou a všetko čisté, ide mi hlavne o ten zápach z úst ktorý je dosť nepríjemný nielen premňa, vedeli by ste mi pomôcť ?

RNG

Ako som povedal, kvapockova infekcia zo vzduchu sa najprv usadi v prinosnych dutinach, odkial sa s hlienami znova a znova dostava na mandle, do hrdka priedusiek a dokonca aj do stredneho ucha. Tj prvorade treba tuto infekciu znicit v prinosnych dutinach kvapkami roztoku citricidalu, profesional, ktory dnes vyraba uz len firma Biochem research, ine su bez obsahu quaternialnych ucinnych zlucenin. Zaroven sa tie kvapky dostanu aj na mandle a pripadne s tym roztokom mozes aj viackratdenne kloktat.
O ostatne by sa mali v tele postarat latky vyrobene probiotikami, tj ked si vytvoris v crevach aspon 90% osadenia probiotikami tym ze ich sustavne nasadzujes a podporujes btaniom mikrovlasknin
Ak sa ti pod vplyvom atb vytvorili v tele maskovasne infekcie (tj mikroby sa zdruzia a zamaskuju rozne, ci uz v bunkach ako vnuitrobunecne parazity, alebo v biofilmoch) tak ich maskovanie treba najprv odburat, na co je NAC(2 x 600 az 1200 mg) a serrapaptaza(3 x 120 000 IU), lebo len tak sa do nich vobec mozu dostat rozne protilatky v tele, alebo aj dodane zvonka rozne antimikrobialne.
Rozkladne mikroby su najma hnilobne, a tie sa daju potlacit oreganovym olejom. Zriedka je nakaza v tele sposobene len jednym mikrobom, obvykle k nej prispieva viacero odrazu, ktore sa pridruzia ako sekundarne, vyuzivajuc oslabenie tela primarnou infekciou.

zvolenboss1

pán RNG dakujem za rady velmi mi pomohli, ale pochopil som že ložisko môjho problému je teda to tkanivo, ktoré mi nechali lekári v krku po vybratí mandlí. Vedel by ste mi poradiť niečo čo by ma zbavilo tohto ložiska bez operačného zákroku? velmi rád by som sa mu vyhol. A potom už ked budem toto mať poriešené budem brať orálne probiotiká ktoré ste mi poradili.

RNG

Samozrejme ze moze, uzliny po vybrati mandli sa mozu napriek vsetkemu zapalovat a infekcia ide pravidelne z prinosnych dutin, kde sa dostane zo vzduchu z kvapockovej infekcie.
Biely jazyk znamena plesne a kvasne infekcie v tele,ktore si clovek sam vypestuje jedenim privela cukrov a vyrobkov z jemnych bielych muk, tj je velmi dolezite tieto vyhubit najma v crevach, a nasadit a rozmnozit tam probiotika a tak ti probiotika vyrobia hromady protilatok proti plesniam a candide kdekolvek inde v tele.
Pozri cez Google.sk pod candida, ako na to.
Inac v ustach sa daju rozne nepriaznive mikroby potlacit ustnymi probiotikami(oral probiotics) a tieto udajne preniknu aj do nosohltanu aj inde v hornych dychacich cestach a potlacia rozne hnilobne a ine bakterie, vcitane tych, co sposobuju zubne kazy.

Takze nie vzdy treba vsetko sterilizovat, niekedy sa o to postaraju nepriatelia skodlivych mikrobov, nase priatelske probiotika.

zvolenboss1

RNG užívam do nosa kvapky citricidalu zmiešané zo soľou vo vode aby som to tam vyhubil, ďalej oreganove kapsule a aj NAC, začal som aj s probiotikami spolu s vlákninou.

ebi777- pozeral som príznaky reflux no žiadne iné ťažkosti ma netrápia, len to v oblasti hrdla a zápach, biely jazyk mávam a pravidelne ho čistím aj kefkou na jazyk a vyplachujem ústnymi vodami.
A ešte dodám že výber mandlí umňa bol dosť komplikovaný, museli to druhý krát zošívať pretože sa to po dvoch dňoch pretrhlo, mal som dosť velké chronické mandle a možno tam ostali dosť velké jazvy a ten zápach by mohol ísť z tadial, a na poslednom vyšetrení u orl mi doktorka napísala do karty "v klenbe zvyšky nosohltanovej mandle,povlečené hlienom,choany voľné" je možné že zápach pôjde odtial?

ebi777

ak to nie su mandle, ani zuby, co tak chronicky zapal sliznice pazeraka? nezvyknes mat reflux a bolesti pod rebrami? nemas nahodou biely jazyk, povlak na jazyku?

RNG

Zapach z ust je sposbeny roznymi mikrobami, na zuboch, v krku , na mandliach, z prinosnych dutin, a samozrejme aj zo zaludka.
Mikroby sa daju znicit roznymi antimikrobialnymi, a dodat do zaludka doplnok kyselin, ktory je aj tak potrebny pri nedostatku kyselin, inac nemoze byt travenie a absorbcia zivin dobra. A to vedie k stovkam roznych , vcitane vaznych zdravotnych problemov.
A pri nedostatku kyselin sa mnohe mikroby v zaludku premnozia, dostanu do criev a tam tak isto znicia dobru probioticku crevnu floru, co ma za nasledok az 70% ubudnutie imunity.
Pozri cez Google.sk na temy rng, travenie, infekcie a podobne, kde sa spomina travenie rozne a mikrobialne nakazy a ako na ne

zvolenboss1

žuvačky si dávam to nerieši môj problém to len trochu prekryje, tak isto aj ústne vody. Tu nejde o fotku, jasne som napísal že fotka hrdla, kto chce a vyzná sa tak sa pozrie, nieje to povinné a ja som už zúfalý, čakám reakciu od človeka ktorý niečo podobné zažil alebo vie pomôcť užitočnou radou.

philips

Čakal som všeličo, ale že tu niekto odfotí svoje hrdlo som teda nečakal. :)

Keď máš všetko negatívne, tak možnú príčinu ti povedať neviem, ale možno by to išli prekryť žuvačkou.