Nazor na človeka ak nema priatelov

MultiLevel

Podla toho, aky ten clovek je. Aky je to typ samotara, preco a ci sa uzatvara pred svetom, preco vlastne chce byt sam...
Ja mam napriklad rada samotu uz odjakziva... mam rada ked okolo mna nehucia ludia, ked si mozem citat, pocuvat hudbu, cvicit, meditovat, ked sa mozem ponorit do svojich myslienok, tvorit si buducnost...Hoci som vydata, partner bol casto na cestach, takze som bola dost sama. A ked sa mi zas cnie po ludoch, stretnem sa s mojimi priatelmi.
A potom mam kamarata, ktory sa uzatvara pred svetom, lebo nikdy nemal stastie na zeny - vdaka svojmu blbemu pristupu a za nic na svete to zmenit nechce. Sedi doma za PC a nadava na cely svet. Hovori, ze mu je tak lepsie akoby mal zas kdesi nahanat zensku...ale je to uplne ina samota, ako napriklad vyhladavam ja.
Avsak, nikdy si dopredu nic o cloveku nemyslim, radsej rozhovorom zistujem, co sa za samotou skryva :)

chcem_vediet

PoPotvorka ty musíš byť silná osobnosť a zaujímavý typ človeka. Pár slovami si vyjadrila, že samota nie je trest, samota by mala byť voľba. Dúfam, že sa aj mne podarí dosiahnuť kompromis medzi zážitkami a rozvojom ducha – hádam časom niekoho stretnem. Človek iba bojuje so svojim strachom a ak dostane strach je na najlepšej ceste prehrať. PoPotvorka mám jednu otázku. Poznám jedno dievča ktorému stalo to isté ako tebe, ale kolidujeme mi to s tvojimi názormi (pôsobíš staršie), ale aj tak sa spýtam. Nechodila si s Jakubom zima až jar?
Sweter
V mojom prípade nechcem byť úplne sám ale zatiaľ som...
Prezyvko
Spoločenským tlakom som mal myslel to prečo veľa času stráviš bez spoločnosti, prečo nejdeš proste niekam von, baví ťa stále chodiť behať, ako to že nemáš frajerku...Predpokladám že v rôznych variantoch ho poznáme asi všetci

PS1

Ja by som sa chcel touto cestou podakovat Romom za ich toleranciu a za to, ze ma prijali medzi seba, ze mi umoznili mat nespocetne mnozstvo socialnych kontaktov. Hoci ste ma vedomostne neobohatili, co som spravil skor ja, ale co sa tyka mojho vnutorneho zdravia, tak po roku s vami sa citim ovela ovela zdravsie. Znovu zacnem po Novom roku ucit. Myslim si, ze ste moj proces uzdravenia dost urychlili.
Netreba byt rasistom, treba tych druhych len lepsie pochopit a v ich pripade si uvedomit, ze oni na vyber velmi nemaju. Ci uz je to vplyvom ich vychovy, ich kultury, ich tradicii. Proste oni su taki aki su a my z nich gádžov nikdy nespravime, tak ako oni z gadža nikdy nespravia Roma. Zo srncieho ratlika pittbulla nikdy nespravite, aby som to vyjadril aj obrazne.
Pa.

PS1

Ja neviem, ci na to niekto uz spravil nejaky vyskum, ale ak clovek zije izol. sposobom zivota, tak sa moze z toho dostat do tazkych depresii. Clovek je tvoj socialny, my potrebujeme okolo seba ludi, ak chceme byt vnutorne zdravsi a citit sa fajn. Clovek sa v spolocnosti otukava, ziskava nove zrucnosti.
Ja mam napr. strasne vela kamaratov Romov a to preto, lebo oni su velmi spolocenski. Im zoznamenie nerobi ziaden problem. U nich je to trochu prehnane, ale nie je to extrem, co ich sledujem. Kym Slovenku mi treba balit uz pomaly vyse roka, Romky sa len opytam, ci so mnou bude chodit alebo nie a hned dostanem odpoved. Je to nieco uzasne. Na mna rodina preto pozera trochu s odstupom, ale ja si z toho nic nerobim. Ja sa s nimi citim dobre. Stalo sa aj to, ze ma okradli (nezbili), ale ja som typ cloveka, ktory s bezcharakternostou ineho cloveka vzdy pocita, preto ma ani na inom cloveku negativne nemoze prekvapit. Oni ma okradli a o dva dni som s nimi pil akoby sa nic nestalo, lebo som si uvedomil, ze riesit to nema absolutne ziaden vyznam. Este nakoniec by som dostal ja:-)

poPotvorka

Ked som sama a zenu sa na mna negativne myslienky ,jednoducho hladam spolocnost ... sweater to napisal/a rozumne .... zazitky a skusenosti ta nspiruju a samota vyplna tvoj duchovny zivot

sweater.

samota ak ti vyhovuje je fajn. ale uplne odtrhat od sveta nieje podla mna dobre. poznavanim ludi, ich pribehov a zazitkov ti vela da. som zastanca toho, ze len zazitky/skusenosti cloveka posuvaju vpred.

prezyvko

čo myslíš tým spoločenským tlakom? ja som také čosi nikdy nejak moc nevnímal, takže neviem čo si pod tým predstaviť.

chcem_vediet

A aký je návod na zvládnutie. Ja som sám skoro rok a niekedy si myslím že sa už zbláznim -spoločenský tlak a to všetko...Zrejme sa pousmejete...
Áno máš pravdu poPotvorka, samota plodí veľa myšlienok, robí človeka nezávislým od vonkajšieho sveta, ale ešte som asi malí na to aby som to vnímal ako vy. Hovorí sa, že šťastný môžem byť človek jedine sám nikto mu šťastie neprinesie, len musíš byť o tom presvedčený. Čo vás poháňa, čo je energiou keď sa ženú negatívne myšlienky hlavou?
Priznám sa, knihy zatiaľ iba objavujem a definujem svoj žáner...

poPotvorka

Niekde som citala ,ze osamelost spusta vlnu kreativity co je aj pravda ,nakolko ja som rada sama so sebou a vtedy vela citam a spekulujem co zas "vysrstim" a vela sa inspirujem z knih a tak .... ako mi umrel priatel som rada sama aj ked mam vela zaujmov a kamosiek/ov no nejak mi prave oni nepomahaju zabudnut ,pretoze sa stale pytaju si ok ,uz si v poho. a bla bla ... takze samota nie je zla je to moj restart do noveho ......
tak aj o osamelom cloveku si nemyslela nic zle ,nakolko nikdy nevies co je za jeho osamelostou ... to by som zistovala pocas vzajomneho spoznavania