Je normalne ze to boli?

bianca

Veľa dospievajúcich chce čo najskôr dospieť, aby mohli zažiť lásku. Zažiť čistú lásku je asi to najlepšie, čo sa môže človeku stať. Najprv je zamilovanosť a neskôr príde to pravé - tak toho druhého milujem a tak mi na ňom záleží, že pre neho som schopná priniesť i nejakú obetu - a takisto on pre mňa. Láska je vychádzaním zo seba a darovaním sa inému. Najprv sa mu darujem srdcom, myšlienkami v čase chodenia. Najvyššou formou dávania sa druhému je sexuálne spojenie v manželstve. Viem, že s ním chcem ostať po celý život, poviem to aj celému svetu (svadbou), a keď sme už svoji, môžeme si už patriť úplne. Ten druhý sa mi manželstvom stáva bližším ako moja mama či otec. Sexualita je krásny dar a slúži na posilňovanie manželov a prostredníctvom nej vzniká aj nový život.

Masturbácia ťa, lalinka, láske nenaučí ani na lásku nepripraví, pretože si ňou pestuješ len sebalásku. Sebaláska hľadá vlastný pôžitok. Ak sa mi aj neskôr bude niekto páčiť, budem myslieť hlavne na seba. Nebudem mu dávať svoje srdce, ani myšlienky, budem chcieť len od neho brať, čo mi bude príjemné. A toto s láskou nemá nič spoločné. Preto nie je masturbácia dobrá. A navyše je veľmi návyková.

Najlepšie by bolo, lalinka, keby si s tým prestala hneď na začiatku. Je to zlozvyk, ktorého sa neskôr ťažšie zbavíš a zabráni ti zažiť skutočnú lásku tak, ako som ju opísala vyššie. Snívaj o čistej láske a trpezlivo čakaj, kým príde ten správny čas. Dovtedy sa venuj škole, záľubám, rozvíjaj svoje talenty.

eiva

a ty si dievca ci chlapec ci co si? raz "chcel vediet", potom "ju mat mokry"

v kazdom pripade nie nema to boliet a pokial si dievca tak si panna zbytocne si tam prsty nestrkaj preto to boli

mirkovan

ja mam 13 a aj ja to robim cize viem ake to je no ked ta to boli je to normalne ja ked zacinam vzdy si ju namokrim