Prejedam sa sladkostami

Príspevok v téme: Prejedam sa sladkostami
smooolinka

Ahojte, poradte mi prosim ako prestamem s prejedanim sa sladkeho? Som zavisla a neviem s tym prestat. Dokonca jem aj vtedy ak uz pocitujem ze mi je zle z toho :/ vela raz som to stopla ale dlho mi to nevydrzalo potom som za par minut dobehla zameskane.. Uz mi dokonca vsetci schovavaju sladkosti :/ mam 24 rokov aby ste si nemysleli ze som dieta.

vitavi

Do kaše si nedávaj med ani mlieko, nebudeš tam mať nevhodný mliečny tuk a ani jednoduché cukry z medu a mlieka. Kaša uvarená vo dode ťa zasýti a upokojí tak, že nebudeš mať chute, ktoré by ťa nútili neustále vyhľadávať jedlá. Kašu najlepšie doplníš naparenou zeleninkou a zľahka opraženými semienkami.

so.nickaa

Vitavi

z tychto obilninovych kas sa nepribera? Lebo ja mam velmi rada ovsenne vlocky s mliekom, orieskami, skoricou a trochou medu na ranajky len sa bojim ze sa z toho pribera...Ved kazdy vravi ze jest co najmenej sacharidov tak ja uz neviem. A v obilninach nieje lepok?

vitavi

Aby si nedostala znovu chuť na sladkosti mala by si prejsť na obilniny. Polysacharidy, B vitamíny, minerály a vláknina obilnín zabezpečia plynulý prísun glukózy pre mozog a ten si nebude žiadať viac.
Aby si sa uvoľnila, obmedzuj slané, pečené a údené jedlá. Nebudeš sa dostávať do stresových situácií, ktoré by ťa mohli pritiahnuť ku sladkostiam.

smooolinka

takze uz druhy den nejem skoro vobec sladke.. snazim sa ho obmedzit kedze som zacala s cvicenim.. tak uvidime ako dlho mi to vydrzi a dufam ze mi to vydrzi :)

_meno

Ahojte

Prosim, precitajte si tento prispevok 300x :

To, ze sa rodime ako ludia neznamena ze kazdy dostal do vena informacie o dloveku.

Este raz : to, ze niekto zije 80 rokov v kozi cloveka neznamena, ze cloveka pozna.

Aj ty sama citis a vies smooolinka, ze si nerozumies. To preto lebo my sme dusa a ako nastroj inteligencie a pouziva rozum a ako telesna schranka tela.

Napr. pes je tvor ako kazdy iny, akurat ze jeho mozog nie je taky vykonny.

Preto je z mojho pohladu primarna znalost cloveka poznat cloveka (co chce, z kade kam ide, bio rytmus, clovek v ludskej spolocnosti).

Ako vravim, jedine vedomosti a vzdelanie ti rozostria hmlu 'chudnutia'.

Napriklad tvoj zlozvyk na jedenie junk food-u : zlozvyk je tvoreny jemnou sferou podvedomia. Preto kupovat sladke/slane je len tvoj pocit / zlozvyk. Hotovo nekupujes sladke / slane vobec basta, vyhadzujes z domu take, hladas ludi ktory ti ulahsia zbavovanie zlozvyku.

Ako vravim, proti nevedomosti sa nebojuje emociami (tak sa dostava k temnej strane). Liek na nevedemost je ochota vzdelavat sa.

V podstate mozog je rozumovy nastroj aby ovladalo telo mudrejsie a vyuzivalo jeho emocie - zle pocity na prevenciu a trening (obranne mechanizmy), dobry pocity na uzivanie zivota (fuel of life)

redka

no ved to je posobenie kvasinky... a nemyslis si ze mykoza sa tyka len noh alebo pohlavnych organov... mame ju v crevach... a ma tam byt... lenze problem nastane ked sa premnozi... treba doplnat probiotika....

smooolinka

REDBATICA kvasinky mam od 14 rokov a od vtedy vlastne su tie problemy s prejedanim.. Chuda som chvalabohu ze z toho nepriberam..

To je to ze ja to jest nechcem je mi zle ked zjem vela ale kruci vzdy musim...

redka

len si precitaj neco o premnozenej kvasinke (ak rozumies anglicky tak si zadaj candida overgrowth a pod.) a najdes tam mozno este nejake symptomy ktore mas ale ani len netusis ze su sposobene candidou....