Strachy, study, protiprúdy

Príspevok v téme: Strachy, study, protiprúdy
obliž-kaktus

zufaly cin, vypisovat na forum o zdravi.

som clovek, ktory je hrdy na to, ze sa ako tak naucil kontrolovat a regulovat svoje impulzy a emocne hnacky, drzat tuzby na uzde. moje zmyslanie, nazory a pohlady na svet, ludi a zivot vo vsetkych formach boli vzdy akosi protipolom k tomu, co je v globale povazovane za normalne, ci bezne. a nepotlacovala som to, akceptovala som svoju existenciu a to ako sa moja osobnost sformovala a nemam v plane sa ucelovo menit, som za prirodzenu zmenu, vyvoj, rast etc.
a s tym, ze to bude o to narocnejsie prezivat na tomto svete, a vlastne zit v protiprude, ci v podzemi, ak si zvolim inu cestu, nepodliehat spolocenskym tlakom a jednoducho byt individualitou, som pocitala.

coho sa ale neviem zbavit, je ista forma studu, alebo vycitiek, koli rodine. zijem u rodicov, studujem na vysokej skole, uplne neperspektivnej, absolutne ziadne uplatnenie(a to bola jedna z mojich pubertalnych romantickych predstav, nepracovat ako radovy zamestnanec, preto studujem to co studujem). to je jednym z faktorov, koli ktorym ma dlhsiu dobu trapia navaly uzkosti a strachu z buducnosti.
ta bezna a spolocensky akceptovana formula na zivot ako
kariera+svadba+deti
jednoducho nie je sucastou nejakeho mojho planu, teda nepocitams tym, a tym nechcem tvrdit, ze planujem zit zo socialky alebo vyciciavat rodicov cely zivot.
napisem to priamo, lebo sa prilis rozpisujem, trapi ma fakt, ze sa za mna rodicia budu hanbit. pred vzdialenejsou rodinou, susedmi, znamymi, ved to poznate.. mne sa moja cesta zda spravna a fakt sa necitim na zaradenie sa, a ani sa sama za seba nehanbim a nemam pocit, ze som sa mala. ale trapi ma to koli rodine, uz len koli terajsej financnej podpore a hlavne preto, ze uz teraz mam pocit, ze to vnimaju "ako keby som sa nevydarila". viem, zijem si svoj zivot, ale respektujem ich, a nemam za potreby im sposobovat trapenia.
neviem celkom aku odozvu ocakavat na tomto fore,kedze som ani nepolozila ziadnu otazku, a nepredlozila,asi ani dost informacii.

chcem sa zbavit uzkosti z buducnosti. cokolvek napisete, ak napisete, je vitane

sweater.

pokial si clovek voli cestu mimo stada, alebo aspon len tak na okraji. najsilnejsia vlastnost ktorou musi oplivat je nejaka sebaistota alebo jako to nazvat. proste 100% chapat ze tym ze si si zvolila taku cestu, musis niest 100% svoje nasledky a tym ze si taka odlisna, tiez nejako chapat ze ostatnym budes pripadat ako podivinka mozno, a necakat od nich ziadnu podporu. ak sa s tymto dokazes zrovnat, budes v pohode

vicky_025

máš svoj život, tak ho ži. podľa svojich plánov a ideálov, podľa toho čo považuješ za správne. ak pôjdeš cestou ktorá je správna podľa tvojich rodičov, nebudeš šťastná.

síce som až tak nepochopila v čom všetkom spočíva tvoj životný štýl, ale nevyzerá to na niečo zavrhnutia hodné.. dnes sa už veľa ľudí neriadi tou "spoločensky akceptovateľnou formulou" ako si ju nazvala.

ak máš len pocit (a nie reálny podnet) že ťa neprijímajú, tak to možno pramení len z tvojej vnútornej neistoty..

_meno

Ahoj kaktus

Raz som tu uz pisal - strach z buducnosti je strach z nenaplnenej sucasnosti.

Na jednej strane mi prides velmi uvedomela a silna. Na druhej strane vnutro (telo dusa) a vonakjsok (prostredie, ludia, obydlie) je jedno a to iste.
Tu mozno je problem ze vnutorne si ina ako ludia z okolia a tym padom mozno aj prostredie by si chcela aby inak vyzeralo.

Ak sama citis ze svoj cas na tejto zemi travis nezmyselne (chodenim do skoly v ktorej byt nechces), je to preto ze v tom zmysel nevidis.

Ako sa vravi, nie je radost hladat cinnosti pri ktorych by sme sa citli radi. Radost je kazdu cinnost dna vykonavat s laskou.

Ako pises, pride mi ze naozaj vela casu venujes sebe a preto mas nazory odlisne tak velmi a budu coraz viac zrejme. Veeelmi jednoduche riesenie mi pride ze si najdes dake priatelky / soulmate . Tak vies plnohodnotne travit cas s rodinou na udrzanie vztahov a aj vies byt s ludmi novymi.

Lebo mne to pride tak, ze ludia co stale idu dopredu v zivote prezivaju vela dynamiky : kazdym dnom si mudrejsia, stale nove veci chce clovek robit, novych ludi spoznat, nove technologie........nvm ja to po novom robim tak, ze sa treba otvarat novym ludom a prostrediu, a samozrejme udrzovat vztahy s starsimi znamymi. Lebo aj keby si si dnes zohnala 5 priatelov, za 6 rokov ak ty budes chciet byt stale lepsia, by ti aj tito ozajstni priatelia pridu jednoduchsi.

Ako vravim, ak chces velku dynamiku v sebe, musis ju vykonavat aj okolo seba (novi ludia, nove prostredia)