Rozdielne povahy , rozdielne priority

Príspevok v téme: Rozdielne povahy , rozdielne priority
sunflower333

Dobrý deň,poprosila by som Vás o radu.S priateľom sme spolu skoro 2roky.Obaja máme 26 rokov.Ja som skôr introvert, tichšia ,mám pomenej kamarátov,milujem prirodu, knihy a pokoj, ale raz za čas nepohrdnem dobrým rockovým koncertom:) Nechýbaju mi zábavy do skorého rána, či diskotéky.To už mám za sebou, počas puberty som si ich užila až až.Stačia mi občasné posedenia u kamarátov, či rodiny.Na rozdiel od môjho drahého.On miluje svoju slobodu, ma množstvo kamarátov, nema núdzu o víkendové akcie.Stale opakuje, ze on chce žiť.Mali sme už zopár hádok kvôli týmto rozdielom.Bola som žiarlivá.Dali sme si pauzu, boli sme zo seba vyčerpaní.Koniec roka sme obaja strávili inde s kamarátmi.Uvedomili sme si, že to bolo potrebné, porozprávali sme sa a fungujeme ďalej, ľúbime sa.Ale ten rozhovor ma istým spôsobom znekľudnil,keď sme sa dostali na tému budúcnosť.Ja by som sa nebránila spoločnému bývaniu,pre začiatok.On o tom nechce ani počuť.Chce zarábať a professijne rásť.Vraj ešte nikde v živote nie je, nič nedosiahol, nevie čo chce.V zamestnaní sa cíti byť pod tlakom a nie je šťastný.Zdôveril sa mi, že kvôli tomuto má občas depresie.Stále ho ubezpečujem, že som tu pre neho, vypočujem ho, ak už nič iné. Nikam ho nechcem tlačiť, viem, že všetko má svoj čas. Ale mám čakať, kym zmení svoje priority?Chcem byť s ním, ale žiť takto bez možnosti plánovania?

sunflower333

:) pochopila som to...ok..chcela som rady,dostala som...skúsim krotiť moje túžby, ak chcem budúcnosť práve s ním. Nebude to ľahké, ale skúsim vyčkať.Mam pocit, ze keby sa viac tešil zo svojej práce, možno by sa rozhýbal aj vo vzťahu.Nenaplna ho.

lilyiankaa

bože napísala som to ako tatar :) myslela som, že sme mali ešte o rok menej ako vy dvaja, keď sme sa rozišli, čiže sme boli mladí (možno aj na to bývanie) ...ak ti povedal, že smerujete k tom istému, len on o niečo pomalšie, tak mu treba dať asi fakt ten čas .. mne toto povedané nebolo nikdy .. mne bolo dávané najavo, že my dvaja (s ex) asi žiadna budúcnosť ....
pozri využi čas keď si doma a šetri si peniaze .. pokiaľ spolu budete bývať, zídu sa vám :)

sunflower333

Toho sa obávam aj ja....prežiť s ním ešte pár rokov na divoko, a potom si nájde niekoho, s kým nebude mať zábrany pred bývaním a podobne.

lilyiankaa

napíšem ti z vlastnej skúsenosti, bola som s bývalým 5 rokov, samozrejme padlo aj slovo bývanie, mali sme ešte o rok menej, keď sme sa rozišli ... môj ex nechcel počuť o spoločnom bývaní (asi so mnou) ... keď sme sa rozišli, o cca 3 mesiace si našiel inú a o pár mesiacov už spolu bývali :) .. u mňa to bolo rovnako, zoznámila som sa s terajšim priateľom a o 2 mesiace sme už tiež spolu bývali .. proste sme si my dvaja (ja a ex) neboli súdení... možno to tak je aj u vás.. časom uvidíš

sunflower333

Ďakujem.Viem, ze je to pravda, s tym starsim ročníkom, ale keď ja som s nim šťastná...len toto ma trápi.

vebe

Ako uz bolo napisane vo svojom veku ste kazdy niekde inde. Chapem teba, ale chapem aj jeho. Brani sa niecomu na co sa neciti. Muz vo veku moze byvat samostatne od rodicov ale neznamena to zaroven ze sa chce prilis pevne viazat a byvat s tebou. To ze chce karierne rast je tiez pochopitelne, to by som brala ako pozitivum. Vek kolko ludi nema ziadne ambicie a len tak prezivaju, ved nejako. Ak by si ho teraz prikvacila, zviazala do spolocneho byvania a prilisneho obmedzovania, nebol by stastny a mozno by to viedlo k ukonceniu vasho vztahu. U neho ten pocit, ze sa chce usadit, pride neskor a tuto volnejsiu fazu este potebuje k svojmu vyvoju. Problem je ako sa s tym vyrovnas ty. Pre teba by bol vhodnjesi asi partner, co ma o nejaky ten rocik viac a ma uz ine ciele a plany.

sunflower333

Zabudla som dodať, ze moji súrodenci nie sú dôvodom,prečo to chcem. Proste som prišla do toho štádia,keď po tom túžim. Ešte dodám, o pol roka o ešte nebude pripravený. Rozprával o rokoch, cca 5.Nechcem skončiť náš vzťah len kvôli yomuto, zalezi mi na ňom.

lilyiankaa

to, že sa tvoji súrodenci odsťahovali ešte neznamená, že to musíš urobiť aj ty ... nechaj teda teraz tému bývania na istý čas tak a uvidíš ako sa k tomu postaví tak o polroka-rok ... aj sa stále na to nebude cítiť, tak musíš zvážiť, či má váš vzťah budúcnosť...

sunflower333

Už sme sa o tom bývaní rozprávali, stale opakuje, ze proste ešte sa na to necíti. Moja smola je aj to, ze moji surodenci uz od minulého roka vzali hypotéky a odsťahovali sa.A ja túžim tiež o osamotstatneni.Ale takto mi zostáva čakať.