Dlhodobo zväčšené uzliny (je to normálne?)

Príspevok v téme: Dlhodobo zväčšené uzliny (je to normálne?)
Jakub*

Dobrý deň, mám 18 rokov a už od roku 2009 mám problém z dlhodobo zväčšenými uzlinami, ktoré sa za celý čas nezmenšili(nezmenili) svoj tvar iba mám pocit, že na krku sa občas pri viróze zdurili viacej. Na krku mám dokopy asi 3 dve tuhej konzistencie pod sánkou okolo,1.4cm, ktoré sú dobre pohyblivé (pri predklone hlavy mi vybehnú na úroveň sánky) potom ešte jednu na bočnej strane krka, ktorá má asi 1cm a je mäkšia. Ďalej v slabinách na každej strane 3 uzliny tiež tuhšej konzistencie, ale dá sa s nimi pohybovať a majú všetky od 1-1.5cm. Za tie roky som pochodil plno lekárov(obdoberi, sono) všetko bolo ok. Aale tak, či tak mi to nedá spávať vždy keď si to opať prehmatávam -preto by som sa chcel opýtať, či je to naozaj taký normálny (neškodný jav) s ktorým netreba nič robiť a nemôže prerásť do niečoho malígneho. Ešte by som pripojil, že mám chronickú sinustidu a pred rokom mi diagnostikovali znizenu bunkovu imunitu.

zuzi17

ahoj, vobec sa neboj..aj ja to mám už skoro dva roky..sice mám tie uzliny mensie ako ty ale mám ich zase viac a aj pod pazuchami.

pobehala som tiež vsetky možne vysetrenia, vsetko bolo ok, až sa zo mna stal hypochonder.-D, preživalasom niekolko mesiacov obrovsky strach o svoj zivot a zdravie.

ked mas vysledky ok tak sa ozaj neboj..ono aj na tom sone sa da zhruba zistit či je uzlina nebezpečná alebo nie...

inač nakoniec mi tiež zistili zniženu imunitu, ale neviem či to s tým môže suvisieť.

a ešte jedna vec, ak si stihly, tak možno prave preto si ich takto nahmatas..to bol môj prípad..jedneho času by som si ich na tele nahmatala hadam aj takych 20,možno aj viac.

a hlavne si to nechytaj..skus si to dlhsi čas neprehmatavat a uvidis že sa zmenšia..ja som si to prehmatavala niekolkokrat denne a ked som prestala, tak po par tyzdnoch uz boli trosku mensie.

držím ti palce, vela zdravia.