Ovocné/zeleninové sťavy

mia20

ja si odstavujem 2dcl za den, zo zeliny odstavim len mrkvu, a tu kombinujem s ovocim - pomaranc, kiwi, ananas, jablo...mnam

odpovedam

Tuk napr. vo forme kokosoveho oleja, pripadne sezamovy, lanovy... uz je to na tebe. Nejde o ziaden mytus. Je to overeny a znamy fakt. Kokosovy olej sa v tele meni na glukozu, ten je uplne v poho. Ja pouzivam najcastejsie ten. A este nedavaj do stiav ziade kovove lyzicky - tym vitaminy zneutralizujes a opat ich tvoje telo nevyuzije.

GoFruit

Nie netreba tam davat tuky. To je len myt. Nebojsa v strave prijimas tolko tukov ze vobec nemusis do stiav nic pridat. Ja do nich rozhodne nic nepridavam a tukov jem velmi malo.
ebi mrkva a cvikla su tusim skrobove zeleniny takze aby ti dobre travilo nemala by si kombinovat s ovocim. Ale tak radsej tak ako teraz prestat uplne kvoli tomu pit stavy.

odpovedam

Len dodam, ze ak chces, aby tvoje telo vitaminy z tych stiav vstrebalo, pridaj tam nejaky tuk. Vitamin sa bez tuku v tele nevyuzije.

ebi777

odšťaviť kapustu s jablkom je ok? ;-)
a čo kombinácia cvikla, jablko?

a civkla jablko mrkva? to je asi zlá kombinácia však, škoda tú mám najradšej :(

GoFruit

Nie nemalo by sa. Zelenina korenova sa nema kombinovats ovocim. Len rajciny a uhorky a paprika lebo to su vlastne ovocia. A listy sa mozu.