Brat ma chce vyhodiť z domu

Príspevok v téme: Brat ma chce vyhodiť z domu
rodina?

Ahojte mam problem.Zijem s rodinou v dome s rodicmi a s bratom a jeho rodinou(manzelka deti).Lenze moj brat by chcel mat ten dom len pre seba a robi vsetko preto aby ma rodicia aj s rodinou vyhodili z domu.Lenze sme natom financne dost zle,takze si nemozme dovolit podnajom.Brat len chodi a hucka rodicou proti mojmu manzelovi proste robi same naschvaly.Poradte mi nieco prosim.Ja som uz tak v koncoch ze casto myslim na samovrazdu,neurobim to len koli svojim detom.Dakujem.

Fleur-de-lis

ale myslíš si vážne, že by vás rodičia vyhodili z domu, keď vedia v akej ste finančnej situácii? Alebo si s rodičmi tak veľmi za zlé?
Ale inak to fakt nie je v dnešnej dobe ľahké žiť v domácnosti s troma rodinami. Že sa tam "hryziete" až také prekvapujúce nie je.
Tak ešte pozvažujte to zahraničie. Poznám jednu mladú rodinu, čo si tu nevedeli nájsť prácu tak odišli do zahraničia, tam bývali pár mesiacov v jednej kresťanskej komunite a keď si našetrili tak išli do vlastného podnájmu. Niekedy sa inak nedá.

rodina?

Ano skusame si najst neajky socialny byt kde by nebolo velke najomne.Ale je to bez uspechu.Nie jemu vadi uz len nasa pritomnost

Fleur-de-lis

ja ti nekážem sa podriadiť. Ale je to láska a úcta, ktoré uzdravujú vzťahy. Ako sa ty zachováš, je na tebe. Nikto ti to prikázať nemôže. Ty si vyberáš správanie a dôsledky, ktoré s ním idú.

Ja ti rozumiem, že to máte ťažké, a že cítiš strach, beznádej, hnev. A úprimne ma to mrzí, že si so svojou rodinou v takej situácii. A tiež viem, že človek často svojimi vlastnými silami nedokáže spraviť, čo je správne, lebo je to príliš ťažké. Prajem vám silu a múdrosť do tejto situácie.

A bratovi to vadí, lebo je vás tam veľa?

A hľadáte si možnosti, čo by ste robili keby ste teda museli odísť? Ak budete mať plán, tak budeš cítiť menší stres. Možno nejaké sociálne byty, alebo odísť do zahraničia do nejakej komunity, nájsť si prácu a postupne sa osamostatniť, alebo zmeniť región. Človek sa nejak uživiť musí, a niekedy preto musí obetovať viacero vecí.

S bratom sa nehádaj, to je to posledné, čo ti pomôže.
Ale hovorím, ty sama si vyberáš správanie a dôsledky, ktoré s ním idú. Život nie je vždy fér. Buď to človek prijme a sa tomu prispôsobí alebo pre to bude večne nešťastný a nahnevaný. Vyberá si každý sám.

rodina?

Preco sa musim stale podriadovat ja a moja rodina.A aj tak by to nepomohlo.on chce proste dom pre seba.Nechce pristupit na ziadne kompromis.Uz mal srdcervuci prejav pred rodicmi ze ak nepojdeme prec mi bude musiet ist on ich milovany synacik.

Fleur-de-lis

a máš ty alebo manžel problémy s tvojimi rodičmi? Alebo vychádzate dobre?
Aký máš vzťah s bratom a ako sa k nemu ty a manžel správate?
Momentálne nevidím inú cestu, ako to, že sa nejak musíte pokoriť voči bratovi a správať sa úctivo k nemu aj k rodičom a naučiť sa zahryznúť si do jazyka aby ste nedávali dôvody na rozpory.
Nemusí to byť fér, ale možno je to jediná cesta ako nerozbiť rodinu a ostať bývať tam.
Ja osobne si ani náhodou nemyslím, že by si sa mala znížiť na jeho úroveň a prispievať k rozbitiu rodiny a ku konfliktom. Tade cesta podľa mňa nevedie. Múdry človek si takýto spôsob nevyberie.

rodina?

Lenze on je mamickyn milacik.Co povie to je svate.Cele to zacal on a samozrejme mamicka je vzdy na jeho strane.Sprava sa ako by dom patril jemu a ja byvam unho a nie u rodicov.Neviem co dalej.

missnapoleon

povedal by som ze "chlape, ak neprestanes, tak sa znizim na tvoju uroven aj ja a uvidime, kto sa vie viac zaspinit" (kedze na boj s prasatom sa clovek musi zaspinit)
alebo tuto temu vytiahnut, ked ste tam vsetci..
poznam taketo individua. ale nemusia vyhrat. staci rodine uakzat ich pravu tvar a rodina zanevrie na nich.