Má niekto skúsenosť s antikoncepciou Chloe?

Príspevok v téme: Má niekto skúsenosť s antikoncepciou Chloe?
iris42

Ahojte, užívam už tretí mesiac HAK Chloe, zistila som, že mám veľmi bolestivo napuchnuté prsníky a som naliata vodou, cítim kŕče v nohách, hlavne v noci. Máte niekto skúsenosť s HAK Chloe - dobré či zlé skúsenosti???? Uvažujem o zmene HAK, tak neviem či sú to len sprievodné znaky alebo mi nerobia dobre a mám ich zmeniť. Prosím o radu.

MackaVoVreci

Mate niektora zaujem o jeden blister Chloe? Ostal mi totiz posledny a neviem, co s nim. Prechadzam na nove tabletky, pretoze tieto mi absolutne nesadli. Mam take natecene prsia vodou, ze ma priatel nemoze ani objat ako velmi to boli. Ak mate zaujem, dam kontakt na poziadanie.

jankaaaaaaaaa

vies v dnesnej dobe s auz testy ani nerobia ked sa predpisuje hak, ale daj si to vysetrit , istota je istota..
dakujem , tiez ti drzim palce aby si to zvladla :)

sumsumienka

Dakujem Ti pekne za radu. :) Teraz o mesiac idem na kontrolu a pre dalsi recept, musim si nechat spravit aj testy, pretoze gynekologicka mi nasadila HAK bez akychkolvek testov. Spytam sa jej, ze ako dlho budem pokracovat a co mi navrhne brat potom.

Inak velmi ti drzim prsty s tymi bodkami, nech sa ti to vylieci, viem, ake je to neprijemne :) Ja som si uz s akne zazila svoje, dokonca ma v skole kvoli akne sikanovali.

jankaaaaaaaaa

ked uz ti tak ryhclo chloe zabralo nemusis to uzivat az rok navyse ked mavas problemy, ale tie by sa uz mali ustalit. a to ze nemas menzes ani po tretej tabletke je ok. ja dostavam tak na treti den, ale tento mesiac som dostala az na piaty. a mozno nemas ani preto ze si mala to spinenie. je to v pohode.. a po chloe urcite nemen na yaz, lebo yaz je velmi slabucka davka a to by bol velky skok pre telo a mohlo by sa ti hned vratit akne. a tieto slabucke davky ako ma yaz su skor pre trosku starsie zeny tak po 25ke asi.. lekari odporucaju jeanine alebo dienorette na urdzanie stavu pleti po chloe ci diane. je to nove spickova hak.
normalderm som pouzivala a nebolo to nic prevratne, navyse je to dost drahe.. a Clean&Clear mi vobec nerobilo dobre, mala som z toho zapalenu plet.. tak na jesen sa chystam na chemicky piling, snad pomoze

sumsumienka

To ano, urcite tuto silnu HAK nechcem brat dlhsie ako rok, rozmyslala som aj nad YAZom, ale to az ked skoncim liecbu s Chloe. Nad Diane som premyslala, ale predsa len je tam rozdiel aj v tej cene, urcite pochopis, preco som si vybrala Chloe. Sama gynekologicka mi povedala, ze mam skusit najskor tu lacnejsiu variantu, ked je to v podstate to iste. :) Uvidime, ako to bude dalej. Kazdopadne toto balenie doberiem, verim, ze to bude v poriadku. Akurat ze dnes som vzala uz tretiu neaktivnu tabletku a kramy nikde, niekde som pocula, ze prvy mesiac ani vobec nemusia prist, je to pravda, kedze som cely mesiac spinila? Jedine, co mi moja gynekologicka povedala, ze mam ratat s hnedym vytokom, a potom ma vyslovene "vyhnala" z ordinacie. A este mi povedala, ze mi HAK mozno pomoze na moju chorobu vajecnikov, tusim mam nabeh na cysty.

A este k tej pleti, chystam si kupit ten novy Normaderm od Vichy. Pouzivala som vzdy ruzove odlicovacie vody od Garnier s vonou ruzi, krasne vonali a na plet boli fakt super :) Tie vody Pure a Pure Active od Garnier mi len narobili flaky a akne sa vobec nezmenilo. Inak na cierne bodky odporucam Clean&Clear - peeling aj vodu, viditelny rozdiel uvidis uz po par dnoch :)

jankaaaaaaaaa

inac tie neziaduce ucinky co popisujes ze sa citis naliata a je ti blbo,.. tak mozno by pomohla zmena na original - diane 35, lebo chloe je vlastne napodobenina diane, obsah hormonov maju rovnaky len tie pomocne latky maju ine a originalne lieky su vzdy viac klinicky skusane.. no a pri hak tych napodobeninach je castejsi vyskyt neziaducich aj vedlajsich ucinkov. neviem, mozno by ti to pomohlo.. alebo vlastne ked uz sa ti plet vylepsila tak skoro, tak by si uz mohla zmenit hak na Jeanine. ta sa moze brat dlhodobo a taktiez ma pozitivny vplyv na plet a vlasy, ale nie az taky silny ako diane a chloe. ale vzdy sa odporuca po roku uzivania diane alebo chloe prejst na slabsiu modernejsiu co sa moze dlhodobo uzivat, a najvhodnejsie je teda ta Jeanine.

jankaaaaaaaaa

to ze neodlicujes robis fakt chybu :) tiez som niekedy pouzivala len detske mydlo a vodu , ale nieje to najlepsie lebo mydlo dost vysusuje aj ked je detske, no a ked je koza napovrchu sucha taks a upchavaju pory a zacina sa potom este viacej mastit. ja som zacala pouzivat len prirodne gely na umyvanie aj pletovu vodu len prirodu ale tu pouzivam len raz za cas a mam z toho fajn plet. akoze jasne ziadne zazraky, ale nemam ju taku zapalenu ako z tych vseliakych inych "super" znaciek.. pouzivam alverde z DM drogerie a lacne to je..
mne na plet pomaha hlavne zdrave jedlo, ale nepomaha uplne.. ale zase nemam pevnu volu aby som sa vydrzala len takto zdravo stravovat..

sumsumienka

To je velmi individualne podla mna. Aj ja som sa sama cudovala, ako rychlo sa to vycistilo. Ano, tu krupicku poznam, no ja som najskor mala velke bolestive hrce na chrbte a na tvari, je to katastrofa... Od 13. roka som mala hrozne akne, vsetci sa mi smiali. Aj teraz mam sem tam podkoznu hrcku, no uz nie taku hroznu. Spoluziacka berie HAK a nevycistila sa jej plet vobec - ma bud Diane alebo Vreyu, nepamatam si presne. Viem, aj v pribalovom letaku pise, ze uplne vyhojenie vysevu akne zvykne byt az od 4.mesiaca. A nemoze to byt z toho, zeby som sa teraz nejako zazracne zacala starat o plet, ja som to po niekolkych rokoch kremikovania a mastickovania vzdala, umyvam sa len detskym mydlom a cistou vodou, nie kazdy den. Niekedy sa dokonca ani nestihnem odlicit, viem, ze robim chybu, ale na plet uz poslednou dobou ani nemam cas. Uz to ani nechcem velmi riesit, predsa len prehnana starostlivost je horsia ako ziadna starostlivost, HAK som si zvolila ako poslednu volbu, ma vyhodu este aj v tom, ze neotehotniem.

jankaaaaaaaaa

no neviem neviem, nemohlo sa ti to akne zmiernit inym vplyvom? lebo som este nepocula zeby tak rychlo hak zabrala.. zabera najskor po troch mesiacoch.. no kazdopadne gratulujem :)
ja som napr. nikdy nemala nejake hrozne vyrazky, len skor take male ako krupicku, sem tam nieco zapalene , ale velmi malo, a dost necistu plet co sa tyka ciernych odiek. a to aj na chrtbe a ramenach a tvari. a uzivam hak raz chloe raz diane 35 (obe su rovnakE) uz osem mesiacov a to akne sa mi zmiernilo tak o 50% ..