Efektivne rychle ucenie pri skuskovom, ako sa ucit na dlhu skusku

Príspevok v téme: Efektivne rychle ucenie pri skuskovom, ako sa ucit na dlhu skusku
benittobonno

Caute,
som na VS, ktora lahka nie je, ale to by nebol problem ked ma clovek pevny oloveny zadok, vydrz a skvely plan. Aspon tak si myslim. Za tie semestre co som tu, som si kazde skuskove myslela, ze teraz to uz musim zvladnut na jednicku, terminy rozlozit optimalne, mat na vsetko 'tak akurat casu' a nemat stres, este aj poodychovat a vsetko krasne dat. Potom dojde skuskove, prvy tyzden fajn, druhy tyzden fajn a zrazu zlom a uz nevladzem, lebo precitnem ze som nebola z domu aj 15 dni za sebou. Lenze v tom case uz potrebujem zacat opakovat ucivo a zabrat este viac, makat ako nikdy, lebo sa blizi termin a vtedy akurat ako na potvoru mi dojde dych! a opat sa mi to stalo toto skuskove a som nestastna! aj teraz uz par dni za sebou len cumim do toho a nic a este ma aj hava boli ale uz len pri pomysleni, ze by som sla von, tak sa trescem svedomim, ze nemozem, lebo je skuskove! Potom zabijem dalsi den ako sa snazim ale nejde to a som este vo vacsej depke, ze som neschopna. Proste potrebujem rady:
-ako sa ucit 3 tyzdne a nezblaznit sa (na jednu skusku! potom vas cakaju dalsie...)
-od kolkej do kolkej sa zvyknete ucit?
-ako sa ucit efektivne, aby sa clovek musel ucit povedzme o par dni menej?
-....?

dakujem

AlisonWolf

V prvom rade sa neuč 3 týždne na jednu skúšku preboha... veď to je jasné, že keď sa na jeden budeš takto učiť tak potom na ostatné ti ostane málo času a predovšetkým, si úplne vyčerpaná. Ja som sa na každú skúšku učila maximálne 1 týždeň, ale skôr to boli 3 dni a úplne mi to stačilo.
Skús si naštudovať psychoracionalizáciu učenia a štúdia pre vš, alebo "ako sa správne učiť".

Ja som skôr nočný typ, takže sa učím v noci, lebo mi to tak vyhovuje :D Treba robiť častejšie prestávky, obmieňať činnosť. Musíš nájsť spôsob, pri ktorom sa ti učí najlepšie a najrýchlejšie. Učiť sa potichu, to je základ, nahlas len v čase únavy na prebratie.

kabel

tym "ist von" myslis co? ist na cerstvy vzduch? tak to robis chybu,ze von nechodis. zazila som aj dlhsie ucenie sa na 1 skusku ako 3 tyzdne. zaklad je striedat cinnosti, zaradovat aktivny oddych (nie cumenie do prazdna, na telku alebo do notebooku), inac sa rychlo vycerpas a tvoja pozornost bude kaput.