Nechať ho aj ked ho lubim?

Príspevok v téme: Nechať ho aj ked ho lubim?
zbludiladusa

dobrý večer,
vopred sa omlouvam,ale píšem československy.
nie som rodená slovenka

mojím problemem je to,že sem 4 roky ve vztahu velmi narocnom na psýchu,meli sme mnoho problemov,trikrat sme se už aj rozešli,ale vždy sem se k nemu vratila.dokázal me vždy promluvit.Proskákali sme si vším možným,jeho problémami v rodine,zdravotnými,mojími problémami,škola,vzdelavánie.Obaja sme studenti ,ale už končíme VŠ tento rok.
Mela sem pocity,že ho už nikdy nechcu,mnohokrát sem na nej hodne nahnevaná,myslím si,že už nedokážu.Parkrat aj v duchu nadávam nanho.Vím,že partner ma lubi,v tom som si istá,len ma hodne hodne tvrdohlavou povahu,je cholericky,a ešte mnoho jiného.co nechci rozebírat.
byli ste v takové situaci aj vy?že ste nevedeli,čo dál?
nas vztah byl ze začátku nádherný,jako každý,ale potom se to všechno začalo sypat,a sypat,hádky stále vkuse,i ted,když sme spolu byli na silvestra na dovolené v alpach,tak sme se trikrat pohádali,a dost ostro:/hádam se najma já-začínam s hádkama,on je takový tichy typ človeka,ale dava mi podnety na hádky.Naozaj máme ve vztahu velke patalie,a hádky me niči.Pomaly ho začína odmietať i má rodina,kamarátky,všichni su akosi proti nám.Já k jeho rodine nechodím.vravím,je to velmi komplikované.
avšak pres to všechno,se máme rádi.ja ho mám moc ráda,lubim ho,som na nom závislá psychicky,když vstanu ráno,hned nanho myslím,(je to muj opravdu prvy partner v živote,nikdy som s nikym nic takeho nezazila),žijem však skor z toho,co byla,jako ted co je .Když se hádame mám velke zdravotní problémy.Moje psýcha je úplne narušená.Dokonca mám aj dlouhotrvajuce problemy se zdravím( neviím,zda to neni všechno len ze stresu),ktoré mi lekári nevedi léčit.nevím,zda to neni z toho,že jsem nestastná,hodne nešťastná:(
No mám ho ráda,jak říkam,myslela som si,že je pro me stvorený,pomaly sem počula vyzvanet zvony svatební :(:( ted nevím jak dál žít.
Nechcem ho stratit,ale sem príliš slabá na to,aby sem se ho len tak vzdala.Hoci máme takéto problémy velke,sem nanho zvyknutá,lubim ho,vím,že možno nema toto zmysl celé,že se tak hodne dlouho trápím,ale bojím se,žít bez neho,nedokážu si moc predstavit,co budem delat,když ho viac neuvidím.
A nevím,co by robil on.
víte,já jsem nikdy nemela stestí na mužu,vždy to boli lhári,nebo ma chteli len na sex,alebo jenom flirtovali.každý me sklamal.a popravde nejsem modelka,a proto asi se obávam,že ostanu sama totálne.

Nevím,jak dál žít.Nevím si to v sebe utřidit.Co vlastne chci,meli ste aj vy takový problém?jak ste ho rešili?prosím,nehovorte,že psycholožka-byla sem u nej,a ona mi říkala,nech si s ním skousim bydleni společné,a pak uvidím,ale to zatím neni možné v našem prípade vobec.
Prípadne,kedze sem tu nová,ráda bych s nekým vymenila mail,kto ma podobne problemy.

budem moc ráda,když nekto poradí.

Deria

Zbludila dusa, mas dve moznosti. 1.Sadnut si spolu, prediskutovat, ci ma vyznam, aby ste spolu zostali alebo ste schopni najst nejake kompromisy. 2. Rozist sa. Vies, ak ti ten vztah robi viac zle nez dobre, je lepsie sa rozist. Ja som si tiez myslela pri mojom prvom vztahu, ze uz nikdy nebudem nikoho lubit tak ako jeho, ako keby ini muzi neexistovali.Pritom som bola pri nom viac nestastna, nez stastna. Pri prvej laske je clovek zaslepeny totalne, to je fakt. Nakoniec som nastastie nabrala sil a rozisla sa s nim. Preplakala som cele dni a noci a najhorsie bolo, ze on sa neustale pokusal somnou kontaktovat a ked sa mu to podarilo, znova ma uistoval, ako ma lubi, ako nemoze bezomna zit, co mi ten rozchod este viac stazovalo, lenze ja som si uvedomovala, ze to nikam nevedie, ze sme uz niekolkokrat zacinali odznova a ze to naozaj nema vyznam. Odisla som do iného mesta pracovat, aby som ho nevidela. Trpela som ako kon. Trvalo velmi dlho, kym to prebolelo ale viem, ze som urobila dobre a som stastna, ze som to vtedy zvladla. Preto: nezotrvavaj vo vztahu, ktory ta robi viac nestastnou, nez stastnou.....aj ked ho lubis. To pochopis neskor.

Nikuška.Nika

Ahoj.
Hádky vo vzťahu nie sú dobré ak ich je príliš, ale ak ide iba o malichernosti, nič vážne tak sa na tom da popracovať, hlavne sa o tom treba porozprávať, sadnúť si a povedať si do očí čo vadí tebe na ňom a naopak alebo skúsiť pauzu, týždeň dva.. Hlavne musíš vedieť či je aj on ochotný zmeniť sa kvôli tebe a spravil by niečo pre váš vzťah a vo vzťahu treba robiť aj kompromisy ináč to nemá význam. A možno je tento vzťah iba omyl a časom nájdeš niekoho oveľa lepšieho, netreba strácať nádej, nie je to jediný chlap na svete predsa! Niekedy je lepšie vzdať sa niečoho čo ma človek rád než aby sa trápil.

Ja som niečo skoro podobne zažila.
Chodila som z jedným chalanom skoro rok a tiež to bolo na začiatku krásne ako z rozprávky ale neskôr sme sa začali hádať lenže boli to hádky úplne nezmyselne a zbytočné.. On bol moc precitliveli čo mi až tak nevadilo, bolo pekné vidieť že chlap sa dokáže rozplakať keď nastala tzv. naša hádka niekedy vyvolávaná aj mnou a on bol ten ktorý prišiel a ospravedlňoval sa. A časom mi to začalo liezť na nervy, mala som vtedy pred maturitou a hádky mi nerobili dobre a tak som sa sním rozišla. Náš vzťah bol pre mňa ako dokonalý z menšími chybičkami, jeho najviac začalo trápiť to, že som nevedela prejaviť city k nemu, povedala som mu, že ho ľúbim ale nikdy nie z vážnou tvárou, väčšinou som mu to písala do smsky i keď bola to pravda lenže som sa nevedela prejaviť a on sa do mňa rýchlo zamiloval a ja som bola pozadu.. ale vedel to a napriek všetkému ma miloval.Od detstva som nebola vychovaná v láske ako by sa malo, nehovorím že som zle vychovaná len toto je môj alebo bol môj menší problém. Po rozchode som bola rada, že s ním nie som, bola som rada že som to ukončila lebo ma aj psychicky zdeptával, bola som ako mimo, úplne na mňa vplývala ta jeho psychika a labilnosť a aj to som mu znášala na začiatku.. Ale teraz si uvedomujem a viem, že to bol môj najlepší chlap v živote a dala by som všetko za to keby som takého dobráka ešte stretla, lenže je zlá doba takže o tom pochybujem. Chýba mi, ale nie tak, že by som sa k nemu vrátila ale tak že ľutujem, že som sa nezachovala v niektorých situáiach inak, ale bola som mladšia a teraz s odstupom času to už vnímam trochu inak :) trošku som sa rozpísala

mirruska

Ja mam presne ten isty proble, uz tomu bude 6 rokov co sme s priatelom spolu, aj sme sa rozisli, odstahovali sa od seba, teraz byvame zase spolu po tom, co za mnou prisiel a prosil o prepacenie a ja hlupanan som mu uverila...je to vsak este horsie ako to bolo predtym, len sa hadame, ja som uz aj agresivina niekedy, on takisto zacina staracat kontrolu a pritom ho lubim :( ale sme ini absolutne vo vsetkom, ja cchem biele a on cierne...neviem si predstavit ze sa rozideme, uz som to zazila a je to otrasny pocit, ale ked uz som skoro bola z toho tak za mnou prisiel a dorpsovoal sa :( viem ze spolu asi nebudeme, neviem co dalej...ale nedopadne to dobre urcite :( takze plne ti rozumiem, toto nepochopi nikto kto to nezazil a reci typu nechaj ho, lebo si ta nezasluzi moze povedat len niekto kto do toho nevidi ....a pritom je to fakt asi jedine vychodisko :(

zbludiladusa

kkaffik ja vím,sem si toho všeho vedomá,ale na druhé strane ja si uvedomuji,že ten vztah asi nemá zmysl,a čím skor ho opustim,tym líp.
lebo asi to vazne nema zmysl:( velke velke trhliny su medzi nami,nedovera(z mojej strany),podozrievanie,klamstvo(z jeho strany),ironia ( z jeho strany),tiež aj jakoby ponižovanie z jeho strany.cítim,že on mel vysnenu holčinu "kost",s dokonalou postavou a tak,dáva mi to také nekdy i najevo,ale ja sem obycejna divka,ktora ma postavu zensku,nejsem kost.
všechno se vo mne bije.Na jedné strane ho mám opravdu ráda,nevím si prestavit tyden bez neho uplne,a na druhe strane by som možná byla radeji s inym mužem,kt.by me dokazal spravit stastnou

kafe

na to, aby sa vzťah rozsypal NEtreba robiť vôbec nič. Takže sa uvoľni, ak sa máte rozísť, tak sa rozídete.
Aké konkrétne kroky spraviť neviem, ale ty určite vieš :) stačí sa len v duchu pýtať (čo mám urobiť pre zlepšenie nášho vzťahu) a odpoveď k tebe nejako príde. Ako rozhovor s priateľkou, kniha, ktorá sa ti dostane do rúk, rozhovor, ktorý vypočuješ v čakárni.. Možno by stačilo, keby si sa dala trochu do poriadku - zrelaxovala v pohode a kľude (na to naozaj priateľa nepotrebuješ), vyspala sa poriadne, počúvala hudbu, šla si zabehať do prírody... Proste vypni, prevetraj si hlavu, nerieš. Uprac si v sama sebe a skús sa vyladiť do pohodovej nálady. Byť silná a samostatná žena (aj vo vzťahu) nikdy nie je na škodu, pátraj po tom, zisti ako to dosiahnuť a pracuj na sebe. Keď budeš v pohode ty, aj tvoj partner bude inak na teba reagovať a možno sa niečo zmení i vo vzťahu. Je milión spôsobov, ako vzťah zlepšiť, nájdi svoju vlastnú cestu čo robiť. Ver si, ver svojej intuícii a neboj sa. Pohoda v jednom človeku sa dokáže šíriť do okolia a preniknúť do vzťahu rovnako ako nepokoj a chaos.

zbludiladusa

kafik stali sa mnohé veci,kvoli ktorým nas vztah je na rozsypanie:(
lubime sa,ale nas vztah asi nebude možný do buducna,
su tu velke trhliny,ale nedokážeme ani jeden nabrat odvahu
ja vím,co on chce,to mu aj dávam,ale on mne nedava to,co chci já,to je ten problém(nemyslím materialne veci)
chyba mi vela veci v to vztahu,a najma klud

kafe

pozri, ak sa s ním nechceš rozísť (ani nevidím dôvod, prečo by si mala) tak skús na vzťahu popracovať a hľadať, čo TY konkrétne môžeľ zlepšiť. Spýtaj sa to jeho - čo mám robiť (nerobiť) aby ti bolo so mnou dobre? A to isté povedz aj ty jemu.

zbludiladusa

velakrat jsem se s nim chtela rozíst,rozmýšlela se nad tím,co delat,velakrat ,stále len premyslím,nic mi nenapadá,co delat.Každý mi hovorí,že " príde situacie,kdy si povis a dosť",ale možno už aj velakrat prisla,a ja nič ,nedokazala sem v sebe nazberat potrebnu odvahu na rozchod s ním:( na definitivny rozchod.
a stale len preslapuji na miste.:(

tak poradi nekdo ?:)