Zlá starostlivosť a naroky na starostlivost v nemocnici

Príspevok v téme: Zlá starostlivosť a naroky na starostlivost v nemocnici
Gabriška

Mám svokra v nemocnici, som starostlivosťou o neho zhrozena a tak by som sa chcela spytat na niekolko vecí. Je možné, že človek s cirhozou pečene lezi nehybne v posteli priviazany, ma prelezaniny, stolik meter od seba, aj keby sa chcel napit nema sancu, nedosiahne nan, pridete na navstevu a oni treba kupit plienky, vlhke utierky a penu na prelezeniny, chcem vediet ci to nemocnica bez pribuznych ako nemusi zabezpecit ci ako??? a človek to aj zabezpeci o tom potom, ale keby tam dojdeme az o tyzden, on bude tyzden bez toho? nevedia zdvihnut telefon a povedat čo treba doniesť, ako si to mame z prsta vycucat?? a pytame sa lekarky čo treba doniesť a ona povie spytajte sa pacienta, pacienta ktory nevie ani kde je, aky je den a nieto čo mu chyba... hrôza som zhrozena, chcem vediet ci pacient nema narok ani na plienky, a este vedla postele listok:treba kupit taku a taku mast, keby tam neprideme, tu mast mu nedaju a nie su schopny ju zabezpecit????

Lenka4586

Mela jsem podobny problem. Babicka byla v nemocnici, mela prolezeniny a nic s tim nedelali. Nakonec po dlouhem premlouvani mi dovolili koupit a dones ji takovouto specialni matraci www.distrimedpomucky.cz a po case se babicce ulevilo. Ale to slovenske zdravotnictvi je opravdu velice spatne :(

emalea

taká som napálená, keď toto všetko píšem...samozrejme som myslela
SLOVENSKO=BANANISTAN!!!oprava textu 1.príspevku

emalea

presne tak!! štátne zdravotníctvo by fungovalo len vtedy, keby politici a ich prisluhovači boli podstatne menej nenažratí!!!keď to funguje vonku, neviem prečo by to nemalo fungovať u nás...ale my sme BABANISTAN!!!minule som počúvala jednu rádio-stanicu a tam sa moderátor hosťa spýtal, že dokedy budú Slováci toto všetko trpieť-tunelovanie, rozkrádačky, akože-tendre, slabá úroveň vzdelania, nefungujúce zdravotníctvo apod....no a ten politológ na to: že Slováci povstanú a vzbúria sa až vtedy, že keď prídu o všetko! a moderátor na to: a to je čo za blbosť??? to akože najprv sa z nás majú stať bezdomovci?? no potom sa politológ opravil: no že až keď včetci prídeme nie o hmotné statky ale o ilúzie!!ľudkovia, faktom je, že koľko si dáme do nosa brnkať, tak sa nám to vráti a tak sa aj budeme mať!!!!! ale spime si ďalej, až dovtedy kým nebude najsamhoršie!!!

phoe

Je fakt ze na odvodoch platíme nekrestanske peniaze a starostlivost o nicom, kym sme zdraví tak ok , horsie keď ochories a zistis že platis zbytocne. Ale len nadavajte a nechajte tie svine nadalej nás rozkradat. Hlavne ze si pofrfleme a tým to končí.

televizor2

"Mimochodom tu sa potvrdzuje ako statne zdravotnictvo nefunguje."

Naozaj? Tak sa chod pozriet do Rakuska... Jedine co sa tu potvrdzuje je, aki sme sami k sebe, k nasim rodinam aj ostatnym obcanom nekonecne bezohladni a nezodpovedni, ked dopustime aby tu pretrvaval tento stav, pretoze kazdy z nas raz moze a dost pravdepodobne aj bude potrebovat zdravotnu opateru.

Prezyvka55

0vecka mozes v 60tke skocit z mosta sipku do vody :D inak eutanazia ako tak je fajn za to som tiez, ked chce clovek umriet malo by mu to byt umoznene.

Mimochodom tu sa potvrdzuje ako statne zdravotnictvo nefunguje. Najlepsie by bolo aby si to kazdy platil sam a neboli by ziadne odvody. Ved uz teraz si clovek polocivu plati sam + dostava nekvalitu tak by aspon mal kvalitne sluzby keby cvakol vsetko sukromne.

A ja

Práve to zase riešia na Sme,aj ked píšu o DSS je to jedno,čítala som tam že poisťovne to neplatia a platia 2 plienky na deň,hrozné.

0vecka

2 sob rudolf podla mna to vobec normalne nieje. Nas stat by si mal aspon trosku vstupit do svedomia a ked uz niesu peniaze na zakladne veci tak bz mal aspon zaplatit tymto ludom eutanaziu ked uz nic ine. Ja by som 100x radsej zomrel ako 60tnik ako by som mal niekde s prelezaninami lezat vo vlastnych srackach...

sob rudolf

Z vlastnej skúsenosti zdravotníka viem, že na Slovensku na lôžkových oddeleniach, teda aspoň pokiaľ ide o štátne nemocnice, chýbajú aj oveľa základnejšie veci, ako vymenovala Gabriška.Prerozdeľovanie peňazí však hapruje všade, nielen v zdravotníctve. Hoci priznávam, tam to oveľa viac bije do očí, veď ide o zdravie a životy ľudí. No ako vidíte, ani toto nie je pre kompetentných dostatočným dôvodom a inšpiráciou:). Z vlastnej skúsenosti ako pacient/príbuzný pacienta viem, že na oddeleniach toho veľa chýba, a ak som chcela, aby mojej rodine poskytli istú starostlivosť, musela som zabezpečiť, aby vôbec mali čo resp. čím poskytnúť. Kupovať čistiace peny, krémy, masážne oleje a pod. mi pripadalo úplne normálne. A na samotnú starostlivosť sa nemôžem sťažovať.

miki25

ono v nemocniciach je to katastrofa. ľudí, čo potrebujú tak nenechajú a ľudí, čo to nepotrebujú tak nechajú neviem koľko. prvýkrát mi nebolo v nemocnici absolútne nič po RTG rovno ma mohli pustiť domov a nebolo by sa nič stalo namiesto toho ma držali tam týždeň, pričom nič nemuseli robiť a za celý týždeň tam po mne pes neštekol zo strany lekárov. možno preto ma tam aj nechali, že roboty žiadnej nebolo...
druhýkrát s menším neurologickým ochorením ma neprijali ani do nemocnice, keď boli v hre aj pomerne brutálne trvalé následky ako označil to môj bratranec internista v inom meste tak to bol škandál (aj čo sa pýtal tam po inom meste v nemocnici na neurologickom, kde pracoval, že s tým neexistuje byť doma, čo to má byť preboha), tak že je veľmi zvedavý ako sa bude to liečiť doma, že to nedopadne dobre a začal tam u seba dobavovať nemocnicu, ale cez víkend sa vyriešilo to samo a pochopil som, že môžem to dať i sám. našťastie vďaka tomu, že patrím k ľuďom s extrémne rýchlou regeneráciou a lieky zabrali okamžite nadštandartne vraj už po necelých 3 dňoch som vyzeral s tou chorobou ako by som ju mal 3 týždne, čo som o pár dní navštívil odborníka neurológa po víkende, či bude potrebný pobyt v nemocnici. tak v takom stave v akom sa už nachádzam tak do nemocnice je zbytočné isť. tak som to nechal tak a v relatívne krátkej dobe som to zdolal.