Je takýto človek normálny?

Príspevok v téme: Je takýto človek normálny?
lorrines

Prosím, ak máte trochu času, prečítajte si môj príbeh, lebo už neviem, či takéto správanie je v poriadku. Mala som priateľa, ktorý bol odo mňa o 10 rokov starši. Rozišli sme sa kvoli nemu lebo vraj som bola pre neho primladá a on už chcel dieťa. Ubehli dva roky, ja som si našla iného priateľa, s ktorým som šťastná. Tento prvý si však zmenil číslo čiže sme na seba nemali kontakt veľmi dlho. Až teraz ma nejako vyhľadal a zavolal mi..podotýkam...z neznámeho čísla, lebo to je otcov telefón. Tvrdil mi že mu chýbam a rešpektuje že mám priateľa a že dá mi jeho čislo aby sme mali kontakt. Hovoril že nemá priateľku..pritom na FB ma vytvorený profil kde si píšu ako sa ľúbia ...nakoniec mi povedal že na FB ruší učet lebo sa mu tam niekto naburava. Cez kamošku som zistila, že učet má ale pre mna je zablokovaný, aby som nič nevidela. Proste neustále klame a robí mi takéto veci, že mi volá z tých neznámych čísel a vobec nechapem o čo mu ide? Nie je to psychopatické? Povedala som mu jasne že ked chce mať len on na mňa kontakt a zahadzovať takto so mnou nech mi ani nevolá..ale aj tak sa vždy ozve a hovorí mi všelijaké klamstvá. Dokonca sa chce stretnúť ako kamarát, ale kedže nemám ja na neho kontakt vždy sa zase dlho neozve a potom si niečo vymyslí. Čo si o takom človeku myslíte?

lapač múch

na rovinu som mu povedala, čo od neho očakávam /že mám vzťah, tak ako ty/, a že ak chce byť naozaj kamarát, tak nie je problém. Ale ak chce znova niečo začínať, tak nech si to urovná v hlave. Musíš mu dať presne najavo, potom ťa nemôže z ničoho obviňovať, lebo udáš jasné podmienky a záväzky.
Sú to roky, odsťahoval sa do iného mesta a odvtedy o ňom ani neviem. Je pravda však, že ten môj mal aspoň vlastné bývanie, ale to aj doba bola iná. Možno ten tvoj je zvyknutý na luxus = že od rodičov všetko má, tak od teba očakáva to isté. S takým sa nezahadzuj, ak bude robiť problémy, neboj sa kontaktovať políciu, ale to neodkladaj... ani so zlomenou rukou sa nechodí po mesiaci na úrazovku.

lorrines

lapač much ..a ako to dopadlo, dal nakoniec pokoj? Niekedy mám pocit že je schopný ma aj vyhľadať alebo také niečo...strašne ma to štve len to nechcem zatial nejako riešiť lebo od takého človeka ani neviem čo čakať...maš pravdu..ma 30 žije u rodičov, nemá nič svoje...proste zufaly pripad

lapač múch

súhlasím s Woo. Ak by chcel byť kamarát, tak by sa aj tak náležite správal - ako kamarát. Bez klamstiev a trápnych hier. Zrejme nemá nič hodnotné na práci, takže jeho život stojí za N.I.Č.
Normálni ľudia nepomýšľajú na lobotiny, tí si smerujú život, nie sa montujú iným do neho = ak nejde o prácu.

O kamarátstvo mu nejde, tak kašli na neho... len mu dávaš falošnú nádej /tak si to on myslí/ a znie otravne. Mala som niečo podobné, roky dozadu.

lorrines

Máte pravdu, minule som chcela dať jeho číslo do ignoru aby mi nemohol volať lenže on si tie čísla stále mení, než mu zavolám to číslo už neexistuje alebo je utajené, takže naozaj jedine zmeniť číslo úplne. Človek niekedy nevie s akým človekom má dočinenia.

Agnes998

Je to magor. Jeho priatelka by urcite nebola nadsena keby vedela, ze ju zatajuje a ze kontaktuje teba. To je bohuzial problem mnohych chlapov, ze si nedokazu vazit vztah co prave maju miesto toho sa stale vrtaju v minulosti, byvale si zidealizuju a niekedy sa nimi stanu az posadnuti. On nebude statny s nou ani s tebou, lebo nie je stastny sam so sebou. Zmen si cislo.

MarekX

No, písal som že či mu náhodou nepreplo... ale teraz bez srandy: môže to byť aj prejav duševnej choroby. Hlavne ak sa jeho správanie výraznejšie zmenilo ku koncu vášho vzťahu a ak teraz robí veci ktoré predtým nerobil. Ale ži si svoj život, ak by aj ochorel, ty nie si za to zodpovedná. Len sa zmier s tým, že to čo bolo z hlavy nikdy celkom nevypustíš. Zrelosť človeka spočíva v tom, že sa dokáže naučiť žiť aj s minulosťou. A dokáže sa jej pozrieť do očí, keď sa z času načas vynorí.

woo

asi nebude uplne v pohode, myslim mentalne. naco mu venujes myslienky? mrhanie casom. venuj sa sebe a priatelovi, nie tym ktori za to nestoja. len provokuje a sam nevie co chce. keby ta fakt chcel tak to ako spravny chlap da normalne najavo s rizikom ze bude odmietnuty. toto co robi mi pripomina chovanie jedneho znameho...ma v sebe chaos a problemy sam so sebou. od takeho co najdalej.

lorrines

No nebolo to uplne celkom kvoli tomu začal sa správať trochu zvlaštne aj, nikdy nevedel prejaviť svoje city...a potom zrazu chcel to dieťa, ktoré aj tak dodnes nemá...možno je to pravda že by chcel niečo ešte aj dnes, ale vobec sa v nom nevyznam. Správa sa strašne čudne že aj na FB si ma dal do ignor listu pritom ja som ho nikdy nevyhladavala. Je celý strašne zvláštny...ja som velmi šťastná s mojim súčasným, ale potom svoju minulosť neviem uplne vypustiť z hlavy ked sa mi stale vracia do života

MarekX

Nepíšeš prečo ste sa rozišli (neverím že len kvôli tomu dieťaťu, veď chlap môže mať dieťa aj v 40-ke), ale teraz asi prišiel na to že len a len ty si preňho tá pravá. Možno si vtedy chcel ešte \"užiť života\", myslel si že si bude užívať s inými pipkami a padol na hubu. A moc neverím tomu že niekoho má a ak aj áno, asi ju nemiluje. Veľmi by chcel mať pekný vzťah ako mal predtým s tebou, ale voľných báb vo veku 20-30 (čo za niečo stoja - nemyslím teraz len krásou) je ako šafránu. A ak sú, tak si majú z čoho vyberať a sú si toho veľmi dobre vedomé. Uff, teraz ako keby som písal o sebe :-) Ja som dopadol podobne. Ale aby som svoju bývalú obťažoval tak ako on teba, tak to veru nie. Asi mu z toho všetkého trochu preplo ak predtým taký nebol. Ale ak si s novým priateľom šťastná, ignoruj ho. Nestretávaj sa s ním. A ak jeho správanie bude hraničiť s obťažovaním, kľudne zavolaj na políciu. Čo už, taký je život. Kto chce kam, pomôžme mu tam