Kašeľ

Príspevok v téme: Kašeľ
R_Peťka

Dobrý deň,
mám 23 rokov a možno kus neobvyklý problém. Poslednú dobu si musím denne aj viackrát odkašľať, ale len vtedy keď sedím.
Cítim taký blbý pocit v chrbtici (mám problémy so stavcami, viackrát boli vyskočené platničky) alebo akoby som mala niečo v hrdle. Občas mám pocit, že zachrípnem.
Bolo mi povedané, že to môže byť aj zo stresu - skúškové obdobie, tak neviem či má niekto skúsenosti s kašľom od chrbtice, resp. zo stresu.
Zrejme to nezaváži, ale okrem toho mám ešte problémy s refluxom žalúdka.
Čo robiť?

RNG

Nedostatok kyselin v zaludku alebo prilis rozriedene kyseliny vedu ku kvaseniu a hnitiu jedla, co vytvori plyny a peny, ktore nasilne otvoria uzaver zo zaludka do pazeraku a obsah zaludka sa nahrnie do nechraneneho pazeraku, kde aj celkom slabe kyseliny pazwerak popalia. Ak sa to stane v spanku, moze clovek pri dychani cast toho dostat aj do priedusiek a pluc, ktorych tkanivo vobec neznesie ziadne kyseliny ani natravene potraviny zo zaludka a samozrejme sa to snazi kaslom dat von.
Nuz tu je naprava jednoducha, neriedit si kysel;iny pripadne brat doplnok na ne, aby sa v zaludku jedlo travilo a nie kvasilo a kazilo. Cim viac je kyselin v zaludku, tym je pevnejsie uzaver medzi zaludkom a pazerakom uzavrety, tj do pazeraka alebo dokonca do pluc sa nic nemoze dostat a tak po case ten kasel odide, samozrejme ani pazsrak ani hlasivky a priedusky nie su obsahom zaludka napadane.

Lulu2011

toto ja riesim posledne mesiace, som na nervy, lebo googlim o nadoroch v krku, ma pracu, kde nonstop bez prestavky komunikujem so zakaznikmi a odchadza mi hlas, proste po nejakom 50tom cloveku uz som zachripnuta, vetu neviem dohovorit, som inak zdrava, len ten kasel a zachripnutie, beriem seretide na astmu a v poslednej dobe mam casto palenie zahy v noci, kto vie...

emalea

Peťka...čožeby nesúviselo...a ako!!!práve dnes som študovala na nete:
ale začnem od začiatku: moja 5,5 r. dcéra pokašliava posledný mesiac každý deň a zároveň začala dosť často grgať, zatiaľ sme neboli na vyšetreniach, ale na nate som našla, že reflux je pomerne často spájaný s pokašliavaním až astmou...takže všetko so všetkým súvisí...a najlepšie by bolo absolvovať vyšetrania!!to platí pre Teba /a samozrejme aj pre moju dcéru!!/