Prečo je taký?

Príspevok v téme: Prečo je taký?
Dawia

Mám priatela, sme spolu 5 rokov. Niekedy má však také tahy, že ma ignoruje, nezaujíma sa ani o sex, podrypuje domna, za všetko ma kritizuje.Nepovie mi, že ma ľúbi.. TRvá to 2-3 dni potom už je ok. Prečo je to tak? Neviem si predstavit že mi švihne, a len tak donho začnem vyrývať, a vkuse nanho drbať. Takisto má problém s dvíhaním telefonu. Povedal že hocikedy sa neozve 4-5 hodín preto, lebo má robotu, atd..čoje podla mna smiešna výhovorka..Viem, že to nieje nejaký extra problém,ale on si neuvedomuje, ako mi tým ubližuje, ked ma tie svoje dni!Mate aj yv podobné skusensoti? Mám si nato zvyknut alebo to riešiť:

Dawia

Prezyvka..tak tebe ten vztah funguje asi preto lebo mas nieco po 40tke! zrejme..ja mam ešte cas na wztah typu: rano sa vidime, a potom vecer deme nakupit...

Prezyvka55

MultiLevel inak ja nemam problem zavolat alebo odpisat ale u mna sa najlepsie osvedcil sposob a to hovorim kazdemu kto ma moje cislo ze ked niekto nieco chce nech mi prezvoni alebo napise sms o co ide a ja sa mu ozvem podla moznosti :). A funguje to skvele.
A pri cestovani vobec ked sa ponahlas z jedneho miesta na druhe z jedneho prostriedku na druhy aby si vsetko postihala s plno vecami eventuelne kuframi, pomaly si neviem nic horsie prezvonit ako ked bezim niekde na checkin nabaleny a dakde pod bundou vo vrecku zvoni mobil. No jasne ze ho nezdvyhnem a nezvyhnem ho ani po checkine lebo idem do lietadla skladam sa uz startujeme cize mobil vypinam, potom pridem do destinacie zhanam si kufor, zhanam si taxik alebo nejake metro, zase sa trepem z vecami. Potom hladam hotel hlasim sa na recepcii, jednoducho volat sa nie vzdy da. A v zivote mas plno takych situacii. Ci uz je to len obycajny rozhovor s niekym vonku, nebudes predsa prerusovat konverzaciu len preto ze ti zvoni mobil lebo urcite niekto nieco urgentne zhana, alebo na porade niekde a podobne.

Fleur-de-lis

s tým telefonovaním do práce súhlasím. O život ti zrejme nejde, tak proste počkaj kým sa ti ozve alebo mu to napíš do sms. Mužský mozog funguje vďaka testosterónu inak. Keď je v práci alebo sa venujem niečomu, kde sa sústredí, tak proste jeho mozog rieši tú jednu vec a nie je mu tak prirodzené stále "prepínať" ako ženskému. Takže, ak má robotu, na ktorú sa sústredí a preto nezavolá, to nie je smiešna výhovorka!
Podobný princíp rieši problém ignorácie. Je dosť možné, že ťa neignoruje, len jednoducho sa sústredí na niečo iné. Jeho mozog automaticky zvyšok "ignoruje". Je to podvedomé, nie vedomé.
Samozrejme je to u rôznych mužov rôzne intenzívne.
A tá kritika a podrypovanie, no ak to všetko myslí vážne, a nie je to len jeho druh humoru, tak je to dosť blbé. To by som riešila. Pokiaľ je to ale raz za čas, keď má z niečoho zlú náladu, tak by som to tragicky nebrala. Každý sme nejaký, máme svoje silné a slabé stránky...
Dôležité je, či mu dôveruješ, že ťa ľúbi, či cítiš, že sa o teba stará. A či ten zvyšok je už len niečo čo nie je "dokonalé". Alebo máš celkovo pocit, že si ho už ako keby omrzela? To dúfam, že nie.
Výborná kniha o pochopení rozdielov medzi mužmi a ženami je Queen´s code od A. Armstrong. Malo by sa to vyučovať na školách, tak by nevznikalo toľko zranení z nedorozumení.

MultiLevel

Ano, ja chapem :) Aj u nas to tak funguje. Moj neznasa vo vseobecnosti telefonovanie, ani smskovanie, nieto este popri robote, ale beriem to v pohode, je to on, je taky :) Preto Dawia, skus to trosku vnimat s nadhladom. Nie je to koniec sveta :)

Prezyvka55

MultiLevel ved riesime vzdy vsetko spolu ale tak nie tak ze sa ideme zblaznit ked 5 hodin medzi nami neni kontakt .. ked som v robote tak vobec nie sme v kontakte, lucime sa o 8mej a vidime sa az okolo 6tej vecer. Rozoberieme co bolo pocas dna alebo ideme daco varit upratovat alebo nakupit a potom bud nieco robime spolu alebo sa dacomu venujeme osobitne napriklad citame knihu alebo ja sa hrajem na pc zena pozera nejaky film no a tak.

MultiLevel

Prezyvka, je sice uzasne, ze tebe to "funguje"...ale nehovor, ze nikdy spolu nic neriesite. Mas predsa vedla seba zenu a nie chlapa, ze nikdy nic typicky "zenske" neriesite :)
A ano, ved ja chapem, ze ked ma niekto pracu, tak mi dvihat telefon nebude :D Ano, je to logicke, kde pisem, zeby to logicke nebolo :D A preto radim Dawie, aby to nebrala tak zle, ked nastane taka situacia.
Nuz Dawia, nevedno co sa v nom deje...ked ti odpovie, ze "nic" tak tazko z toho coho vydedukovat. Avsak, kazdy mame nejake tie "svoje" dni...Preto, skus v case, ked do teba rype, byt naopak mila k nemu (samozrejme len v pripade, ze inokedy je k tebe dobry). Skus to prekusnut a neriesit.