Ako sa vyslobodit z nefungujuceho manzelstva?

Príspevok v téme: Ako sa vyslobodit z nefungujuceho manzelstva?
uuuuu

Ahojte, uz z nazvu je jasné, co by som chcela. Chcem sa vyslobodit z nefungujuceho manzelstva. Sme spolu 10 rokov, mame 7 rocne dieta. Prezili sme si odluceni na pol roka. Ja som velmi trpela, muz mal znamost. Nakoniec sme sa k sebe vratili. Ale nefunguje to. Vraciam sa do minulosti. Ked sa zacneme o tom bavit citi sa ukrivdeny. Hovori ze vsetko je moja chyba. Potom sa pohadame, ale o hadky ja nestojim, ja len chcem aby ma ľúbil, hovori ze to nedokaze.ze ma ma rad, ale robi si so mnou co chce, uplne ma manipuluje a ja sa neviem od neho odputat. Ja ho stale milujem. Vynucujem si jeho pozornost a lasku, co mu ide na nervy. Hovori mi veci co mna strasne zranuju. Chcela som zacat od zaciatku, ale on koketuje s inymi babami, co mi velmi prekaza. Nie je zly clovek, ale jednoducho nevieme ako dalej. Pri poslednej nezmyselnej diskusii mi povedal, ze ked sa rozhodne, tak odide od nas. Nema pravo dieta v takom veku vediet co sa deje? To je moja druha otazka. Kde robim chybu ja. Som akoby na nom zavisla a to ma nici. Ak mu napisem sms, tak neodpoveda az vtedy ked mu zavolam, ze nech na to nejako reaguje. Dostavam sa do bludneho kruhu a trva to velmi dlho.....

uuuuu

To ze koketuje viem,aj ked hovori,ze som prilis ziarliva. Od rodiny odisiel nie koli tomu, ze sme mali velke problemy,aspon ja som to tak nevnimala. Boli sme spolu na dovolenke a asi 3 tyzdne na to mi povedal, ze odchádza. Neskor som zistila,ze to nebol odchod len tak,ale koli zene,ktorú spoznal v práci.Klamal mi, klamal aj malého. Ked sa vrátil bola som rada a verila som mu,ze to myslí uprimne.Dozvedela som sa ale, ze aj po jeho príchode sa stretáva s tou zenou, koli ktorej odisiel. Tvrdil,ze len jej bol vrátiť veci, ktoré mala u neho v byte.
Ano , je tam vela rozporov, viem lubim ho a zaroven strasne nenávidím za to ako ma psychicky týra aj ked si to asi neuvedomuje. Ak sa o niecom rozpravame,tak len ja neviem komunikovat. On vie vsetko . Ale musim priznať, ze je z neho dobrý psycholog, ja neviem ci je to pozíciou co má v práci, ze velmi vela komunikuje s ludmi a ludia ho respektuju. Ja si myslim, ze som manipulovaná aj mi to vela ludí hovorí. Strach z toho, ze zasa odíde je velký, neverím mu. V práci nie je zatvorený od do ale chodí po stretnutiach, na sluzobky.... a nedáva mi ziaden pocit istoty... Preto som tak strasne zmatená. Som myslela ze uz po 35 tke uz clovek je trosku vyzretý a nedá si zo sebou manipulovat,ale dostala som sa do fázy asi o par rokov mladsej... A to sebavedomie asi nemám uz ziadne, vsetko zo mna vycucal....

fridaynow

On ta manipuluje, vyuziva, stavia na tebe svoje sebavedomie, a ty si na ňom závislá, lebo nikoho ineho nemáš a nevies si predstavit byt sama. Ako sa z toho dostat? Začni chodit ku psychologovi, alebo pockaj pár rokov kym pochopis, v akom si srabe, alebo kym si on najde novu obet a opusti ta.

rovinka

Ziaden vztah nemoze byt v pohode, ked je jeden na druhom zavisly. Musis byt samostatna, sebavedoma, spokojna zena. Nie naivka, co nevie bez neho zit. Prave taky spravanim ho stale viac odpudzujes.
Preto si kup nieco na seba, pekne sa uprav (nie kvoli nemu, ale kvoli sebe!) aj po dome, a zakazdym ked prejdes okolo zrkadla, tak sa na seba usmej. Skus sa tesit z toho co prave robis, pust si dobru hudbu, taku, ze ti nohy same budud tancovat. Chod si zabehat, alebo sa venuj nejakym konickom. Servitkovanie, robenie z papierovych roliek hocijake nadobky, alebo pomaluj stenu. Bud kreativna.

geopardica

A ak ste isli do toho opat,po tej pauze,tak s cistym stitom a samozrejme bez pripominania si minulosti... co bolo,bolo,viem ze je to tazke,ale na mieste patri otazka,preco to tak medzi vami skoncilo,vies ako som uz hore pisala hladanie priciny. To,ze ti hovori,ze od vas odide moze,ale aj nemusi znamenat,ze to urobie,moze byt ze ta len strasi a drzi v napati... ine bude,ked to urobi,vies dolezite si skutky,nie slova.... nenut ho,k tomu aby ta lubil,ak bude chciet bude,ak nie,nie. Podla mna sam nevie a nevedel ani predtym,co vlastne chce,ked si nasiel predtym tu znamost. To,ze si na nom zavisla,neviem ci si bola od zaciatku,alebo potom ako od teba odisiel a ty sa bojis, ze ostanes sama. Dieta to urcite poznaci a poznacilo. Len moja otazka stale je,ci ste sa o tom vsetkom rozpravali,aj jed ti dal odpoved taku,ze odide. neviem,ci si na fore,tak pis,budem rada :-)

Fleur-de-lis

ja by som z toho dieťa vynechala. To je stres, s ktorým si dieťa v tomto veku nevie poradiť. Bude si myslieť, že je to jeho vina, alebo že musí niečo spraviť, aby ocko neodišiel. Povedz mu jedine ak sa rozhodne odísť.
A aj keď jeho otec nie je dokonalý, nikdy o ňom pred dieťaťom nehovor zle. Vaše manželské problémy sú vaším zlyhaním. Dieťa potrebuje naďalej oboch rodičov, aj keď nie sú dokonalí. Takže dieťa skôr povzbudzuj, že ho otec ľúbi atď...
A bola si už u psychológa? Ak nie tak na čo čakáš?

geopardica

Ahoj,tak to mrzi,ze to mas taketo.... ked sa k tebe takto sprava,nieco na tom bude...to,ze ta obvinuje,ze je to tvoja chyba je nespravne,nechce si totiz priznatmze chyba je aj v nom a predsa stojite za tym obaja... ved dvaja tvoria vztah. Skusala si popremyslat pri tej polrocnej pauze,preco je to tak? co za tym bolo,okrem toho,ze tvoj manzel mal znamost? Rozpravali ste sa o tom,kde nastala chyba,potom ako sa k tebe vratil po polroku? Ci mu to s nou nevyslo,tak pribehol k tebe?

MultiLevel

Musis sa dat do poriadku v prvom rade ty. Je v tebe hrozne vela rozporov. Na jednej strane hovoris ako ho milujes, na druhej mu stale vykrikujes minulost. To nie je potom laska....Ak ste sa k sebe vratili a teda si odpustili, obnovili doveru, tak potom musis minulost hodit uplne za hlavu. Alebo mu stale neveris? No urcite, ked sa tak spravas. Potom naco ste sa k sebe vratili? Si na nom zavisla...dalsia znamka vsetkeho mozneho, len nie lasky. Musis sa odputat od prehnanej zavislosti na partnerovi, nie je to dobre. Mas zrejme nizke sebavedomie, musis na nom zapracovat.
Ked ma potrebu koketovat s inymi zenami (predpokladam, ze pred tebou, inak netusim ako o tom vies), tak ani z jeho strany to nie je v pohode....
Nerozumiem naco ste spolu, ved to nie je laska, stastie a radost ale utrpenie a tryznenie jeden druheho. Navyse vsetko sa deje pred ocami vasho dietata. Bud sa obaja zmente, alebo to zabalte a cim skor, tym lepsie. Ako mozete vedla seba existovat probuh.....Obaja chodte do poradne alebo k psychologovi. Pochybujem, ze toto sami zvladnete

m8cr6

ako vieš, že koketuje s inými ženami? To pred tebou? Aké veci ti hovorí, čo ťa zraňujú? Kedy ti to hovorí? Netlačíš na neho v niečom?