Žltacka

Príspevok v téme: Žltacka
salamandra53

pracujem v lekarni a vcera som vybavovla pacienta s chronicku zltackou. absolute som si nevsiml jeho dg,na receptiku mal len lagosu a dnes pri retaxovani som si vsimla diagozu. ciye ani ziadne preventivne opatrenia som nerobila. ze sa nedju tak lahko preniest tieto ochorenia napr konkrete zltacka z pacientv na nas, zdravotnickz personal. alebo do buducna co robit aby sa clovek len tak lahko nenakazil

philips

Neviem kde som čítal, že očkovanie proti VHTA a VHTB je účinné na 100%, ale keďže si nepamätám zdroj, nejedná sa o relevantnú informáciu.

RNG

Nuz neviem nakolko je ockovanie proti virusom zltacky ucinne a nakolko skodlive.
Ale je dobre si preventivne zvysovat viralnu imunitu, to dnes sa kazdemu zide, kedze je coraz viac roznych virusov v nasom prostredi a coraz viac ich ludia maju v sebe, aj bez toho, ze by o tom vedeli.

philips

Nie som si istý, či sa do povinného očkovania rátajú aj lekárnici. Teraz som na SŠ a v prváku sme museli povinne dať papier o tom, že sme očkovaný, prípadne sa dať zaočkovať.

Ale v každom prípade pokiaľ sa vám nezmiešali telesné tekutiny tak šanca na prenos je minimálna až nulová.

salamandra53

myslim ze to bolo becko a narodena som v roku 1988 a ockovana som bola si tesne po narodeni. inak pri nastupe do prace som nebola ockovana proti ziadnej chorobe

philips

Pokiaľ sa vám nezmiešala krv, tak prenos je nepravdepodobný.
Bola to hepatitída typu C, alebo iná? Lebo proti ostatným (A,B) by mali byť všetci zdravotnícky pracovníci a ľudia narodený po roku 1996 (?) povinne očkovaný.