STU FIIT

Príspevok v téme: STU FIIT
Juja_ :)

Zdravím. Hľadám niekoho, kto študuje na STU v Bratislave, na fakulte informatiky a informačných technológií, odbor Počítačové a komunikačné systémy a siete. Idem si podávať prihlášku a neviem sa rozhodnúť, či si mám zvoliť bakalára na 3 alebo račej na 4 roky. Mám matematiku aj informatiku, aj ako maturitné predmety, ale neviem či mi budú stačiť moje znalosti z programovania, ktoré momentálne mám. Ak je tu niekto taký, budem veľmi vďačná za rady a skúsenosti. Vopred ďakujem.

shepard

Mozno pozde ale predsa odpisem.
Mam pred sebou posledny rok studia na FIIT, ak mas problemy s kodenim tak robit programatora asi neni moc pre teba. A na FIIT kodit treba. Spociatku je masaker matiky potom sa to zlepsi. V poslednom case ide dost dolu vodou teraz nam porusili vela predmetov hlavne na inzinierskom cim ma dost nastvali a nedalo sa moc vyberat take co by boli k veci alebo zaujimave...
Pointou kazdej vysky je ze mas titul a diplom v ruke a na FIIT ako jedinej na slovensku medzinarodne akreditovany.
Musis velmi chciet prejst aby si presiel pretoze sa najde velmi vela debilov ktorim nejde o nic ine ako o to aby ta vyrazili a tie predmety su proste zname ako sita a kto nimi prejde uz ostava.
Pointou je moji mili ze tu prax ziskavas popri skole. Ak prejdes druhy rocnik bakalara tak sa to rapidne zlepsi a ak si trosku dobry v tom co robis tak si najdes robotu a robis popri skole. Fakt poznam minimum ludi ktori by na inzinierovi nemali robotu.
Takze nadavanie stylom z fiitky ma vyhodili tak na nu seriem sa neoplati pocuvat. Spytaj sa ludi co skoncia. Ti maju skutocne pravo nadavat. Ale vsetci ti povedia ze sa to oplatilo.
A nehovorim ze nie su ludia ktori su dobri aj bez titulu je takych viacero ale ide o to ze su dobri a makaju ako blazni. A ci budu taki spokojny so zivotom aj v 55ke po dvoch infarktoch to je otazka na nich.

Lola244

Ahojte ako je to prosím Vás s prijímacími skúškami? pretože na stavebnej fakulte je písané, že na bakalárske štúdium sa v roku 2014 prijíma bez prijímacích skúšok.

Aja02

Síce stará téma, ale keď máš problémy s Pascalom a ani v tom nevieš poriadne programovať, tak by som sa na FIITku rozhodne nehrabala. :-D To už radšej FEI, ale aj to je otázne, či dáš. :-D

Prezyvka55

Hrdy Fiitkar ja ako nechapem tu logiku makat zadarmo na skole kvoli tomu ze si nejaky ucitel zmysli miesto toho makat na seba v praci. To ze ti nejaky ucitelko zadeli projekt na mesiac na ktorom budes pracovat nemas z toho nic, v praci mas za to plno penazi.

Hrdy Fiitkar

ja sa skor priklanam k nazoru prezyvka55, poznam asi 3 ludi ktorych vyhodili z VS v tretom rocniku, s jednym sa poznam dost dobre osobne ale aj tych zvysnych dvoch poznam trochu viac, su tam studenti ktory skoncia 5 rocne naozaj namahave studium s diplomom a tito traja \'vyhodenci\' by ich svojimi vedomostami skryli do vrecka pretoze maju vedomosti na urovni priemeru na slabsich informatickych skolach v SR, vsetci sa ihned po skole zamestnali bez problemov a kazdy pracuje na pozicii vyssieho levelu ako iba obycajny programator alebo koder, bez titulu podotykam, ale aby to bolo fer tak podotykam aj to ze maju za sebou zmaknute na 99% tri roky bakalarskeho studia a preco ich vyhodili, no najme preto lebo ucitelia a cely system je tam obrateny hore nohami s cim mam svoje kazdo semestralne skusenosti aj ja ale to by bolo na dlhu debatu, kto chce, tu skolu skonci aj ked tam vela veciam nepochopi a kto chce, tak sa tam budem ucit a makat na projektoch ale potom mu hrozi ze ho vyhodia ak nebude stihat za nepoctivcami ale aspon ma postarane o dobru pracu, ja som tiez na fiit a je to tu hroza, ucia sa tu zaujimave veci ale komunikacia s ucitelmi je tu pod bodom mrazu a to tu nepisem o tom coho su tam schopny ked im ide o moralku pricom vacsina z nich ziadnu nema, pises do forum zdravie, neviem preco, ale ak ti zalezi na tvojom zdravi, tak sa priprav ze po 5 rokov ta skola ta znici fyzicky aj psychicky, ziadna kondicia, skvela postava a zdrava zivotosprava, byvanie na intraku v otrasnych podmienkach v skola sam stres a znovu stres, nikdy sa nic nestiha, od druheho rocnika stresy s byvanim, vacsina intrak nedostane a to iba 50% studentov tu skolu skonci za 5 rokov, uplne bezne je tam studovat 6 rokov a 7 rocny studenti tych tiez nie je malo :)

Juja_ :)

Ale no chlapci, este sa tu pobijete :D

Matej dakujem za info, no bojim sa, ze to nebudem zvladat, preto mam dilemu. Viac premyslam nad tym 4rocnym, aj ked je to rok naviac. Ale racej rok naviac ako vyletiet po prvom semestri.
S ucenim nemam problem, ked sa musim nieco naucit, tak sa to naucim, aj keby mam pri tom sedit aj 2 dni. A naviac ma na tej skole laka ta robota. Myslim, ze sa nebudem musiet bat, pretoze informatika ide stale dopredu a je ju treba uz skoro vsade ... :)

Prezyvka55

Zaujimave,
T-systems, IBM, DHL IT, RWE IT, Siemens, Ness Slovakia...

Vsade teamleadri len so strednou skolou.

Mimochodom ITIL/ITSM, Agile atd to sa clovek nauci aj sam.

Matej

Prezyvka55 pre tvoju info, VŠ na to aby si robil/a programátora mať nemusíš, takže FIIT nie je o programovaní, ale o riadení programátorov a človeku čo nemá VŠ to nedajú robiť.. takže len toľko, ale áno s tým, že ako programátor VŠ nepotrebuješ s tým súhlasím..

Prezyvka55

Matej :D mi povedz meno firmy ktore zobrie na inu poziciu ako JUNIOR programmer po skonceni tej vysky. A za juniora mozes ist aj po strednej.

BTW asi vam to tu kodili tiez nejaky erudovani programatori s vysokou skolou lebo neuzatvorene a href tagy sposobuju rozdrbanie celeho systemu. Urcite aj XSS a podobne srandy by sa tu dali najst, mozno aj SQLi.