Chlamýdie, mykoplazmy, ureaplazmy

Príspevok v téme: Chlamýdie, mykoplazmy, ureaplazmy
romanaPR

Zdravím! Partnerovi po návšteve urologa zistlili pozitívny výskyt chlamýdie trachomatis. Následne som šla na testy ja a test na chlamýdie bol negatívny, mala som však pozitívne mykoplazmy a ureaplazmy. Ako je to možné? Liečba je tam rovnaká, mohla patrnerova chlamýdia u mňa vyvolať mykoplazmy a ureaplazmy? Ďakujem

piotrD

áno tieto baktérie sú prepojené, jedno môže spustiť druhé, rovnaká liečba aj inkubačná doba. chlamýdia trachomatis je jedným zo spúšťačov pre mykoplazmy a ureaplazmy. Treba preliečiť a chrániť sa, niekedy sa toho dá zbaviť ľahko, inokedy je to beh na ozaj dlhé trate..

romanaPR

no hej ale nechcem sa s ním rozísť keď on si to doniesol z predošlého vzťahu a ani o tom nevedel.. no neviem čo bude. Je zvláštne že nám vyšli úplne iné veci.

ebi777

protilátkové testy nie sú 100 %, niekedy telo nevytvára protilátky z nejakého dôvodu,,, aj napriek tomu, že daný patogén je prítomný v organizme

chlamýdie, mykoplazmy je poriadny sajrajt,, ťažko sa dá toho zbaviť

preto nie je dobré striedať partnerov, resp. nespať s takým o ktorom vieme, že spal s rizikovým partnerom, resp. mal viacej partneriek..