Zmysel života

pacient123

mam podobný problém ....a s toho že som sám mám aj negativne učinky v podobe depresii,hnevu,uzkosti --mam z toho aj socialnu fobiu ------poradím ti predplať si permamentku do posilnovne a cvič dodáva to sebavedomie,odstranuje debku a budeš fit ----kamaratov si najdi trep sa všade ...možno máš pocit tak ako aj ja že všade zavadziaš a že sa s tebou nikto neciti dobre --ale to všetko si len možno namyšlame ....chceme biť ty naj a myslíme len na seba preto mame debku a nevidime zmysel v ničom ale to nejde bit naj nikto není naj -----treba žiť pritomnostou - musíme mať takí štíl v živote v tvare "NO A CO" napriklad : no a čo, že ma ten debil urazil , - no a čo, že mi to nevyšlo a som sa strapnil, - no a čo že ma ten kokot odsudzuje ------chapeš ? ---- samovražda sa ti neoplatí lebo samovražda nieje vykupením ale zatratením v pekle ...desatoro nepustí kamo !-.- ja som tiež sám i ked mam dvoch kamošov no kolko krat ma zradili obydvaja a aj tak moc s nimi teraz nejsom viac som doma a nič nerobím ..premyšlam nadtím čo budem robiť do buducna ale to nejde len rozmyšlať ...treba konať ....ak vieš čo chceš tak hneť teraz vstan nebud lenivý a chod von a rob blaznivé veci zabavaj sa urob biznis ked sa dá ..nepremarni prachy na pičoviny ale premarni to na biznis ,,,,,bud uspešní ...začni vymyšlať nejaký biznis ktory s teba urobí pana ,,,,,viem že o peniaze nejde ale ked ich človek má tak je to lepšie lebo zrazu by si vedel čo chceš robiť ...chceš isť do posilky není problém naštarduješ audi a 7 čo si si kupil a jdeš :D ----ako jeden mudry človek povedal citujem " peniaze su lepšie ako chudoba, už len z finačneho hladiska -----dôležitá je laska nwm či máš asi nie kedže si napisal že si sám ...ale ked budeš taký vyčerpaný zo života tak si ani nenajdeš žiadnu babu ...musím biť živí ..i ked aj ja mam s tim problém nič ma nebaví no treba ísť von a nielen isť von tam odkial si ale isť niekde inde do ineho mesta či dediny treba spoznavať nove veci nových ludí -----hladať niečo nové to je zmysel života

niektoniekto

Život nemá žiaden zmysel. Nič nemá zmysel. Čo ak teraz do zeme zapere megaasteroid a zem sa rozpadne.... čo sa stane? nič, len všetci skapú, ale inak sa nič nestane. Že je to škoda? nie, Škoda čoho by to bola? nejakého života? a koho by to sralo? nikoho, všetci sú predsa mrtvy a po smrti už nežijú. Teda život na zemi nemá pre vysmír význam, a ani samotný vesmír nemá význam. Nemá význam ani ludský život. To že ludia nejako žijú, to je len neuvedomelosť ludí, neuvedomujú si, že žijú len aby si uspokojovali nejaké osobné potreby, a proste sa nejako okolo niečoho ten život točí, ale proste len žijú, užívajú si, alebo sa trápia. Ale to že niečo robia prináša nejaké pocity oba im samím a možno luďom okolo. Zjednodušene, človek je len ako krysa vypustená do priestoru, nevie prečo žije, ale žije. Krysu k životu vedú pudy, u človeka sú to aj pocity, ale je to rovnaký princíp. Prečo nejaký vrah vraždí? čo z toho má? prečo Nejaký zazobanec okráda ludí hoci už má peňazí dosť na 10 životov? proste je vedený robiť niečo len svojimi pocitmi, ale čo ak si ktorýkolvek človek začne klásť rovnakú otázku a naozaj ju začne analyzovať a zamýšlať, tak Zošalie.

Ludia nemôžu vedieť zmysel života, lebo ludia ho nevytvorili, ludia môžu byť iba súčasťou života. Zmysel nemá nič, jediný zmysel vie niekto, kto tento svet vytvoril. To že sa ťa snaží niekto motivovať k životu a do niečoho, to je pekné, ale je to len také typu, že život máš jeden, a treba si ho užiť..... Proste život nemá zmysel. Ale človek nebol do tohto sveta daný aby sa zamýšlal nad životom, ale aby ho žil, proste si len človek, a otázku zmyslu vesmíru nevyriešiš. Proste sme tu a bodka. Sme ovplyvňovaný fyzikálnymi zákonmi, cítime bolesť ak sa nám ublíži, a môžeme zomrieť. Preto sa musíme správať tak, aby sme žili. Viem že vela vás život nebaví, nechcete jesť a ostať najradšej len tak a zomrieť, ale boli ste poslaný do tohto sveta, aby ste žili, a tak isto aj život vám bol darovaný na to, aby ste žili.

Ale dotyčný ešte nieje celkom na dne, ešte máš ten základný pud, chcieť. Chceš zlešiť svoju náladu, chceš sa cítiť lepšie, a to je to podstatné.

Niekto môže vidieť zmysel života v Bohu, a to bude asi jedine najlepšie vysvetlenie pre zmysel všetkého.

Chceš byť šťastný? Tak začni robiť niečo čo ťa zaujíma. Choď medzi ludí, ak ťa samota zabíja. Aj ten najviac motivovaný človek do života, nevie pre čo žije a buď je neuvedomelý a robí veci, lebo ho k tomu vedú pocity, proste ho to baví, ale nerieši prečo, alebo asi bude najskôr veriaci človek v nejakú vieru, a má v sebe ujasnené otázky zmyslu života.

Jarunka12

podla kazdy uz zazil taketo obdobie svojho zivota.Otazne je ako dlho trva a hlavne co pre to robis aby sa ti zase vratila chut do zivota a vedel si sa tesit z uplne obycajnych veci

SK0M&

samotar....najsilnejsia vec na svete je podla mna pocit ako taky...ci us sa jedna o stav hlbokej depresie alebo radosti...to dava zivotu zmysel.no niesom zastancom nazoru ze kazdy si je strojcom vlastneho stastia...
vela veci okolo nas priamo ci nepriamo ovplyvnuje nase myslenie a pohlad na zivot.
satan nieje len vymyslom krestanou,zlo je naozaj pritomne a skutocné...a len samotna myslienka ze zmysel nevydis neznamena ze ho vydet neches,preto si skus sam sebe polozit otazku co vsetko ma pre teba v zivote hodnotu,a pre koho si ty sam hodnotny.bude to dobrym zakladom toho kde sa zmysel skryva...

ja som padol...ale este nie na dno...ked si niekto mysli ze je na dne...este stale sa da ist nizsie.
..su veci silnejsie niez ludia sami.

daniuska

Mozno ma zivot jediny zmysel, tak, ako ma priroda na praci tvorit...tak aj clovek ma v zivote radost z toho, ked ma nejaky ciel a nieco vytvori, ak mame cely zivot nejake sny a plany a postupne ich naplname, snazime sa to dosiahnut aj cez prekazky, toto dava nasmu zivotu zmysel. Ani nie ta konkretna vec na konci, o ktoru sa snazime, ale ta cesta k nej, ta snaha. Cesta je ciel.Keby nam dal niekto len tak milion, tesili by sme sa a velmi rychlo by sme ho aj minuli a zas by sme boli v smutku, co dalej...al ked si na ten milion roky zarabame a potom ten milion dobre preinvestujeme a zas nim vytvorime nejake dielo, toto je zymsel a naplnenie a vytvaranie niecoho.

daniuska

Zivot nema konkretny zmysel, ktory by sa dal vyvodit na vsetkych ludi rovnako. V kazdom veku ma zivot iny vyznam a iny smer.Ked ma niekto 12, nemoze od zivota cakat viac, nez 12 rocne dieta. Ked ma 50 nemoze cakat to, co zazivaju 20 rocni...dnes by chcel mat kazdy v 15 lasku, byt zasnubeny a mat kopec penazi, byt samostatny, neobmedzeny nikym a nicim.Ak to tak nie je, je frustrovany a svoj zivot poklada za nezmyselny, nanic, chce zomriet. Asi je chyba dnesnej doby, chyba priorit, chyba toho, ze ludia vela vidia v mediach a chcu kopirovat...zivot ma taky zmysel, aky mu my dame.A hlavne zivot ma etapy a tie nejdu preskakovat.Tak troska trpezlivosti a menej zamyslania sa nad zmyslom a nezmyslom. Uz len to, ze je niekto zdravy a suci zit, je zmyslom zivota.

zewa

Samotar353 a nie je zmyslom zivota samotny zivot? Lebo len po smrti uz zivot nema zmysel.
Myslim si, ze su v zivote veci, ktore sa ti nepacia. Tak preco nezacnes podnikat take kroky, ktorymi by si to mohol zmenit alebo aspon ciastocne do veci zasiahnut? Tiez doma nesedim na zadku. Zapajam sa do roznych cinnosti. Politickych, nepolitickych. A ver, ze nikdy nie som sama a stretam tam kopec ludi, co broja za rovnake hodnoty. Nebudem sediet a vzdychat nad tym, aky je svet zly a co ja s tym zmozem. Mozem zmenit vela veci. Aj ty mozes.
ebi77 a k comu si zatial dospela?

ebi77

mňa zaujíma zmysel života na Zemi, a to konkrétne:
aký má zmysel náš život pre vesmír, teda aký má zmysel naša obývaná Zem pre vesmír, akú funkciu spĺňa?
z akého dôvodu vznikol život na Zemi,,,, a prečo sa vyvinuli rozmýšlajúci ľudia, prečo to neostalo pri žijúcich organizmoch bez vyššej mozgovej činnosti?