Vyrážky na brade a v okolí úst

Príspevok v téme: Vyrážky na brade a v okolí úst
DencPenc

Dobrý deň
Chcela by som Vás poprosiť o akúkoľvek radu,či skúsenosťami.
Mám 21 rokov a už vyše 7 rokov ma trápia vyrážky len v oblasti brady a v okolí úst,len v spodnej časti.Už som snáď vyskušala všetko,no bezradne.Ja už neviem.
Stravujem sa veľmi zdravo.Pijem rôzne bylinkové čaje a čistu vodu.Nejem skoro vôbec maso,papam soju,ryby,zdravé tuky z orechov,obilniny,ovocie,zeleninu,bielu múku vôbec,syry ani mlieko.
Čítala som veľa odborných článkov,že problémy v týcht častiach su sposobene s hrubým črevom a reprodukčnými orgánmi.
Mám zmiešanu pleť,použivam čistiacu penu od La rosche possay effaclar H a na hydrataciu kokosový olej na navlhčenu pokožku + obklady z repíka lekárskeho.
Vyskušala som aj vysadiť fluor z pasty,žial beznadejne,alergiu na potraviny nemam.
Prosím Vás velmi pekne za akukoľvek radu či už odbornú alebo z vlastných skuseností :(
prajem pekný deň.
Denisa

Bubliii

Jj, presne to mi vravela aj kožná, že hlavne okolo očí, ale mne zrovna iba na brade. Ešte tá Alverde pena najprv som ju používala 2x denne - ráno a večer, ale potom som zistila že takto často mi dosť vysušuje pokožku, takže už používam len raz denne. myslím že stála okolo 3,4e, vyskúšaj. Ja už som tiež na to vyskúšala toľko krémov a mastičiek od kožnej, ale tiež nič, ešte na čelo účinkovali, ale na bradu nikdy nič. .. Popýtaj sa obvodnej na vyšetrenie na fokusy - ide o zápalové ložiská v tele, častokrát aj skryté. Mne takto presne našli tie mandle, boli už dlho zapálené, preto mi ich aj vytiahli. Pokožka sa mi nezlepšila, ale na dýchaní to cítim poriadne, odvtedy som ani nebola chorá ak sa neráta taká bežná viróza či nádcha, čo prejde za 2dni. Aj ten Helicobacter to môže byť, možno ho mám aj ja, ale ja sa na gastro neodvážim :D Ešte skryté zípalové ložiská sa často nájdu aj v ústach - hnisavé vačky pod ďasnami a pod. každopádne rozbor imunity ti urobia na alergológii/imunológii.

Denisenda

Ahoj Bubliii,no neviem presne či su to milie ako pišeš ty,skôr su to obyčajne vyražky s bielou hlavičkou,ktore ked vytlačim,tak vytečie troška hnisu,nevytlačaju sa tažko,milie su podla mna taka krupička..zvykne sa to vyhadzovať v oblasti očí,nieosm si istá.No ja si zvyknem vytlačať vyrážky až po 15-minutovom naparovaní nad repíkom aj to len raz do týždna.A ako som písala,zvyknem si potierať gázou tvár repíkom aby mi to trošku pokožku na brade ukludnilo.Alverde pena? dakujem skusim vyskušať,taktiež uprednostnujem prirornu kozmetiku,moc neverím tým z DM-ka ako garnier clean and clear..a somarinky.Dakujem že si reagovala..no s tou stravou ja neviem,či to je spôsobené ale zdá s ami ked zjem nejake oriešky chilli tak na druhy den sa vyhodim .. ale možu to byť rozne potraviny..a mylsim že to je aj hnevom sposobene a tak.. neviem. :) Musim sa donutiť zajsť ku kožnej len som už otrávená,lebo viem presne čo mi predpiše..tie iste produkty kremiky mastičky tabletky čo predpisuje každemu,neeviduje ani problem ktorý ten pacient má.tOť MOJA SKUSENOSť.Chcela by som nejake vyšetrenie bud či nemam hnisave mandle alebo problem s imunitou alebo helicobaktera..neviem.Len ma to už dlho trápy.Jeden den ako tak jedna dve vyražky plus jazvyčky červene a biele bodky a pocit takej nafučanej nie čisej pokožky,každu chvilu čakam kedy ma nezačne nieoč zas svrbieť a vnikne vyražka nová.Nieje to katastrofálne ale už som z toho nešťastná vždy mám pod pusou tak zo6 vyrážok niektoré malé iné bolestivé tukové.. :(

Bubliii

Prečo by sme nemali reagovať? Dotyčná úplne presne popísala aj môj problém, preto sa vyjadrím. Ja mám toto isté, mám 22 a vyrážky stále. Neverím veľmi tomu, že vyrážky sa vyhadzujú podľa rôznych ochorení, ja ich mám od puberty a s malou dvojročnou prestávkou (HAK) ich mám doteraz. a vždy iba na brade a okolo úst, rsp sem tam na čele. nos, líca nikdy. Tak keby to bola pravda, že mám choré črevá a vyrážky mám od puberty, tak už by som tu asi nebola :) a teraz k tvojmu/nášmu problému. tiež mám zmiešanú pleť, používam hlavne prírodnú kozmetiku (alverde čistiaca pena je napr. super). stravujem sa v rámci možností, snažím sa zdravo ale nie vždy to ide. u mňa sú tie vyrážky spôsobené hlavne míliami. to sú také malé biele tukové guličky, ktoré sa mi zvyknú podhnisávať :( snažím sa moc si tú tvár nechytať ale darmo.. a dlho sa to hojí :/ no u mňa jediná pomoc že by som išla na kozmetiku, kde vraj vedia mílie odborne povytláčať, ale nemám na to ani čas ani peniaze.. takže si to zvyknem robiť doma sama, ale len s čistými rukami, rsp sterilnou ihlou jemne prepichnem a ten tuk vytlačím. ale robím to iba tak raz za mesiac, lebo ako som písala, hojí sa to dlhšie. bohužiaľ, tie mílie sa mi tvoria stále, takže aj pupáky tam mám stále.. Ty máš niečo podobné?