Naš kokeršpaniel ma mastnotu na spodných

Príspevok v téme: Naš kokeršpaniel ma mastnotu na spodných
kiki241975§l

Dobrí deň chcela by som poradiť máme AK ktorý má okolo 4 rokov.Ale však má strašne tažké uši a zatažuje mu to hlavičku, na spodnej časti uší(na srsti) mám mastnotu,ktorá je od jeho jedál( zvyšky z jedla napr. vyvar a tak) neviete ako by som mu to odstránila ? Skušala som to strihať a psík veľmi knučka,skusila som to umyť a nechce mi to isť veľmi lebo to má aj poguzlene nevie prosím poradiť ? :) Dopredu Ďakujem :)

Deria

No tak, to ste zanedbali, u kokerspanielov je zname, ze sa im tie dlhe usi namacaju do misky, ak je prilis velka. Preto mu davajte taku misu, ktora je uzsia, teda len tak siroka, aby sa mu do nej nenamacali usi. To iste plati pre misu na pitie vody. Najhorsie na tom je, ze ak sa take usi zanedbaju, moze sa mu to zapalit alebo dokonca vzniknut infekcia, lebo pod tou srstou a zbytkami potravin sa to zvykne aj sparit. Ked knuci, mozno ho aj bolia?
Neviem, s cim by si mu to mohla vycistit, pozri najprv nejako opatrne, ci ich nema pod srstou uz zapalene, nedoporucovala by som sampon a pod.chemikalie ale radsej v repiku umyvat a macat. Ak si s tym neporadis, chod radsej veterinarovi, zrejme mu to ostriha, lebo ty by si mohla zastrihnut daleko.