Tie otrasne automaticke myslienky!

Príspevok v téme: Tie otrasne automaticke myslienky!
ballerina

Ahojte,

potrebovala by som radu. Prenasleduju ma totiz automaticke myslienky, vsade kam sa pohnem. Predovsetkym co sa tyka mna, pocujem ludi smiat sa - smeju sa na mne, ludia sa na mna pozru- odsudzuju ma, pohrdaju mnou, ludia sa ropravaju inou recou- rozpravaju sa o mne, stale stale taketo myslienky. Stale akoby sa vsetko muselo tocit okolo mna, ale v tom zlom svetle, ze svet mnou pohrda a odsudzuje ma, ze ma ludia nenavidia, ze sa im hnusim, ze som nechutna... Ako sa toho mam zbavit? Je to hrozne mat v hlave stale taketo myslienky, a pritom ja sa ne-nenavidim, jasne ze mam chyby ale az take hrozne to so mnou nie je, len v detstve som si zvykla vypocut vycitky, prameni to odtial? A hlavne, ako prestat, ako tomu zabranit?
Najhorsie je, ze to nie je vsetko, ja mam totiz sama myslienky o inych. A nie pekne, tie myslienky su opat neovladatelne, napriklad ,,ta je ale tucna'', ,,co tu ten robi, len tu postava, naco tu je?'', ,,ten je urcite odporny clovek'', stale nejake posudzovanie, hodnotenie, a vacsinou negativne, som dost prisna a kruta. A takisto mam myslienky, napr. ked vidim nejaku vec, ,,toto by sa dalo ukradnut'', ked pridem napr. do skladu, obzeram sa, co by som z toho mohla ukradnut- nidky to neurobim, ale mam to vsebe, rozmyslam nad tym... Z toho vsetkeho mi potom vychadza, ze som zly clovek, ked tak skaredo myslim. Ze som nizka, neslachetna, malomestiacka. Neznasam toto automaticke myslenie, berie mi nadej ze raz aj ja budem dobry clovek a stastny clovek a nuti ma to plazit sa v nechutnej diere spodiny. Je tu vobec moznost, ze tie myslienky zastavim? Ako? Ja si ich skoro ani neuvedomujem, ako ich mam vedome potlacit?
Mam 20 rokov.

helper12

Ahoj, neviem, či tvoje správanie nesúvisí s obsesiami, t.j. myšlienkami, ktoré sa ti vtierajú do mysle, i napriek tomu, že nie sú tvoje dobrovoľné...

september

Boze ludia, niektory tu akosi moc myslite:D. Jedna kamoska mi raz povedala ,, prilisne myslenie skodi,, niektory by mali na to mysliet:D ...

_meno

v prvom prispevku som ti ponukol aj vysvetlenie, aj riesenie
a napriek tomu, ze tu hladas pomoc na fore, tvoje ego pise znovu o sebe ze vsetko vie, neprijima pomocnu ruku, uzatvara sa ...

vela stastia s uspokojovanim svojich potrieb, len pamataj prosim ta...ked vsetkych posles prec - oni tam pojdu..aj ked sa po teba vratia ti pomoct, mozes ich poslat prec .. ale oni sa stale budu vracat - cim viac si vsak otvorena pomoc prijimat a pomoc poskytovat ... tym aj tvoj 'zivot bude viac ako predtym'.

ps. ani dobro, ani zlo nema hranice - preto je dolezite si priznat, ze to kde sme moze byt nas vrchol a budeme upadat len nizsie do temnoty ... alebo mozme uverit v to, ze sme len v doline a caka na nas cely kopec (to je osud - nasa najjemnejsia cesta pokory......peklo je cesta manipulacie, ktoru si sami vytvarame nasou chamtivostou)

(ano, mas pravdu, ak si zistila ze prave moje ego teraz manipuluje tuto temu, CHCEM ti pomoct...robim to nasilu, napriek tomu, ze uz som ti pomoc ponukol . ty si ju neprijala...a moje ego sa citi dotknute, preto ta nuti znovu ..)

vela stastia ballerina :-)

ballerina

Ja viem ze je to zbytocne! A deje ssa to vtedy, ked idem po ulici a vidim ludi... Vela pozorujem ludi, ked sedim v autobuse alebo cakam na zastavke alebo som v meste, skratka mysel mi ide bez toho aby som to vedela kontrolovat. Isteze netravim kaze dopoludnie sedenim na lavicke a hodnotenim ludi, len sa to pritrafi v beznom zivote.

Prezyvka55

Aky je vlastne dovod riesit vzhlad cudzich ludi? Ci uz v dobrom alebo zlom? :D Asi sa malo zaneprazdnena ked mas cas nad takymi vecami uvazovat.

september

Ballerina, skus pre zmenu mysliet, hoci vedome, az na silu, na tie pozitivne veci o ludoch. O tom podla teba hnusnom cloveku si pomysli,, aky musel mat tazky zivot, ked tak vyzera. O tucnej, aka nespravodlivost, ze ma take geny. Pozri sa na cloveka a hladaj nieco, co sati na nom paci. Ten ma pekny kabat, ta sa pekne stara o svoje vlasy, ten musi byt ale silny... Skus takto vedome mysliet, hlavne ked spozorujes ze ti to znova zacina automaticky mysliet. Na tu vec ktoru by si ukradla si pomysli, ved naco by ti bola, len by si ju hodila do suflotky a zabudla by si nanu. Alebo ze stoji len par smiesnych eur, naco by si to kradla. Mysli pozitivne:)
Snad ti to pomoze:)

_meno

ahoj ballerina

ja ti viem ukazat cestu, ktora vedie z tvojho sucasneho utrpenia
ak mas zaujem ju hladat, a mas zaujem po nej ist ..

v skratke len prezradim, ze prisla si na to, ze telo ma 2 panov .. a ze je tu automaticky pan, ego .. nieco ako 'parazit' ... egoizmus, samozvany vladca, pan vsetkeho .. nase vnutorne zle ja

zrejme si clovek dobry (co sposobuje ze ta ovlada aj dusa) a si tym padom aj clovek otvoreny (co sposobilo, ze si prisla na to, ze nieco v tebe sa deje automaticky .. nie, ze to robis z vlastnej vole . dokonca si prisla aj na to, ze je velmi tazke proti tomu 'bojovat' .. lebo 2ja pani (dusa, ego) pouzivaju rovnaky stroj, ludske telo .. dusa je samozrejme vyssia uroven bytia, preto moze telo a ego ovladat

ak chces, tak napis na mail, nechal som ho v nicku, sam som na podobnej ceste

pekny den a vela stastia